hren
 

AKCIJA PŠK SRDELA
Članovi PŠK „Srdela“ ove su nedjelje organizirali tradicionalno čišćenje podmorja u Kaštel Starom, a u tome su im ove godine pomogli ronioci „Špinut“, kao i ronioci HRM-a sa suradnicima.

U ovoj 8. po redu akciji čišćenja u organizaciji „Srdele“, čistio se dio podmorja od porta u Kaštel Starom do plaže nekadašnjeg hotela „Palace“, a zanimljivo je da ovog puta, na zadovoljstvo svih sudionika, u moru nije pronađeno previše otpada.

- Ronioci su ovog puta izronili tek nekoliko automobilskih guma, kojih je proteklih godina bilo i trostruko. Izvadili su određene količine sitnog željeza, limenki i ostalog sitnog otpada, a nije uočen niti jedan komad glomaznog otpada, poput bijele tehnike. To govori da su naše ranije akcije dale rezultata, te da građani postupaju sve odgovornije, što nas je obradovalo – kazao nam je Doris Čiček iz „Srdele“.

I ove godine među  onima koji su ronili, našli su se i biolozi, od kojih članovi „Srdele“ uskoro očekuju izvješće o stanju podmorja u ovom dijelu Kaštelanskog zaljeva. Naravno, kako su nam kazali starosejski ribiči, očekuju da izvješće donese dobre i zadovoljavajuće rezultate.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_5825)

    tako i treba svaka cast srdeli :)

    oko 4 godina prije
  • (Gost_4224)

    Neka lipih vijesti :)

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara