hren
 

PO PRVI PUT U NOVOJ ŠKOLSKOJ ZGRADI
Već prema tradiciji, u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kao i Dana učitelja, učenici OŠ Bijaći iz Kaštel Novog priredili su zanimljivu priredbu, ali po prvi put ovoim povodom u novoj školskoj zgradi i njenom posebno uređenom predvorju.

Predvorje, koje je bilo puno plodova jeseni i krušnih proizvoda, uređeno je prema zamislima učiteljica Terezije Zokić i Benite Vladušić uz pomoć prof. likovne kulture Negdi Fiamengo.

Na početku programa, koji su vodili učenici 4. razreda Nina Sučić i Ivan Jukić, svim nazočnima obratila se ravnateljica Jadranka Šošić, podsjetivši i na važnu i odgovornu ulogu učitelja čiji se dan obilježava 5. listopada. Pri tom se posebno osvrnula na izazove učiteljskog poziva koje sa sobom nosi moderno doba.

U ime grada Kaštela sve je pozdravio i učiteljima čestitao njihov dan Zoran Bonacin, zamjenik kaštelanskog gradonačelnika, a krušne proizvode i plodove jeseni, koji su anstali vrijednim rukama učenika, učiteljica, roditelja, baka i djedova, uz prigodnu molitvu blagoslovio je don Luka Vuco, župnik Kaštel Novog, a svi plodovi na kraju svečanosti su se kušali.

U samom programu nastupili su učenici škole, pod vodstvom učiteljice Katje Bašić i knjižničarke Marine Kelava, a nastupili su i Zvuci Bijaća u pratnji vjeroučitelja Marija Žuvele, te tako pjesmom uveličali svečanost. Nastupio je i mali zbor pod palicom učiteljice Ivane Peran koji je na kraju izveo pobjedničku pjesmu po izboru novinara na ovogodišnjem festivalu Mali Split, a to je himna škole U našoj školi dijete se voli za koji je tekst napisala učiteljica ove škole Ivana Lukas Bartulović, a glazbu jedan od roditelj, profesor Ivan Cinotti.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_5303)

  jel ovo katolička škola ili kaštela nemaju pravoslavnog popa i imama da i oni dadu na svoj način blagoslov

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4096)

  fotografija br. 19: je li to demonstracija nekih vježbi??

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5303)

  5162 nemoj mi reč.
  ti si veči katolik od pape.:p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_337)

  5162- Ovo je još uvik sekularna država, a u državne škole osim dice iz katoličkih obitelji idu i dica ateista, agnostika, drugih vjera i t.d. Svaka vjerska zajednica po Ustavu ima pravo osnivat vjerske vrtiće, škole... pa ko voli neka izvoli.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2169)

  Na današnji dan 1452. izdana je Gutenbergova Biblija, jedna od prvih knjiga koje su tiskane u Europi. Johannes Gutenberg bio je njemački tiskar i izumitelj tipografije u Europi. Iako su Kinezi već u 6. stoljeću rabili rezbarene drvene ploče za umnožavanje tekstova, a pokretna metalna slova korištena su za tiskanje u Koreji sredinom 13. stoljeća, u Europi su se do sredine 15. stoljeća knjige umnožavale prepisivanjem rukom, što ih je činilo skupima i rijetkima. Gutenbergov izum omogućio je eksplozivno širenje znanja u renesansnoj Europi. Gutenbergova Biblija izdana je na 1.282 stranice u 2 stupca po 42 retka i tiskana u 100-200 primjeraka, dijelom na pergamentu, dijelom na papiru..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7175)

  2169
  šta to ima veze sa ovim gore

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2169)

  7175
  ne bi bila losa rubrika .. na danasnji dan .. pa eto ti odgovor zasto gornji clanak ima ili bi mogao imati poveznicu sa gutenbergom i biblijom .. a sutra mozda kanalizacija politika sport cesta itd. ili dan zivotinja..procitaj clanak i komentar..eto ja bi .. to tako .. po malo..uvik nes novo.. a ti kaki hoces .. a sigurno neces ..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_170)

  "Na početku programa, koji su vodili učenici 4. razreda Nina Sučić i Ivan Jukić, svim nazočnima obratila se ravnateljica Jadranka Šošić"

  Ovako, istrgnuto iz konteksta, nema poveznice s kaštilima.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_170)

  "Na današnji dan 1452. izdana je Gutenbergova Biblija, jedna od prvih knjiga koje su tiskane u Europi."

  E, moga je birat šta će štampavat, bila je velika demokracija. Pa u 14. i 15. stoljeću je crkva zapala u toliko tešku moralnu krizu svojim nakaznim vladanjem i postupcima (a bila je infiltrirana u sve pore vlasti), da je odgovor na to bio skori reformizam.

  Za one koji će se potrudit

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2169)

  a kako bi bilo..da se hr politicari i cilo drustvo..malo ..reformira..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_170)

  Od dana kruha draži su mi dani kruha i sira.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2169)

  meni se cini..da se ..tu..ipak radi..o onoj znanoj ..kruha i igara..za gladne..birace iz bijaca..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9215)

  Šta je reč da je ravnmateljica pozvala don Luku za blagoslov, a ne don Matu???
  Dosadašnjih godina ovo se održavalo u crkvi u K. Štafiliću.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara