hren
 

VAŽNOSTI EDUKACIJE I PREVENCIJE
Klub žena liječenih na dojci Kaštela i ove će godine obilježiti Dan ružičaste vrpce, te će pri tome, u galeriji prodajnog centra Kaštela, u subotu 4. listopada, u vremenu od 10 do 13 sati, zainteresiranima dijeliti edukacijske materijale te prezentirati djelovanje udruge.

Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji o važnosti preventivnih pregleda za rano otkrivanje raka dojke od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli oko 2500 žena, a umre njih oko 900.

- Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu. Broj oboljelih žena raste s dobi i u Hrvatskoj je vodeći uzrok smrti zbog raka. Spušta se i dobna granica, tako da se rak dojke pojavljuje i kod vrlo mladih žena.
Mjesec listopad je u cijelom svijetu posvećen podizanju svjesnosti brige o dojkama, važnosti redovne liječničke kontrole dojki i važnosti ranog otkrivanja raka dojke kada je još izlječiv.

Kako ne postoji način da bolest spriječimo, jedini je cilj otkriti je u početnoj fazi. Kad tumor otkrijemo na vrijeme izlječiv je do 98% slučajeva.
Bavljenje tjelesnom aktivnošću, održavanje normalne tjelesne težine i zdrava prehrana mogu pomoći očuvanju zdravlja dojki – navode o važnosti ovog obilježavanja, u svom obraćanju iz udruge.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij