Croatian English French German Italian Spanish

 

ADVENT U KAŠTELIMA
Jučerašnjim blagdanom Svetog Nikole započeo je projekt „Advent u Kaštelima“, a u sklopu kojega je jučer otvoren Božićni grad na brcu u Kaštel Starom. Projekt je ovo koji se ove godine po prvi puta realizira u Kaštelima, a čiji je cilj oživjeti božićni ugođaj u Kaštelima.

Tako je predviđeno da će se kroz cijeli prosinac odvijati sklop adventskih zbivanja u kaštelanskim mjestima.

Službeno otvaranje Božićnog grada započelo je jučer u 17 sati i okupilo nekolicinu građana koji su došli poslušati i pogledati klape i KUD-ove koji su nastupili te razgledati rukotvorine kaštelanskih udruga koju su se priključile ovome projektu. Kao glavni organizator i inicijator „Adventa u Kaštelima“ prisutne je pozdravila Željka Perdić i najavila događanja kroz prethodnih dvadesetak dana i pozvala građane da se okupe i u drugim Kaštelanskim mjestima.

U ime glavnog pokrovitelja, Grada Kaštela, obratio se zamjenik gradonačelnika Mili Novak  istaknuvši kako su Kaštela ove godine bogatija za još jedno događanje „Advent u Kaštelima“ te kako se nada da će se nastaviti i narednih godina. Novak se zahvalio i svim udrugama, mjesnim odborima i Turističkom zajednicom koji su podržali ovaj projekt i koji su kratko vremena uspjeli organizirati ovo događanje.

Prisutnima se obratila i Nada Maršić u ime Turističke zajednice Grada Kaštela pozvavši sve prisutne da se zabave, uživaju i lijepo provedu te se zahvalila svima na dolasku i na sudjelovanju, a Božićni grad je službeno otvorio predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović koji je pozdravio sve okupljene i u ime Splitsko-dalmatinske županije, koja je jedan od sponzora.

U sklopu sinoćnjeg programa nastupila je klapa Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice, klapa Štorija, Nedo Kovačev, Prijatelji ojkavice i KUD 7 Kaštela, a prisutne je ugodno iznenadilo dvoje dječice sa svojim igrokazom o Svetom Nikoli. Razgledavanje štandova, uživanje u kuhanom vinu, fritulama i rafiolama te razgovor pored okićene jelke obilježio je početak ovogodišnjeg adventa.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (41)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara