POSLA ZA DEŽURNE SLUŽBE
Loše vremenske prilike koje ovih dana vladaju na Jadranu, još jednom su stvorile probleme stanovnicima Kaštela, posebno onima koji žive u blizini obale, no prema izvješćima iz dežurnih službi, problema je ipak manje nego se očekivalo.

Kako nam je kazao kaštelanski vatrogasni zapovjednik Milivoj Taslak, vatrogasci do sada nisu imali previše posla, a jedinice su i dalje u pripravnosti.

Od kaštelanska tri DVD-a najviše posla imali su vatrogasci iz Kaštel Starog koji su noćas imali poneku intervenciju ispumpavanja vode iz poplavljenih prostora, posebno u ulici Ante Beretina u Kaštel Novom, a sudjelovali su i pri uklanjanju srušenih stabala.

Dodatnog posla, kako nam je kazao Mate Gotovac,  bilo je i za radnike Vlastitog komunalnog pogona, koji su nastojali očistiti šahte od lišća i drugih nakupina, kako bi poplavljivanja bilo što manje. I oni su sudjelovali u uklanjanju porušenih stabala, a radilo se uglavnom o tamarisima. Najveći problem zadali je srušeno stablo pokraj parka Šoulavy, koje je oštetilo obližnje električne vodove te zbog kojeg je bio zatvoren promet zapadnim dijelom Obale kralja Tomislava u Kaštel Lukšiću.

U nevremenu je oštećeno i desetak brodica duž cijele kaštelanske obale, a vjetar je izbacio na pojedine dijelove obale i znatne količine kamenja. Kako smo informirani oštećen je i Veliki mul u Kaštel Lukšiću.

Prema informacijama Kaštela sinoć nisu bila pošteđena ni udara groma pa je grom tako oštetio električne instalacije u nekoliko kuća u nizu u Kaštel Sućurcu, a zbog valova i plime prekinuti su radovi na temeljima stare crkve u tom mjestu.

Foto: A.Majić, D.P. M.M


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_9144)

  Ma lipše nego u Veneciji!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7442)

  kojeg grada,dis ti vidija grada majke ti?

  a smišnih ljudi

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3197)

  je lipo imat brod :)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara