BARBARINAC U PLESNOM KORAKU
Na otočiću Barbarincu ove godine po prvi put se organizira niz glazbenih događanja pod nazivom Island Of Love. Nastao kao ideja članova udruge Underground Control iz Splita ovaj projekt su prepoznali i u splitskom klubu O'Hara koja logistički pokriva ukupno osam priredbi  koje su sa odvijanjem započele 20. lipnja i trajat će sve do 22.kolovoza kada sezonu zabave na Otoku Ljubavi zatvara londonski osobenjak i splitski miljenik - Richard West aka MR.C.

Uz nekolicinu u Hrvatskoj premijernih nastupa svjetski etabliranih glazbenika ovo nas ljeto na Barbarincu čekaju i neka iznenađenja, poput prošlotjednog nastupa nove europske produkcijske zvijezde Metodi Hristova koji je ovaj simpatični otok napustio prepun dojmova i  sa biranim riječima za splitsku publiku!

Paralelno sa pomalo avangardnim glazbenim programom kojim se trude Split  ucrtati na svjetsku kartu plesa, članovi Underground Controla organizirali su pilot izdanje DJ natjecanja prigodno nazvanog barbaINKUBATOR; na kojem umijeće i inspiraciju odmjerava čak 12 novih dalmatinskih DJ nada. Odličan odaziv razlog je njihovog optimizma jer kako kažu, Split pleše 365 a ne 3 dana u godini, međutim bez odskočne daske za "dicu" rijetko koji splitski DJ uspije dotaknuti zagrebačke, a kamoli pultove svjetskih elektronskih institucija.

Tijekom ljeta travnati podij Barbarinca između ostalih na ples će tjerati techno ikona Christian Smith i prokušani francuski umjetnik Franck Roger, a već ovaj petak imamo priliku čuti poljskog virtuoza i bivšeg koncertnog glazbenika - Marcina Czubalu.

Uz pohvale koje iz udruge imaju za sve institucije grada Kaštela, Solina i Splita koje su im pomogle pri ostvarivanju ovog programa, posebne zahvale imaju za dogradonačelnika Kaštela  Zorana Bonacina, načelnika mjesnog odbora Vranjic Nikolu Perajicu, Vatrogasce Vranjic,  Špira Žižića iz Doma kulture Zvonimir iz Solina i još mnoge druge dobre ljude koji su prepoznali strast i želju za promjenom  koja i jeste zamašnjak cijelog projekta.

Sa Facebook stranice Barbarinca pozivaju vas na zabavu i poručuju da danas kao i svaki drugi dan - ne zaboravite zaplesat!


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_1255)

  ostarija san , sučuranin san a neznan kad je to barbarinac posta otok ljubavi. ko mu je i kad nadija to ime

  oko 4 godina prije
 • a (Gost_6204)

  kad niste imali barčicu malu:)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9172)

  .....A ni divojku za jubav.................. oj jubavi na Barbarincu !!!

  oko 4 godina prije
 • lipi moj Barba-rinac (Gost_152)

  ....., ali za to je imao desanku šakić !

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2156)

  Je li to Barbarinac vranjički ili sućurački Otočac. Konop je puka prije nikoliko stolići dok su ga "natizali" Sućurani i Vranjićani. Ostatak je lani naša Berket oko Mrduje. Izgleda da je ovi otok u Kaštelanskome zalivu sada osta samo vranjički, a Sućuranima konop od Otočca-Barbarinca naprave novu Smrdulju. Zato je najboje da otoku ostane ovo pomodarsko-malograđansko novo ime "Island of Love", jerbo Kaštelani i okolica volidu jist bakalar s Islanda, a onda će bit i love. Niko više neće "šljivit" kambelovske srdele, pa makar ji kuvali sa bobom u kompotu od šljiva, šta je najnoviji kaštelanski gastronomsko-turistički izum, jerbo kaštelanske "glava od boba" iz osnovne škole znadu da je po Šekspirovom "Snu ljetne noći" bob najlipje magareće cviće koje tovar daruje zajubjen u magaricu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1255)

  slabi ste mi vi bili muškardini kad van je triba barbarinac za poticaj

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1255)

  a možda ste išli na barbarinac da vas mater ne uvati

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4126)

  Kako ne razumite: na Barbarincu koji je nenaseljen se povataju parovi. Istospolni...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6240)

  Nitko je objavljuje sramotnu vijest da zbog fiskalizijacije i drugih nenormalnih zahtjeva ovo lito u kastelima nece bit moguce odrzavanje niti jedne lovacke serate, ribarske feste i drugih dogadanja. Sramota za turisticku zajednicu. Ionako imamo tri ipo turista pa bi i ovo malo jada tribalo unistit

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4110)

  Ozbiljno?! Nece bit ribarskih Ni lovackih? Sramota!

  oko 4 godina prije
 • Solinski zalijev (Gost_2266)

  Bio je to Otok ljubavi za stanovnike Solinskog zalijeva, koji počinje točno kod Barbarinca.
  Jer nije sve ovo Kaštelanski zalijev kako se mnogo puta koristi.

  oko 4 godina prije
 • brižinar (Gost_6175)

  ko je Taj ko je odobrija koncesiju za Barbarinac i za koliko se je novaca iznajmija Barbarinac za ovaj tip glazbe,muzike i zaabave gdje svaki vikend građani Sućurca ne mogu spavat,neka nam odgovori gospoda iz grada i mjesta

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7093)

  i kome se iznajmia

  oko 4 godina prije
 • (Gost_157)

  Fiskalizacija je bila na snazi i za feštu o boba. Nije problem fiskalizacija nego organizatori koji se probude dan prije fešte. Malo se potrudit oko organizacije

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara