ROĐENDAN PLANINARA S MALAČKE
Kao što i priliči zaljubljenicima u prirodu, članovi HPD Malačka svoj 18. rođendan proslavili su zajedničkom pješačkom turom od Labina do svog doma na Malačkoj, no ipak nešto promjenjim rasporedom zbog izuzetno lošeg vremena.

Inače, nedjeljnoj turi dan ranije prethodilo je predstavljanje fotografija nastalih na nedavnom pohodu vrhovima Himalaje, njihovog člana Duška Čubrila.

U samo nedjeljno jutro pedesetak odvažnih planinara uputilo se vlakom prema Labinu, odakle su potom krenuli zacrtanom turom. No, ovaj put ih zbog nevremena staza nije odvela do Opora i Botića, već su se vratili u Kaštel Stari.
No, proslava se nastavila i to svetom misom u kapelici Bl. Alojzija Stepinca, koju je predvodio don Josip Mužić iz crkve za mlade Sv. Filip Neri iz Splita.
Ovom prilikom slavljenici su položili vijenac i upalili svijeću na Spomen obilježju palim hrvatskim braniteljima.

Nakon toga, u obnovljenom planinarskom domu okupio se veliki broj članova, prijatelja i drugih gostiju, a okupljene je pozdravio predsjednik društva, Petar Penga, iskoristivši prigodu da zahvali svima, a posebno Gradu Kaštela, koji su pomogli u obnovi doma. Pozdravne riječi uputio je  i gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić, kao i Sandra Zokić, pročelnica za društvene djelatnosti.

Prema rođendanskoj tradiciji, članovi društva ispili su šampanjac zakopan prošle godine, koji su, unatoč nevremenu, iskopali i donijeli hrabri članovi Mileva, Ivana, Đuro i Željko.
Dopredsjednik Marko Topić i tajnik Filip Balić, ovog su dana uručili zahvalnice suradnicima i prijateljima društva, a slavljenicima su čestitke uputili predstavnici prijateljskih društava HPD “Pločno“ iz Posušja, HPD “Zaprešić“ iz Zaprešića, susjedi iz HPD “Ante Bedalov“, PD “Imber“ iz Omiša, HPD “Imotski“ iz Imotskog, PD “Kamenar“ iz Šibenika, PD „Svilaja“ iz Sinja, PD “Jelinak“ iz Trilja, te PK „Split“ iz Splita.

Tradicionalno se blagovao planinarski fažol, a uz pjesmu i ples družilo se do kraja dana, uz dogovore o skorim zajedničkim turama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • Quatemoc (Gost_4321)

    slika br. 13-ako te kacijolom...

    oko 3 godina prije
  • (Gost_3119)

    piiileeeeeeeee

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara