NEVRIJEME U KAŠTELIMA
Veliko grmljavinsko nevrijeme s velikom količinom kiše u četvrtak poslijepodne pogodilo je Kaštela i donijelo cijeli niz problema, posebno stanovnicima uz samu morsku obalu te sudionicima u prometu.

Prepune bujice, prelijevanje vode u vrtove i okućnice, začepljene šahte, neodgovarajuća kanalizacija i slično, a sve u kombinaciji s nekoliko desetaka litara kiše po metru četvornom, donijele su i pune ruke posla kaštelanskim vatrogascima, pa su tako vatrogasci iz Kaštel Starog imali više od 30 intervencija u Donjim Kaštelima, a ništa manje posla nije bilo ni za gomiličku i sućuračku postrojbu.

Zbog loših uvjeta na prometnicama, na magistrali od Kambelovca prema Sućurcu nastao je pravi prometni čep, a vozači i pješaci duž Ceste dr. Franje Tuđmana, kretali su se s dodatnim oprezom.

Više informacija o nevremenu donijet ćemo u jutarnjim satima petka, a svi čitatelji koji imaju zanimljive fotografije posljedica nevremena mogu ih poslati na mail adresu Portala grada Kaštela Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite....

Više fotografija pogledajte na portalovom FACEBOOKU...

Neviđena poplava i u Splitu i Trogiru....

Foto: D.P., A.J., M.M., D.K., LJ.Š.S.Z.,Z.T.


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • kurac (Gost_6723)

  oce bit skole?

  oko 3 godina prije
 • đođo (Gost_5978)

  A DASTA CE :p

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8168)

  A neš ti problema sidit u Špice i slikavat, Zvonimir Barišin Cropix 1950 :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2235)

  OS skola Bijaci poplavila

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2169)

  kise su uvik padale..i padat ce..ali ih je prije..majcica zemlja..upijala..a sada nema vise..sve je zabetonirano..malo..i odvodi..su djela strucnjaka..zato..nece dugo..i potoci ce poteci..uz brdo..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9166)

  Maloprije prosa kraj nove skole u Novom,i ona je poplavljena.
  Ispumpavaju vodu..

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9207)

  Ima li nastave sutra u školi Bijaći ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_192)

  imat cete praksu sutra.....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8241)

  Nema nastave u jutarnjoj smjeni...
  http://os-bijaci-kastelnovi.skole.hr/?news_hk=1&news_id=382&mshow=290#mod_news

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8614)

  kiše su padale ali ne ovakve,nisu ovo kiše nego voda pada

  oko 3 godina prije
 • Nema problema (Gost_5240)

  Samo obavezno plaćanje, OBORINSKIH voda od svakog građanina Kaštela uz pomoć profesionalnih izvođača svih potrebnih radova za ovakve slučajeve, naročito za svaku pohvalu stručnost i profesionalnost izvođača ceste dr. Franje Tuđmana, građani Kaštela ne bi se trebali u ovakvim situacijama uznemirivati jer kod ovoliko stručnosti, profesionalnosti sve je pod kontrolom i bar ja za sebe mogu reći možete mirno spavati.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5130)

  fala ti bože na ovome nebeskom daru s neba, kiša je oprala sve septičke jame,
  kanalizaciju,tumbine,foše,pute i dvore a naša mala mista zavonjala su svin vonjima naši produkata ;););)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3207)

  -> Nema problema -> nadam se da je ovo sarkazam?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7924)

  U OŠ Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici u wc-u pokraj dvorane za tjelesnu kulturu
  pukao je strop i sva voda sa krova ušla je u školu.Sa krovova je kapala voda,na zidovima su se nakupile alge.Prvi kat je u raspadu.Školsko dvorište je poplavilo jer voda nije imala di otić !!!:(

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5130)

  ...školska zgrada izgrađena u mraku,cccccccc... a čujen ništo i za ovu novu;);););)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5507)

  znam da nije ovo mjesto za postavit upit i zato se izvinjavam. naime danas sam bija na groblju u novom i postavljam pitanje ljudima novog i štafilića čija je bila ideja da se posade masline oko parkirališta iznad groblja.s južne strane parkinga do zida iza čempresa i sa sjeverne strane parkinga, a sve u razmaku jedna od druge niti 1 metar. čemu masline i zašto, aako neko misli da je to IN zašto u sjeni čempresa i zida i blizu jedna druge. pravim kaštelanima koji znadu kako raste maslina sigurno to nebi palo na pamet, a da ne govorim uz groblje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5130) (Gost_5507)

  ...školska zgrada izgrađena u mraku,cccccccc... a čujen ništo i za ovu novu

  kako misliš u mraku. jel to ono dok nisi upalija svitla

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7147)

  za gosta 5507.
  Kako zašto masline. pa zbog toga da grobar konačno nešto radi za vrime radnog vrimena na groblju, a ne sebi privatno.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5507)

  pa onako masline posadit. donji red u sjeni čempresa . moje dite nebi tako posadilo.i danas je bija jedan šta je lopaton struga iza crkvice, a drugi trbonja se naslonija na zid i gleda ga šta radi.oče li i on tražit da se likarima skine plača

  oko 3 godina prije
 • Pijavica poharala Staklenike ! (Gost_6767)

  Gradonačelnik je dana 12.09.2014 godine posjetio Kaštelanske Staklenike koje je zahvatila - pijavica i nanijela ogromnu materijalnu , financijsku , tehničko - tehnološku štetu . Uprava i Gradonačelnik nakon obilaska i sagledavanje ogromnih razmjera štete dogovorili su još bolju i tješnju buduću suradnju . Hvale vrijedan posjet što pokazuje brigu o proizvodnom gospodarstvu kojeg u Kaštelima gotovo da i nema ! :):):)

  oko 3 godina prije
 • kukumar (Gost_5130)

  ...živija gradonačelnik, naš dušobrižnik, živila grbača radnog naroda, živiiiillllllaaaa !!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5507)

  neka žive i oni koji biraju takve gradonačelni:p:p:pke

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6121)

  (Gost_2169)
  kise su uvik padale..i padat ce..ali ih je prije..majcica zemlja..upijala..a sada nema vise..sve je zabetonirano..malo..i odvodi..su djela strucnjaka..zato..nece dugo..i potoci ce poteci..uz brdo..;)
  ---
  evo jedan koji gleda i vidi..ostali većinom gledaju i nevide..na staroj kaštelanskoj di se skreće za poštu u starome,postavljene su šahte sa sjeverne strane..i pad vodi put šahti..one imaju limitiran protok ikad su čiste..i šta se onda dogodi kad padne malo jača kiša???cesta se pritvori u bazen,točno toliko dubok koliko je visine najniži odlijev...ta se cesta tamo mogla napravit s takvim padom da šahta na tom mistu bude s južne strane i pad prema moru..kad se začepi da jednostavno teče prema spomeniku..u more..ovo je bila prosječna kiša,ne onakva kakva je uzrokovala poplave u slavoniji i bosni..cesta je jednostavno napravljena pacerski..ono projektira nije inženjer!!!ili je isti kupija diplomu!!sad grade rotor na pantani,sutra će dodatni zglob na 37mi..rotor je uzak ..

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6121)

  šahte na toj cesti se nemogu popravit!!namjerno je kanalizacija tako napravljena!!šahte i cjev su tribale bit ukopaane pod PLOČNIK!!!
  auta koja prolaze po tim šahtama, nabijaju ih u zemlju skupa sa betonskim blokovima,koje sad nalivaju oko šahti..za ono sanirati triba iskopat do ispod vodoravne cijevi i nalit sve do razine ceste(sa šahtom)..i tako svaku cjev na kojoj je šahta..love više nego novu kanalizaciju napravit..dakle vječno ćemo plaćat hdz-ovim fimi medijama,za krpljenje šahti..a one će ponovo toniti s vrimenom..nema daljnje kanalizacije,ni nikakvih komunalija!!sva lova ide za održavanje te ceste!!koja je 40 godina bila bez ikakvog održavanja...
  još kad se zna da je novce za tu kanalizaciju "dala"(s ko zna kakvim kamatama),SVIJETSKA BANKA(PRIVATNA BANKA KOJA JE MNOGE DRŽAVE DOVELA DO SLOMA ),eto lipe teorije urote..dakle možemo teoretizirati do mile volje, al "naša je andja" yebana...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8134)

  Ne triba u Kštilima radit ništa, dok god stoka živi na otvorenim jamama i zatrpaje potoke: ovo je bila živa zaraza odit po ulicama. Pljuc!

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara