hren
 

VELIKO FINALE
Marko Škopljanac iz etno-eko sela Škopljanci održao je svoje obećanje. A rekao je, podsjetimo, da će u slučaju pobjede svog eko sela na ovoljetnom natječaju pod nazivom Malo mjesto za veliki uspjeh, organizatora Slobodne Dalmacije i uz pokroviteljstvo Jadranskog osiguranja, počastiti sve sudionike ovog hvale vrijednog projekta.

I bi tako. U nedjelju je u Škopljancima i službeno ovo eko-etno selo proglašeno pobjednikom među 28 konkurenata, udruga, pojedinaca, malih mista iz zaleđa i unutrašnjosti otoka četiri dalmatinske županije.

Nagradu je iz ruku glavnog urednika Slobodne Dalmacije Ive Bonkovića primio Marko Škopljanac, koji sa svojom obitelji već 21 godinu radi na njegovanju tradicije, čuvanju kulturnog naslijeđa, organizaciji seoskih olimpijada i bikijada.

Bio je to i odličan  povod za okupljanje sudionika i feštu na kojoj se slavila srž projekta, isticanje i zbližavanje onog najboljeg čime se naša Dalmacija može ponositi.

- Prvi među 28 kandidata iz četiri županije, to je stvarno dobar osjećaj. Ova mi nagrada puno znači, jer je i rezultat predanog dugogodišnjeg rada na razvoju sela. Ponosan sam jer znam i kvalitetu ostalih natjecatelja, posjetio sam njihova imanja, mista, vidio te projekte. Ovim putem obitelj nastavlja i nadalje. Čeka nas još puno posla – naveo je Marko Škopljanac.

U Škopljancima se u nedjelju dogodio skup Dalmacije u malom. Zapravo je užitak bio promatrati upoznavanja sudionika, razmjenu telefonskih brojeva, savjeta, korisnih informacija. Toliko su čuli jedan o drugome, tjednima se pratili kroz objavljene reportaže.

A sada su dobili prigodu i upoznati se licem u lice, i u optimističnom zanosu, navela je i urednica projekta Nataša Bakotić, pobijediti val posvemašnje depresije koji je zavladao društvom. Njene je riječi prisnažila i Zorana Rubić, direktorica prodaje podružnice Jadranskog osiguranja Split, partnera koji je već treću godinu support u ovim iznimno prihvaćenom projektu. 

- Ova je akcija pokazala kako ipak postoji način u borbi protiv beznađa koje je zavladalo društvom. Nikome nije lako, problema je puno na svakom koraku. Pa pogledajmo samo prometnu izoliranost u Dalmaciji. Ili koliko je teško ljudima s Lastova bilo doći do Škopljanaca na ovo druženje.

Možemo se boriti i ovakvim akcijama, koje daju vjetar u leđa, pokazuju kako smo nešto ipak krasno napravili. Slobodna Dalmacija će u vašim naporima da se istaknete, nešto unaprijedite, brendirate, biti i narednih godina uz vas – naveo je glavni urednik Bonković.


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

 • (Gost_962)

  Iskrene cestitke za sve akcije, volim zagoru zato Vam hvala sto je Vi zivite na svoj nacin. Samo naprijed......!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5192)

  Svaka cast!!!!! Nisam bila nikad u Radosicu ali osobno cu doci da bi cestitala!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3154)

  bravo marko tako nastavi velika čeestitka tebi iostalom obitelji

  oko 5 godina prije
 • juko (Gost_8516)

  Jos tunea kroz kozjak....ki puska sarka

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1177)

  kome triba tunel kroz kozjak neka ga kopa

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5192)

  Sta ce tunel Radosicu kad imaju bolji turizam od Kastela. Ako bas treba neka ide u Dogobabe ili Vucevicu da i oni malo ozive

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5192)

  Zaboravila sam napisati da sam rodjena Kastelanka. Uistinu zalosno da nasa rivijera nema ni t od turizma. Da zagora ima bolji prosperitet.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8119)

  Zivili svi a svaka cast onima sta rade i iz nicega stvaraju nesto i da naprave uvjete za zivot . Sve se moze kad se hoce. Palac gore. Cestitke za sve uspjehe!!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8518)

  A tko suti ? A tko uzima solde?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8518)

  Doli zagađivači

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8518)

  Zivilo etno eko selo

  oko 5 godina prije
 • 8119 (Gost_1162)

  nemoj te dovodit u zabludu ljude. iz ničega nemože nikad bit nešto. on je počeo od svoje kuće,a ostale je kupio. čoviku svaka čast, vridan je ali za sve ovo je trebalo imat novaca jer kuće su obnovljene. neče niko svoju starinu dat mukte niti će radit mukte. ovo samo za ono"iz nicega stvaraju nesto "

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3159)

  koliko je dobija nepovratni kredita, prava htvatska kuča.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2435)

  jeli lovro škopljanac sin jadranke kosor proda mu kuću da je uredi.ima ih još koji mu nisu tili prodat kuće, a on bi tija cili komšiluk škopljanaca uzet po svoje i renovirat

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5154)

  Pa jednog dana će kupiti sve i uredit jer znaju i hoće a koliko znam i poštuju susjede a i žive na selu ne srame se toga za razliku od mnogih drugih. Zato svaka im čast. Samo naprid

  oko 5 godina prije
 • (Gost_771)

  e bome neće sve, pa ma koliko oni tili sve to stavit u promet ka etno selo.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5093)

  Bas sam se cudija di su radoscani bili dosad di je nestala jubomora. Fala bogu vidin da ji jos ima. A bice si mu ti da kredite ako ih je dobija, sta ti nisi trazija kad si tako bistar. Da su drugi pametni napravili bi nesto od svoje didovine a ne pustili da se rusi i pametovali uz velike doze jubomore. . Siguran san da bi vi volili vidit postenene i vridne jude da trazi kruva u vas. Ali prosla su vrimena zavisti i lezarine. Digli su cilo selo a ne samo skopijance.zato umrite od muke

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5154)

  Iman i ja neku kuću na selu pa me zanima di se dobiju te pare ako to baš tako lako dili država stat ću u red

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3157)

  Ljudi si napravili cudda svojim radom i postenjem . toliko godina mukotrpnog odricanja i velikim vizionarstvom. Lako je biti pametan kad se pokaze pravi put. Sto vi neki niste poceli ili pak sad uski u projekte. Lako je pisati i pametovati iz toplih domova. Treba ziviti na selu i za selo. Svaka cast svima koji se trude i rade. Iskrene cestitke za sve projekte, koji su hvale vrijedni!!!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7811)

  Je pametni su sta jest jest

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1571)

  Tek sad vidim ovaj tekst sve cestitke! A ovi jad sta je ljubomoran sigurno ce umrit od muke .e pa neka crknu a vi narode radite i dao bog da uzivate u tome svome trudu.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij