NAJVIŠE NOMINACIJA MASSIMU, VATRI, DETOUR I PSIHOMODO POP
Na svečanoj ceremoniji u dvorani zagrebačkog kina Europa proglašene su nominacije za 22. izdanje Porina. U 31 kategoriji stručno tijelo izabralo je po tri favorita, osim za album i pjesmu godine gdje se biralo po pet izvođača ili skladbi. 

U kategoriji br. 16, "Najbolji album klapske i tamburaške glazbe", nominirana je sve bolja donjokaštelanska klapa Kampaneli za album "Sva ti duša ume stala" producenata Damira Marušića i Jasminka Šetke a u izdanju Scardone.

Inače, po najviše pet nominacija dobili su Massimo, Detour, Vatra te Psihomodo pop, a dobili su i onu u kategoriji "Pjesma godine" gdje je bila najveća konkurencija. Slijede ih Pavel s četiri nominacije te Urban&4, Gatuzo i jazz glazbenik Borna Šercar s tri. Mlada zvijezda Sara Renar nominirana je kao i Pips Chips &Videoclips u dvije kategorije. Sara ih je dobila za najbolji album alternativne glazbe te za najbolju žensku vokalnu izvedbu gdje su joj konkurencija Nina Badrić i Ivana Kindl dok se Pipsi natječu sa svojim albumom Akustični Walt.
Za najbolji klasični album nominirani su Darko Petrinjak, Zagrebačka filharmonija i Pavao Mašić dok će se za najboljeg mladog izvođača boriti tri benda i to M.O.R.T, Jonathan te Bang Bang, koji je isto tako dobio i nominaciju za pjesmu "Nešto me pogodilo" u kategoriji "Najbolja izvedba grupe s vokalom". Svečanu dodjelu vodila je Ana Radišić, a na pozornici se izmijenilo dvadesetak prezentera među kojima su bili kolege glazbenici, glumci i televizijski voditelji te zamjenik splitskog gradonačelnika, Goran Kovačević. 

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će poznati 06. ožujka na finalnoj dodjeli, a glazbena manifestacija održat će se u Splitu u Spaladium areni. No prije toga Porinovi glasači morat će pristupiti drugom krugu glasanja gdje će između troje ili petero nominiranih morati izabrati jednog favorita. Drugi krug glasanja trajat će od 12. veljače do 19. veljače. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_9221)

  svaka čast mojima iz novoga,MATE..................

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5305)

  oce bit cila familija pardon uprava na dodjeli ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_207)

  Bravo za Duišine!Nek se uvatu pivanja, kad in ovako dobro ide!Bravo!The voice.

  oko 3 godina prije
 • 2244 (Gost_8454)

  neka ga priuzme Neven Grgin jer je i zaslužija !

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2244)

  Volija bi kad bi zapivali za "Dušu" na rivi kod caffe TIN.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4351)

  to kod tina moraće jerbo su dobri sa vlasti iz novoga.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7119)

  mješovita klapa kodnog imena
  čaća mater sin

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7770)

  Bravo Kampaneli velika je stvar biti čak i nominiran za Porina. Vaš trud i veliki rad ipak je netko prepoznao.
  A ovi što pišu vjerovatno im je krivo što nisu na Vašem mjestu.Umjesto da budu ponosni jer ipak predstavljate njihov Grad oni prosipaju ljubomoru.
  Nema veze
  Čestitke i samo tako nastavite.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8151)

  Čestitam klapi....

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara