AKCIJA ČIŠĆENJA PREDVOĐENA KRISTIJANOM CURAVIĆEM
Više od tone različitog otpada, među kojim su se našli i dijelovi automobilske olupine, izronili su u subotu s morskog dna ronioci predvođeni Kristijanom Curavićem, a u sklopu finala projekta “Zajedno za naše čisto, plavo more.”

Akciju čišćenja u Kaštel Sućurcu došli su podržati pojedini građani, osobe iz javnog i društvenog života Kaštela, a podršku su joj došli dati i ambasadori projekta Zlatan Zuhrić Zuhra i Vinko Filipić.

Projekt “Zajedno za naše čisto, plavo more” pokrenut je u suradnji tvrtki Henkel i Konzum, a cilj mu je upozoriti javnost na zagađenost Jadranskog mora i potaknuti građane da daju doprinos akcijama čišćenja morskog dna. Projekt je okupio više od 20 ronilaca, a predvodi ih Kristijan Curavić,  predsjednik Udruge za očuvanje i zaštitu podvodnog svijeta GUWAA.

- Drago mi je što su moju inicijativu prepoznale i podržale kompanije Henkel i Konzum i pridružile se ovoj akciji čišćenja podmorja u Kaštel Sućurcu. Kad je u pitanju podizanje ekološke svijesti i poticanje odgovornog ponašanja, može se još jako puno učiniti. Od postavljanja znakova zabrane bacanja otpada do kažnjavanja takvog ponašanja - kazao je ovom prilikom Curavić, dok je kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, naglasio kako podržava sve akcije vezane za zaštitu okoliša.

Udovičić se ujedno zahvalio organizatorima te izrazio nadu da će sličnih akcija biti i dalje te da će se tako podizati svijest građana o potrebi očuvanja okoliša, što je važan segment u razvoju turizma na ovom području.

Ovom prilikom uručene su nagrade  u natječaju za najbolje projekte, u kojem su sudjelovale škole i vrtići s područja Hrvatske. Ovaj put nagrade od po 5 tisuća kuna, za provedbu projekta, otišle su na adrese osnovne škole u Jelsi, srednje škole u Gračacu te vrtića iz Bakra.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_4151)

  usput ovoliko smeca more bit samo u Sucurcu, lipo misto :p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4200)

  ..nevini judi..promatraci..promatraju i cude se.. ima li sta od njihova otpada..i..ko i kada je..moga sve to pobacati a da oni nisu vidili i ktomu jos..isprid nosa..gradske uprave..ha..ha..ha

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7148)

  kubik vode za domacinstvo od 1.4 iznosi 14,10 to pitajte gradonacelnika

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4200)

  2215..posli tvoga komentara..odma mi je laknilo..jer to..domaci judi..nisu mogli uciniti..nego..samo ..izrodi..komunisti..jugoslaveni i ostali..oni su..krivi..za sve..ha..ha..ha..

  oko 4 godina prije
 • (Gost_236)

  čemu 60 snimaka.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7571)

  Reklama za Konzum a i podrška lokalnim zagađivačima. Smeće u moru je najmanji problem u Sućurcu a i u cilom zaljevu. Problem je u zraku kojeg udišemo. Ovakvim akcijama samo se skreće pažnja sa zagađivača.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7188)

  Komentari su me nasmijali do suza,pa stvarno čemu ovo slikavanje,kad su već došli šta nisu zasukali rukave,ha,ha,ha...baš bi volila vidit kako Udovičiću stoji maska

  oko 4 godina prije
 • mario (Gost_7229)

  A čime se vi to bavite i kakve jale komentare pišete, bože mi oprosti?! Došli su ljudi pomoć očistit ono što ionako svako malo sami trebate organizirat. Recite im "hvala" pa i sami zasučite ruikave. A vi se sprdate ... baš sa svima.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7188)

  Ma ko se sprda.sprdaju se ovi šta su se tamo došli slikat,u takima i veštitima.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1134)

  Akcija je zakon! Bilo bi dobro da se i sami organiziramo pa sredimo svih 7 Kaštela- da se imamo čime dičit i više nego do sad... Ovako su nam i more i plaža očajni, a sami se u njima kupamo... I mi i naša dica... Ne virujem da u svih 7 Kaštela nema ronioca koji bi se upustili u takav izazov za dobrobit svoju i svojih obitelji. A virujem da ima i nas neronioca koji bi došli pomoć s obale!
  Znam da je to tek jedan dio koji treba srediti, ali dio po dio! Bitno je pokazat dobru volju i krenit! I najveća putovanja počinju prvim malim korakom!
  :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9213)

  U Sučurcu se aktivno provodi akcija čišćenja podmorja u organizaciji gospodina Kurobase i Dinka brbina.Međutim, ovi konduti i plastike koje je Kike izronija spadaju u područje koje nije predmet onečiščenja našim lokalnim čistačima.Jedino mi je čudno kako je Kurobasi ova šasija kamiona utekla?
  Pojedine lokalne političarke bi uskoro također mogle zatrebati usluge autodizalice.Obzirom na naglo povečanje opsega i obujma.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2115)

  Odgovara: # 336482

  ovo može napisat samo veliki mudrac.
  onako usput 70% kisika (koji je totalno nebitan za ovi planet) dolazi iz mora.
  paljenje samo jednoga kontejnera, šta je inače hobi, oslobodi toliko furana,fozgena,difozgena i klora, i još nekih nevažnih plinova, da ako ti je jasno o čemu pričan, ti bi vjerojatno posadija svaki dan bar dva stabla do kraja života.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara