ATLETSKA SEKCIJA ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA
Prezentacija škole atletike u sklopu projekta “Treneri velikog srca” bit će upriličena ove srijede, 21. siječnja, s početkom u 16 sati u dvorani na Sokolani u Kaštel Sućurcu, a kako je najavljeno u njoj će, pod vodstvom hrvatskog reprezentativca u atletici za osobe s invaliditetom, Pere Sunare, sudjelovati dvadesetak kaštelanskih mališana s poteškoćama u razvoju.

Nakon prezentacije s radom će odmah započeti atletska sekcija u Kaštelima, nakon Virovitice i Osijeka, treća takva sekcija za djecu s poteškoćama u razvoju u Hrvatskoj. Inače, na području države već djeluje više plivačkih sekcija u različitim gradovima, a sve kao projekt koji je prije dvije godine inicirao Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i timom certificiranih trenera .
Ove plivačke i atletske škole posebno su prilagođene djeci s teškoćama u razvoju, a provode se u grupnom i pojedinačnom radu.

Programom će koordinirati Mijo Bakić, član izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita, očekuje se uključivanje Kineziološkog fakuteta iz Splita, a prezentaciji u Kaštelima, kako je najavljeno, nazočit će i neki od hrvatskih uspješnih sportaša.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara