Croatian English French German Italian Spanish

 

ROĐENDAN PLANINARA S MALAČKE
Kao što i priliči zaljubljenicima u prirodu, članovi HPD Malačka svoj 18. rođendan proslavili su zajedničkom pješačkom turom od Labina do svog doma na Malačkoj, no ipak nešto promjenjim rasporedom zbog izuzetno lošeg vremena.

Inače, nedjeljnoj turi dan ranije prethodilo je predstavljanje fotografija nastalih na nedavnom pohodu vrhovima Himalaje, njihovog člana Duška Čubrila.

U samo nedjeljno jutro pedesetak odvažnih planinara uputilo se vlakom prema Labinu, odakle su potom krenuli zacrtanom turom. No, ovaj put ih zbog nevremena staza nije odvela do Opora i Botića, već su se vratili u Kaštel Stari.
No, proslava se nastavila i to svetom misom u kapelici Bl. Alojzija Stepinca, koju je predvodio don Josip Mužić iz crkve za mlade Sv. Filip Neri iz Splita.
Ovom prilikom slavljenici su položili vijenac i upalili svijeću na Spomen obilježju palim hrvatskim braniteljima.

Nakon toga, u obnovljenom planinarskom domu okupio se veliki broj članova, prijatelja i drugih gostiju, a okupljene je pozdravio predsjednik društva, Petar Penga, iskoristivši prigodu da zahvali svima, a posebno Gradu Kaštela, koji su pomogli u obnovi doma. Pozdravne riječi uputio je  i gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić, kao i Sandra Zokić, pročelnica za društvene djelatnosti.

Prema rođendanskoj tradiciji, članovi društva ispili su šampanjac zakopan prošle godine, koji su, unatoč nevremenu, iskopali i donijeli hrabri članovi Mileva, Ivana, Đuro i Željko.
Dopredsjednik Marko Topić i tajnik Filip Balić, ovog su dana uručili zahvalnice suradnicima i prijateljima društva, a slavljenicima su čestitke uputili predstavnici prijateljskih društava HPD “Pločno“ iz Posušja, HPD “Zaprešić“ iz Zaprešića, susjedi iz HPD “Ante Bedalov“, PD “Imber“ iz Omiša, HPD “Imotski“ iz Imotskog, PD “Kamenar“ iz Šibenika, PD „Svilaja“ iz Sinja, PD “Jelinak“ iz Trilja, te PK „Split“ iz Splita.

Tradicionalno se blagovao planinarski fažol, a uz pjesmu i ples družilo se do kraja dana, uz dogovore o skorim zajedničkim turama.

Komentari (2)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_9196
moj komentar obrises a onda ga komentiras..pravi si zaostali kukavicki lazljivi i hvalisavi balkanski komunisticki isprdak..bia i osta....
Gost_9172
.............. sve je na svome mistu ca joj fali ...............?
Gost_3149
Naprotiv , ja neman šta reć protiv mame , . . . , sve je na svome mistu i kako triba
Gost_1212
stavite karte da se može vidit i povečat a ne ovako
Gost_1951
9196 o cemu ti pišes o kojim lažima moja dica ce vracat tude dugove budi realan ostavi proslost jer nisi nit politicar ni povjesnicar a...