hren
 

LISTOPAD U KAŠTELIMA
Iz udruge Šušur i Turističke zajednice grada Kaštela uputili su poziv svim zainteresiranim izlagačima za sudjelovanje na centralnoj manifestaciji Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje, koja će se održati 19. listopada  u Kaštel Kambelovcu, a ovom prilikom pozvali su i sve sugrađane da im se pridruže.

Ovom centralnom manifestacijom, koju organizira udruga Šušur, uz pokroviteljstvo TZG Kaštela i Grada Kaštela, objedinit će se nekoliko značajnih datuma poput Dana zahvalnosti za plodove zemlje, Međunarodnog dana pješačenja, Dana kruha – svjetski dan hrane, Međunarodnog dan a borbe protiv siromaštva , Dana kravate i Dana jabuka.

Dani kruha i plodova zemlje tijekom listopada obilježit će se i u školama, vrtićima i drugim ustanovama, a ovo centralno događanje održat će se na kambelovskom brcu, gdje će biti postavljeni izložbeno – prodajni štandovi, te središnji izložbeni prostor gdje će se škole, vrtići, udruge, predstaviti sa krušnim proizvodima i plodovima zemlje. Osim kruha i krušnih proizvoda to mogu biti i stara zaboravljena jela, recepti, ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja,, a mogu se predstaviti i  stari alati.

http://www.kastela.org/images/stories/arhiv/novosti4/grupe2009/10/kruv2/02.jpg

Tijekom manifestacije fotograf Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju u obliku kravate povodom hrvatskog i svjetskog  Dana kravate koji se obilježava 18. listopada. Za tu priliku organizatori su pozvali  sve da kao dekorativni odjevni predmet stave  kravatu koja je prepoznatljiv hrvatski simbol. Potrebno je obući bijelu majicu ili košulju radi potrebe snimanja, kojem će nazočiti predstavnici neprofitne ustanove Academia Cravatica, koja promiče kravatu kao dio hrvatske i europske baštine.

- Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na ovoj manifestaciji, te da na svojim štandovima prezentirate svoje aktivnosti i proizvode i sudjelujete u snimanju milenijske fotografije kravate – poručili su organizatori.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_2208)

    di su masline?

    oko 4 godina prije
  • (Gost_2179)

    Da bogata, baš samo neznan čime.

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara