HOĆE LI SE PROBLEM VEĆ JEDNOM RIJEŠITI?
Iako smo o problemu istjecanja septičke jame na nogostup i Cestu dr. Franje Tuđmana u Kaštel Kambelovcu pisali već dvaput, ovaj problem s kojim su suočeni stanari obližnjih stambenih objekata i treći put je dobio svoje mjesto na stranici Portala.

Naime, već više mjeseci po nogostupu i obližnjoj prometnici sve češće se izljeva sadržaj septičke jame koja se nalazi u blizini, a osim užasnog smrada, koji je prošlog ljeta bio nepodnošljiv, opasnost dolazi i zbog činjenice da pješaci koji tuda prolaze, sadržaj pun bakterija raznose uokolo pa i u svoje domove.

Stanovnici s tog područja obraćali su se nadležnima u Gradu, a i novinari su postavljali pitanja, te su na teren nekoliko puta izlazili komunalni redari. Stanje bi se povremeno popravilo, no onda se i nastavljalo.

- Ne želimo nikakva privremena rješenja, po onome “drži vodu dok majstori odu” već tražimo konačno rješenje. Radi se o javnoj površini kojom svakog dana prolaze ljudi i vozila, djeca tim putem idu u školu i jednostavno, tražimo od nadležnih u Gradu da nas zaštite, jer to mogu – poručili su obližnji susjedi, koji podsjećaju da je ovaj problem nastao nakon završetka radova na obližnjem betonskom ormariću za električnu energiju, pa se pretpostavlja da je tom prilikom oštećena nečija septička jama.

I ovom prilikom uputili smo upit u Grad odakle smo dobili odgovor da bi do kraja tjedna problem trebao biti uklonjen.

- Vezano za ovaj problem utvrđeno je da dolazi do istjecanja fekalija zbog oštećene septičke jame, a zbog oštećenja dodatno se jama puni i podzemnim vodama što rezultira istjecanjem na kolnik. Komunalno redarstvo izašlo je na teren i izdan je nalog vlasniku da bez odgode sanira septičku jamu. Problem bi trebao biti riješen ovaj tjedan – odgovor je koji smo dobili iz ureda gradonačelnika.

A hoće li i ovaj put poduzete mjere biti tek privremeno uklanjanje problema ili će curenje trajno prestati, građani će se moći uvjeriti već za mjesec-dva.


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • (Gost_1436)

  Užas...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8654)

  Gradski oci, ako je platio komunalije, dovedite mu cijev...;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5227)

  goste 9212 koliko mržnje u tebi, baš te žalim , mislim da ti nije lako živit, jer ne mrziš ti samo gradonačelnika, ti sigurno mrziš i svoje suside , prijatelje a i rodbinu ako ti je nedaj bože u dilu, zato šta reć već pođi lipo i skrušeno se ispovidi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3658)

  ja mislim da 25 godin gazimo po fekalijama

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9189)

  Pogledajte koliko "važnih" članaka je na silu objavljeno u 2 dana. Još malo, 1 misto, pa će najkomentiranija vijest o prosvjedima crnjaka pod dirigentskom palicom Burduša od Magistrale ispast na drugu stranu. A svit je lin okrićat stranicu. Čak i u zahodu...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7558)

  A sta je ovde uzasno,jel govna na cesti. A jel uzasno tp sta je svaki misec placan 500 kn za praznjenje jame.To je uzas dragi moji.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9095)

  (Gost_7558)
  A sta je ovde uzasno,jel govna na cesti. A jel uzasno tp sta je svaki misec placan 500 kn za praznjenje jame.To je uzas dragi moji.

  slikaj račune pa ih stavi ovde, inače ti nevirujemo

  oko 3 godina prije
 • Sanitarni inspektor ! čemu ? (Gost_2917)

  Osoba koja prima plaću a ne radi adekvatno svoj posao.
  Osoba koja daje tužbeni zahtjev protiv onoga koji mu iz osobnih razloga ne odgovara,a koji nije napravio ono zašto ga "inspektor" tereti u nikakvom pogledu tj. apsolutno nikakvih dokaza niti indicija osim što čovjek u svome vrtu ima na stotine metara gume od 1/2 zolla (?) za zalijevanje nekoliko tisuća kvadratnih metara svojeg povrća i voćnjaka, bez uvida na licu mjesta ili "njegova počinitelja" da je uhvatio da radi ono zašto ga "inspektor" na prekršajni sud uopće optužuje ! S druge strane tom istom inspektoru se žalim da iz susjedne kuće u više navrata teče im fekalije u moje dvorište do samih ulaznih vrata, prijavu nije napravio ili uvidom u bušotinu da je spojena septička a on tvrdi da to ne može ustanoviti a novine pisale o tome. Frustriram sam samovoljom i neradom izvjesnog do te mjere da mu ovo i onima koji ga tamo drže nikada neću zaboraviti.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9095)

  sanitarni inspektori su "belle gigure" jer da on želi radit pretpostavljeni bi rekli da takvo misto ne triba

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9206)

  Ja gazim po fekalijama godinu i 8 miseci. Prijavija problem sanitarnoj 5 puta koji su isto toliko puta dolazili i vidili u cemu je problem uz obecanje da ce se rjesit. I naravno,nikad nista. Isa sam i u zupaniju koji te vracaju na tvoje gradske. Sve su to neradnici u toj sanitarnoj na celu sa TOPICEM i na neki ih nacin triba prisilit da rade posa koji su nam duzni napravit jer ga svakog miseca i placamo. Pa oni budu uru dnevno u svom uredu (a cesto ni to) i rade paralelno druge poslove i lipo zaraduju placu za nista. To triba zaustavit!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5106)

  Firmi koja drži tu kanalizaciju triba omogućit da zaradjeni novac investira u proširenje broja uplatitelja.
  A ne joj ukrast zaradjeno.
  Krinka divljih ili pitomih je smokvin list, jer politika oće novac sebi, a ne da se isti investira, pa čak ni kad će investicijom i ubrani novac porast!!!
  Glavno je da mi imamo zakone i propise, a šta oni štetu čine, koga briga, propisi dobro dodju kad tribaju politici da lakše krade.
  Pojedinci ili neshvaćaju ili namjerno prljavo igraju, pa ove divlje drže divljima već po stoljeća, kao advokat klijenta u onom vicu o čaći i sinu advokatima...
  Welcome to Fekaliengurg.
  Kad Hans nema love za platit za sxanje, plati idući misec.
  Jozo mora sxat, a jama puna, a šoldi nema, go_njar crpi negdi drugdi, politika neda drugome crpit, koncesije, itd,itd, pa plivaju i Mate i Duje i svi do mora, a i Jozo, od susjedovog...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9189)

  "Pa oni budu uru dnevno u svom uredu (a cesto ni to) i rade paralelno druge poslove i lipo zaraduju placu za nista. To triba zaustavit!"

  Predlažem samoinicijativno praćenje dotičnih uz fotografiranje. Objavit slike na web-u i uredno ih mail-om dostavljat načelniku i u ministarstvo, kao i novinama. Bez laganja.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9189)

  "Jozo mora sxat, a jama puna, a šoldi nema, go_njar crpi negdi drugdi, politika neda drugome crpit, koncesije, itd,itd, pa plivaju i Mate i Duje i svi do mora, a i Jozo, od susjedovog..."

  Kakve veze ima koncesija, oli bi ti drugi mukte crpija jamu? I ne može se nemat za jamu, to je isto ka da nemaš za vodu ili struju. Ali za to se ima, a jama lagano u potok i na put. Stoka...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9156)

  Pa i triba sve zalit fekalijama. Za drugo Kastela i nisu, NA ZALOST

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7222)

  a kako se nije sitija spojit septicku na koji potok ???
  :D:D:D:D:D

  oko 3 godina prije
 • crveno-crno.... (Gost_7169)

  tako su u Štafilić došli i još novinare poveli-da slikaju kako čovjeku pur pjenom zatvaraju drenažu sa zemlje koju su sami postavili u betonski zid , a s druge strane potoka nisu slikali ogromnu crnu fleku koja otječe u potok,a radi se o septičkoj jami zgrade koju je izgleda netko moćan izgradio....MA SRAMOTA....i dan danas kad prođem tu još uvjek ta jama na više mjesta toči u potok,ali bitno da su se oni slikali za novine....ulica je Ponikvice -Kaštel Novi poviše Kula commerce pa tko god dođe do mosta osjetiti će taj divan smrad....a ništa bolji nije pogled u potok....užas

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4241)

  svi koji žele priključiti na kanalizaciju u Kaštelima a stanuju u blizini Ceste Dr.F. Tuđmana ili ispod Ceste to mogu učiniti vrlo brzo, javu se odjelu Kanalizacije u Divuljama što im je potrebno za priključak,poslje toga u Komunalno za prokop ulice.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4225)

  Neka Matij organizira prosvjed:)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9189)

  Triba bit prilično retardiran pa tit ovako živit.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4196)

  Odgovara: # 359404

  25 godina se kupamo u tim istim fekalijama u moru

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2259)

  kaštela su bila čistija kad su bile mirine i štale,a sad su nan donili na kostima wc školjke i bideje pa se nemože odat ulicon od njiove čistoče

  oko 3 godina prije
 • Hoćemo PRAVDU (Gost_3167)

  Zna se tko je Jurica Topić i šta on radi,pardon ne radi. Koji su njegovi nadležni koji ga toliko toleriraju a slijepi su i gluhi na mnoge komentare o njemu.
  U ostalom ovaj portat mu pomaže jer briše negativne komentare o njemu ! Dokle, zar građani nemaju pravo reći svoje mišljenje?!
  Nadležni u Splitu probudite se i pogledajte kako tko radi ili ste vi isti kao i oni gdje su građani opravdano frustrirani!

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara