O REGIONALNOM CENTARU ZA GOSPODARENJE OTPADOM NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI
Regionalni centar za gospodarenje otpadom našao se među vijećnicima na posljednjoj županijskoj skupštini. Veljan Radojković (SDP) je pitao što Županija radi na projektu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, a župan najavio detaljno izviješće.

- Piše u novinama da bi u slučaju neotvaranja Centra do 2018. godine EU morali plaćati penale, zanima me što Županija radi po tom pitanju. Zanima me i kakva je suradnja s gradskim vlastima oko Karepovca.

- Ozbiljne su pripreme za izgradnju Centra, imali smo brojne sastanke, s HEP-om, završena je županijska cesta, razgovarali smo s vlasnicima zemljišta i ja sam umjereni optimist po pitanju izgradnje Centra. Kroz listopad očekujemo idejno rješenje za Lećevicu koja omogućuju da se ide dalje u postupak ishođenja lokacijske dozvole, a do iduće Skupštine će biti dovršeno detaljno izvješće o projektu Lećevica – odgovorio je Ževrnja.

O Lećevici je pitao i nezavisni Nikša Jajac koji je predložio da se vijećnicima dostavi dinamički plan za Lećevicu. Zamjenik župana Ante Šošić prihvatio je ovaj dobar prijedlog i obećao plan financiranja za sljedeću Skupštinu.

Kako je naglasio župan dobra je suradnja s gradonačelnikom Ivom Baldasarom oko Karepovca, a Ževrnja se nada kako će nakon Karepovca, otpad iz Makarske preuzeti i drugi gradovi, prenosi Slobodna Dalmacija.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • hm (Gost_8177)

    koliko su azurni sa ovim centrom govore 10 god o tome a sami centar ce imat 30 god rok uporabe bilo bi pametno vec sad trazi iduce misto, kako su nasi politicari sposobni i vjesti kad je JAVNI interes u pitanju ;)

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara