DRUŽENJE PLANINARA UZ FAŽOL I ŠAMPANJ
Čak ni loše vrijeme i južina koja je vladala prošloga vikenda, nisu mogli omesti članove hrvatskog planinarskog društva Malačka - Donja Kaštela iz Kaštel Staroga i njihove prijatelje da, kako su i zamislili, uz druženje, pjesmu i prigodne zdravice, proslave sedamnaest godina  postojanja društva.

Stotinjak zaljubljenika u prirodu u nedjeljno jutro, iako očiju uprtih u tmurno i maglovito nebo, iščekujući hoće li im kišne kapi pokvariti dan, tako se okupilo na željezničkoj postaji  u Kaštel Starom, odakle su vlakom krenuli  prema Labinu, željni šetnje, druženja i zajedničkih šala.

A domaćinima su se u njihovoj proslavi pridružili i planinari iz  HPD-a  Pločno iz Posušja, PD -a Cincar iz Livna, HPD-a Zaprešić iz Zaprešića , PD – a  Svilaja iz Sinja, Sv. Jakov  iz Bitelića HPD –a  Jelinak iz Trilja,  planinari  HPD-a Kamenar  iz Šibenika kao i članovi iz  susjednih društava -  HPD –a Ante Bedalov  iz Kaštel Kambelovca i  Kozjak  iz Kaštel Sućurca, PD -a  Sv.Jure  iz Solina, te splitskih društava  Mosor i Split.

Po dolasku u Labin, uz  pozdrave domaćina, očišćenom i markiranom stazom, planinari su polagano krenuli  prema napuštenom  selu  Botići, gdje su uz odmor i okrjepu svi zajedno ispili   prošlogodišnji šampanj  te ostavili novi, neka se nađe za narednu godinu. Prava zabava  priređena je na drugoj kontrolnoj točki  planinarskog puta Dalmacija- Labištnica - Biokovo – Crni krug, uz krštenje novih članova društva, pa  smijeha i šale nije nedostajalo.

Po dolasku na dom Malačka, u kapelici  Blaženog Alojzija Stepinca,  služena je i  Sveta misa, koju je predvodio župnik župe Radošić, fra Domagoj Runje.

Druženje i  proslava obljetnice, kako i priliči, nastavljena je uz  fažol  na planinarskome domu, gdje je dobrodošlicu svima uputio  predsjednik  HPD –a  Malačka Petar Penga  kao i dogradonačelnik Kaštela  Zoran Bonacin, s nadom u što skorije ponovno okupljanje i  zajedničko druženje. Rođendanske čestitke domaćinima su uputili i predstavnici prijateljskih društava, a planinarsku feštu svojim su nastupom i izvedbom starih plesova uveličati i članovi KUD- a 7 Kaštela.

U okviru obilježavanja ove obljetnice ujedno su, kao potvrda dobre suradnje, u nazočnosti gradonačelnika Kaštela i Posušja  Ivana Udovičića i Branka Bage te saborskog zastupnika Ante Sanadera Povelje prijateljstva potpisali su Franjo Kristić, tajnik PD-a Pogorelica iz Kiseljaka, predsjednica Dubravka Pasarić i tajnik HPD-a  Zaprešić iz Zaprešića Darko Matić, te predsjednik Petar Penga i tajnik Filip Balić, prestavnici domaćina HPD-a  Malačka.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_9222)

  Lijepe slike- priroda i ljudi dobre volje . Uistinu, čovjek ne treba puno više od toga..

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2147)

  samo da je maknit ove političare, ali ZNA SE zašto Penga zove njih, samo korist, vratila se stara priča :(

  oko 4 godina prije
 • wd 40 (Gost_3119)

  ... a vid Pile,aiiiiiiiiii

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3703)

  Lipo rečeno Goste_9222,rado bi van se pridružija.Fizičke okolnosti sad mi ne dopuštadu. Nadan se boljin vrimenima.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara