hren
 

INDEX.HR ANALIZIRAO PRIMANJA GRADONAČELNIKA 20 NAJVEĆIH GRADOVA
Prema analizi portala Index.hr gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičič prima najnižu plaću među 20 gradonačelnika najvećih gradova u RH. "Mjesečna primanja gradonačelnika Grada Kaštela u Gradskoj upravi su 11.000,00 kuna", navode iz Ureda gradonačelnika.

Lani je na početku mandata Udovičić u svojoj imovinskoj kartici evidentirao mjesečnu neto zaradu od 11.840 kuna (17.840 kuna bruto), odnosno godišnju zaradu od 142.080 kuna neto (214.080 kuna bruto). Njegova supruga godišnje zarađuje 45.577 kuna neto (58.247 kuna bruto).

U najnovijoj imovinskoj kartici Udovičić nije evidentirao nekretnine i pokretnine, ali u onoj iz 2005. godine stoji kako posjeduje 50.000 eura vrijedan stan u Kaštel Starom te osobni automobil Audi 80 iz 1995. godine vrijedan 3.500 eura, dok njegova supruga posjeduje pokretnine u vrijednosti 5.000 eura.


Ivan Udovičić

S neto plaćom od čak 21,4 tisuće kuna mjesečno dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić najplaćeniji je gradonačelnik u Hrvatskoj. Mjesečne neto plaće gradonačelnika 20 najvećih hrvatskih gradova ukupno iznose oko 300 tisuća kuna, dok su ukupna izdvajanja za njihove plaće iz proračuna, kad se ubroje porezi i doprinosi, veća od pola milijuna kuna mjesečno.

Pogledajte popis gradonačelnika i njihovih plaća…

1. Andro Vlahušić (HNS), Dubrovnik - 21,4 tisuće kuna
2. Mirko Duspara, Slavonski Brod - 17,9 tisuća kuna
3. Ivo Baldasar (SDP), Split - 17,6 tisuća kuna
4. Milan Bandić, Zagreb - 17,4 tisuća kuna
5. Ivan Vrkić, Osijek - 16,7 tisuća kuna
6. Dražen Barišić (HDZ), Velika Gorica - 16,5 tisuća kuna
7. Mladen Karlić (HDZ), Vinkovci - 16,2 tisuće kuna
8. Boris Miletić (IDS), Pula - 16 tisuća kuna
9. Željko Burić (HDZ), Šibenik - 15,9 tisuća kuna
10. Kristina Ikić Baniček (SDP), Sisak - 15,7 tisuća kuna
11. Božidar Kalmeta (HDZ), Zadar - 15,5 tisuća kuna
12. Vojko Obersnel (SDP), Rijeka - 15,4 tisuće kuna
13. Antun Korušec, Bjelovar - 15,2 tisuće kuna
14. Goran Habuš (HNS), Varaždin - 15 tisuća kuna
15. Vesna Želježnjak (SDP), Koprivnica - 14,7 tisuća kuna
16. Zoran Vinković (HDSSB), Đakovo - 14,6 tisuća kuna
17. Krešo Beljak (HSS), Samobor - 14,5 tisuća kuna
18. Damir Jelić (HDZ), Karlovac - 12,9 tisuća kuna
19. Ivan Udovičić (HDZ), Kaštela - 11 tisuća kuna
20. Vukovar - čeka se izbor novog gradonačelnika

Više o ovoj temi možete pročitati na Index.hr…


KOMENTARI:

Stari Komentari (93)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_1026)

  Bravo Udovičiću samo ti mukte radi za ovi grad, tako je bilo u prošlom mandatu tako nastavi i ubuduće, a oni neka slave Berketa koji je cili mandat proveja radeći za svoj osobni interes uređenja svoje marine i kupnje novih kvadrata državnih firmi, sad ćete reć svojim novcem e pa neka tim svojim novcem nadoknadi štetu gradu od 30 miljona kuna nenaplaćenih potraživanja prema Adriachemu jer ga nije bilo briga za ovi grad i zato sram može biti svakog onog tko kaže za tog čovika da vridi one je samo use nase i podase ali meni konkretno je on pametan čovik a tko je to ljudima bija dobar možeš im učinit sto puta nemoj jedan put ka da nisi nikad, i zato Udovičiću samo ti mukte radi stavi će ti spomenik ka Frani Tuđmanu, moš mislit.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3863)

  Magistar turizma, a koliko ono stranih jezika govori ???

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9195)

  Odgovara: # 342620

  " Magistar turizma, a koliko ono stranih jezika govori ??? "
  Nije magistar turizma. Koliko se moglo čut, u posjedu je diplome sa splitskog Ekonomskog fakulteta, sveučilišni specijalist ekonomije (univ. spec. oec.). Ni hrvatski standardni (književni) jezik NE govori, a za strane se ne zna.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8140)

  ako je gosp. udovičić mag.čega je magistar. jeli magistar sci. ili je po bolonji magistar šta se postaje čin završiš faks. zašto nema životopisa gosp. udovičića di bi se vidilo di je studira koje godine , kad je diplomira ili magistrira ako je mag. sci.o svakom iole školovanijem čoviku a koji je negdje angažiran mogu se nač podaci. u zadnjih godina je tolika poplava titula ing. mag. dr. sci, prof. ali kad se ide na internetu tražit di i kud se studiralo i doktoriralo i koje su teme bile za magisterij ili dr. dizertaciju nema ništa. on kao gradonačelnik je trebao sam srediti svoj životopis a mi građani inzistirat na tome. ovo je najnormalniji zahtjev jer mi građani njega biramo, neznamo ga svi ali zato kroz ovo možemo čovikadonekle upoznat. nije dovoljno napisat ing. ili mag.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8728)

  - Facebook: Magistrirao ekonomiju u Splitu 2008. godine,

  - Županija S-D : Ivan Udovičić univ.spec.oec. , Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i europske integracije  Sukladno odredbi članka 6. stavka 1. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju ("Narodne novine", broj 107/07, 118/12; u daljnjem tekstu: Zakon) završetkom poslijediplomskog specijalističkog studija osoba stječe akademski naziv sveučilišni/a specijalist/specijalistica. Sukladno odredbi članka 15. Zakona, osobe koje su završile sveučilišni poslijediplomski znanstveni studij kojim se stjecao akademski stupanj magistra znanosti ili magistra umjetnosti, zadržavaju postojeći akademski stupanj i sva prava koja su im završetkom takvog studijskog programa pripala.

  Iz gore navedenoga vidljivo da postoji razlika u klasifikaciji pojedinih vrsta studija, odnosno da su studiji za naziv sveučilišnih specijalista različiti od studija za stupanj magistra znanosti.
  MZOS

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6624)

  a da mu mi svi doniramo od svojih plaća od 3000 kn da jadan ne umre od gladi :( . Koliko radi i to mu je previše. Jednom sam mu poslala mail sa jednim upitom pa se nije udostojio odgovorit ima više od 8 miseci. I sad bi ja tribala plakat šta on ima plaću "samo " 11000 kn . Pretužno šmrc, šmrc

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8140)

  puno stvari me čudi. moj sin završio faks, sad je mag. sci. završija je i specijalizaciju, i sve šta koga interesira pogotovo ako postoji sumnja u njegove kvalifikacije zagugla i nađe na internetu. cijelu biografiju. kakav facebok. ko na facebok stavlja podatke za učene face ,a koje se ne mogu nač na stranicama fakulteta.ovo sve se odnosi na sve one danas u politici di piše ing. dr. mr. dr sci. prof. ipak je prešlo granicu sa muljanjem diplomama.ovo se ne odnosi samo na gradonačelnika već i na sve one druge koji sebe tituliraju a nisu završili faks.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1686)

  6189
  A JE LI DA PROSTITE KAPETAN BIJA KAPETAN I KOJU JE ŠKOLU ZAVRŠIJA.

  Gospodin Berket je, prije nego šta je posta gradonačelnik, objavija opširan i vrlo precizan životopis u kome je točno pisalo gdje se i od kada do kada školova, jer to tako rade čestiti ljudi koji nemaju šta skrivat.

  oko 6 godina prije
 • 1686 (Gost_8140)

  i drugi bi objavili ma od velike političke angažiranosti nemaju vrimena. ono malo slobodnog vrimena posvete facebuku

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4235)

  Nepotrebno je vječno razglabati o onome što svi dobro znamo. Uredno obrazovanje, porijeklo, kultura,... su stvari koje se vrlo lako daju prepoznati po govoru, manirama, a profinjenost je na prvogled vidljiva po crtama lica. Takve stvari se ne mogu prikriti ni najdebljim slojem instant diploma, magisterija i doktorata.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8645)

  a jeli sad jedan od dogradonačelnici volonter ili je zadrža plaću od "volonterke"???
  Molija bi ove šta brišu ovo pitanje da radije pitaju nadležne za odgovor i da ga objave...
  Jer ovde cilo vrime kruži priča o "volonterki" a tribala bi kružit onda i o "volonteru"

  Hvala

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6205)

  hdz -ovci svi imaju VSS na fakultetu zaštite na radu i sigurnosti ,koji je zaminija prometni.
  Kolega sa posla ga je upisa nije se puno oznijia,i svi prolaze je li tako gosp.predsjedniče gradskog vijeća

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5160)

  Ma tko je uopće pustija ovi tekst oko visine plaća.Očito je glup ovi koji je ovo napisa,jer misli kako će sad pokazat kako mi imamo skromnog gradonačelnika i ovu svitu oko njega. Možda to narod i popuši ka i sve do sada.Grad ka i ova opljačkana nam Domovina postoji samo za ove uhljebljenike i niš kortisti građane koji žive od politike i ovon glupon narodu pričaju priće za malu dicu,jer nažalost to prolazi , oni većina.Hvala na pažnji!!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8244)

  goste 5160, pogodio si srž, ali ima jedan aneks.Kada sutra izgube izbore, njihova ih stranka uhljebljava u županiji.Gospodin Berket se vratija u svoju firmu, gospođa Parčina isto, gospodin Kovačev u mirovinu.Naš sadašnji gradonačelnik, kada je pred pet godina izgubio izbore, nagrada je bila županija i još za par njih iz grada, npr. pročelnica financija.....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9208)

  A da se malo pogledaju diplome i dogradonačelnika i njihova plaća.Za naslikavanja,eto to su im dometi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8140)

  svima diplome i indexi na reviziju

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8140)

  činjenica da nikad likari nisu lakše i brže došli do doktorata i profesura ka u ovoj državi. sve je išlo po kratkom postupku, a raja in se divi. takvi bi trebali imat objavljene radove na internetu. je malo morgen

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1825)

  Asti šta ličite svoje frustracije po komentarima

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1480)

  Hvala gradonačelniku koji radi na našu dobrobit.
  Pod hitno organizirati hum. koncert za slaboplaćenog gradonaćelnika!!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8144)

  završio višu na FESB-u, studira sigurnost na radu, magistrira na ekonomiji.
  nerazumin se u ovo ali šta je uopće ta osoba. podataka na netu nema.životopis 1 rečenica

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1174)

  Ako je univ.spec.oec onda je nakon neke više završija još godinu specijalističke na ekonomiji šta znači da magistar nije niti može postat

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8144)

  danas je svak magistar nakon fakulteta, ali to neznači da je magistar znanosti .

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8216)

  Kad se ide u polutičku trku za gradonacelnika, župana, zastupnika u saboru nema obveze o visokoj stručnoj spremi...vi ste tu isključivo predstavnik naroda grč demos ...znači može i baba s pazara ako je sposobna...škola i titule ne znače nužno sposobnost

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1688)

  Izbori 2013 - Razgovor s Ivanom Udovičićem kandidatom za gradonačelnika Kaštela:
  Na početku videa je dio životopisa koji se odnosi na tijek obrazovanja. Must-see !

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7206)

  bidan biće to malo

  oko 6 godina prije
 • (Gost_216)

  Odgovara: # 342695

  Ni novinarka, a ni magistar ne znaju razliku između riječi: naglasak, dijalekt i narječje. Te stvari se uče u osnovnoj školi. Prekrasno!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8010)

  Jadan. Ustvari, ne znam bili vise zalila njega sa 11.000 ili sebe sa 20 godina staza i 3.500 kn. Mora da mu je tesko prezivjet mjesec. Makako vas samo nije sram takve stvari objavljivati u gradu u kojem takoreci vise nitko i nista ne radi, imami pucku kuhinju,ljudi kopaju po kontejnerim a mi bi trebali biti ponosni sto ovo <siroce> radi za 11.000.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4128)

  Steta sto kuzmanic nikada nece bit gradonacelnik.riba bi uc u A tako lijep i obrazovan...Triba bi uc u orah ako se uspije ugurat .

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2292)

  Odgovara: # 342720

  Ovo se površnim pregledom da naći na Internetu:
  Ivan Udovičić, ing.
  Ivan Udovičić, dipl. ing.
  mr. Ivan Udovičić, dipl. ing.
  Mr. oec. Ivan Udovičić
  mr. sc. Ivan Udovičić, dipl. ing.
  Ivan Udovičić, univ. spec. oec.

  Pored kulturnog i vrhunski obrazovanog Ivana, nitko drugi nema šanse postati gradonačelnik, a posebno ne gospodin Kuzmanić koji ne zna ni uredno preskakati samoglasnike u govoru, što je u Kaštelima jedan od preduvjeta za uspješno napredovanje.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4128)

  A di je drug kuzmanic nasa postenjacinu paladina? Takovi vise cementiraju sdp na desetak posto nego priskakanje samoglasnika. Vlast je za sdp pogubna. Idealna partijica za vjecito opozicioniranje..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5736)

  Poznata kastelanska orjuna nikada ne spava,vidi se uz prilozenih komentara

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2105)

  Nema on veze s orijunom. To su pustosnici i mrzitelji. Bahatost im je zastitni znak...Potomci orijune koje ja znam su predivni ljudi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6335)

  Odgovara: # 342725

  kad se nima šta odgovorit, uvik ostaje spas u ričima orjunaši, jugonostalgičari, izdajnici. žuti, zeleni, crveni vragovi... tako su do nedavno utišavali javnost oni ča bi ih uvatilio s prstima u pekmezu... samo ta vrimena su nepovratno prošla... ti prokušani recept više ne pali ... triba nešto novo smislit...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3976)

  (Gost_2292) ajde recite šta ste uguglali da ste došli do ovih titula

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1200)

  Odgovara: # 342737

  Wayback Machine

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2223)

  6335 smislija je milanovic neto novo...Tisuce trosarina pausala poreza a deficit sve veci. Najveci pustosnik do sada. A ima i moc kloniranja jer malih milanovica kud se okrenes...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6301)

  ne bi mi bilo žaj da čovik ima i veću plaću da se nešto konkretno događa na boljitku kaštela, ali nažalost još uvijek jedno veliko ništa:p:p:p:p

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6111)

  Bolje nista nego minus

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5163)

  šta će uradit gradonačelnik povodom ovog zadnjeg događaja kod novske škole. oće li ka u stranim serijama vršit pritisak na načelnika policije da očisti grad od kriminalaca i da uvedu red.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3933)

  Odgovara: # 342815

  Ništa neće i ne želi uradit. Nije u stanju sredit kaos na okretištu autobusa u Starome, problem vrtića Maslina povezan sa kioscima u Štafiliću, a očekujete da će rješavat ovu vrstu kriminala.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2096)

  zaojkače

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6200)

  zaojkačee (zao jače i ...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1097)

  Ništa neće i ne želi uradit. Nije u stanju sredit kaos na okretištu autobusa u Starome, problem vrtića Maslina povezan sa kioscima u Štafiliću, a očekujete da će rješavat ovu vrstu kriminala.
  ___
  Sigurno bi Borko ili Lidija napravili puno više za grad na mistu gradonačelnika nego šjor magistar. Ne bi morali slušat svoga tutora, trpit stranačke uhljebe oko sebe , ni imat obzira prema nezakonitim radnjama i poslovanju osoba povlaštenih i zaštićenih od strane hadezea.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4342)

  U Trogiru se stalno nešto lipoga radi, gradi i uređuje i pod SDP i sada pod HDZ vlašću, u Solinu također. Jedino Kaštela neprestano stagniraju.
  U Kaštelima se pur pjenom zatvorilo dva mikro-ispusta fekalija u potok, razorila dva siromašna štekata i dva tri pasa omelo u sranju, to su rezultati. Da nan grad dođe Brksi spašavat, sasvim sigurno je da bi i on puuuno više napravija. Barem je duhovit i simpatičan čovik.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5163)

  kaštela imaju čabraje

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6511)

  Odgovara: # 342889

  Vinko Brkan čak i malo ljepše govori od ovoga našega magistra.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8200)

  Evo da će Admin izbrisat Brkanov video. Nikako mu nije drag.:)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9120)

  glavno da kupuje po kaštelima zemlju za 5 eura. pametan je naš mr.sc oec.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3202)

  Odgovara: # 342724

  Paladin i je poštenjačina

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3120)

  Odgovara: # 343130

  Pametan je za sebe i stranku, a ostali su nayebali.

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul