Croatian English French German Italian Spanish

 

KONCERT KLAPE KAMPANELI UZ GOSTE KLAPU KOŽINO
Miris lavande, upaljene svjećice i klapska pjesma u predvorju dvorca Vitturi sinoć je bio pravi dalmatinski ugođaj koji je svojoj publici priuštila klapa Kampaneli svojim tradicionalnim koncertom uz goste, klapu Kožina iz Kožina. Ujedno su publici predstavili svoj prvi CD "Sva ti duša u me stala".

Jedanaest novih pjesama, uglavnom izvornih napjeva i pokoja obrada nalaze se na njihovom nosaču zvuka koji je dobio ime po stihu iz pjesme "U svom tilu gri, u tvom krilu sni", a koje su uz pjesme, Zapivala tica mala, Zbogom oče, majko, O pasiko moja, Garifule bili, Ribar plete mrižu svoju, Leute moj, Ja odlazim draga, Murtilice lipo cviće, Drži na pameti i Spušta se noć, izveli članovi klape Kampaneli. Prilikom odabira pjesama za svoj repertoar posebnu pažnju i sklonost iskazuju prema obradama zavičajnih pučkih napjeva iz Dalmacije. Raznolikosti programa pridonose zabavno - popularne skladbe u modernim aranžmanima kao i skladbe duhovnog karaktera.

Ljubitelji klapske pjesme uživali su i slušajući ovogodišnje laureate, apsolutne pobjednike Omiša, klapu Kožino, gostujuću klapu na sinoćnjem koncertu, koja je svojim nastupom potvrdila zbog čega su dobitnici brojnih nagrada. Isto tako klapa Kampaneli pod ravnanjem maestrice Mire Đukić-Milašević pokazala je svojim izvedbama svu ljepotu klapske pjesme.

Napomenimo, kako je klapa Kampaneli dobitnica brojnih nagrada, a samo u posljednje dvije godine osvojili su čak sedam nagrada. Na "Večerima popularne klapske pisme" prošle godine, klapa osvaja tri nagrade: prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, drugu nagradu publike i prvu nagradu za najbolju obradu skladbe "Jubavi mala". Na susretu klapa u Skradinu, pridružuje se još jedna nagrada, za najbolju izvedbu izvornog napjeva, "Spušta se noć". S večeri mješovitih klapa 47. Festivala dalmatinskih klapa –Omiš 2013. godine, koja se po prvi put te godine održala u Komiži, klapa se doma vratila s prvom nagradom publike i prvom nagradom stručnog ocjenjivačkog povjerenstva. Ovu godinu, na VDP Kaštela klapa nastupa sa skladbom Duška Tambače "Vrime biži" i osvaja nagradu za najbolju izvedbu.Komentari (25)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_9124
A di nam je gradonačelnik...njega ovo ne zanima....uostalom njega ništa ne zanima...
Gost_2215
9234 ne sta nema ko nego oni koji su tu i neznaju kuvat. Nije potriba da iko ista zna i da radi. Sad imamo pucke kuzine, socijalne buti...
Gost_9234
3276..ej.. pomalo..mi smo..struke i zanata..uvik imali..i imat cemo..valjda je to genetski..ili sta..vrag ce ga znat..
Gost_9234
bravare..vrati se doma..ali..nema ti ko..nista vise skuvat..moras sam..