Croatian English French German Italian Spanish

 

STANJE IZ SATA U SAT
Od upravitelja Vlastitog pogona grada Kaštela, Ivana Čaglja,  stigla je informacija kako će djelatnici tog pogona kao i komunalno redarstvo, organizirati cjelodnevno dežurstvo, kako bi na vrijeme otklonili probleme izazvane olujnom burom. Svi građani Kaštela za hitne dojave mogu se javiti na dežurni telefon 205-206 ili na brojeve komunalnih redara, koji se nalaze između ostalog i na stranicama Portala grada Kaštela.

19.30 Količina posla za interventne službe u Kaštelima, ne smanjuje se. Nakon uklanjanja stabala i drugih intervencija, od područja kod Emezette i Peveca, preko Gojače, parka u Gomilici, u dijelovima Novog, pa sve do svetišta Gospe Stomorije, u ovom trenutku dežurni uklanjaju stabla uz obalu između Lukšića i Kambelovca, stabla na području nekadašnjeg Plavog Jadrana... popis je podugačak, kazali su nam u Stožeru zaštite i spašavanja.

17.30 Prvi čovjek Stožera zaštite i spašavanja Kaštela, Zoran Bonacin, uputio je zamolbu svojim sugrađanima da bez posebnih potreba ne izlaze iz svojih domova te izbjegnu moguća stradavanja i štete. Kako nam je kazao sve interventne službe i dalje su na terenu i radi se na uklanjanju srušenih stabala i uspostavljanju normalne opskrbe električnom energijom, u područjima gdje je došlo do prekida. Broj srušenih stabala znatno se povećao, no i dalje će se raditi na normalizaciji stanja.

17.15 Prema informacijama iz HŽ-a te poduzeća Promet, unatoč nevremenu i porušenim stablima, nije dolazilo do izmjena voznog reda vlakova i autobusa.

16.30 Brojni čitatelji, ali i djelatnici svih kaštelanskih interventnih službi, informirali su nas kako  se na području grada porušena stabla broje u više desetaka. Djelatnici Komunalnog pogona i vatrogasci uklanjaju one koji predstavljaju najveće opasnosti ili blokiraju promet, a među njima je i stablo koje je zagradilo ulicu pored pošte u Kaštel Starom.

I  dalje vjetar nosi kupe s krovova, čupa električne stupove pa su pojedina područja Kaštela u ovom trenutku bez električne enrgije, a na terenu su djelatnici HEP-a.

15.00 sati U ovom trenutku zatvorena je ulica Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, gdje je pao veliki čempres, ulica je zatvorena do daljnjeg.

Odgođena nastava u glazbenoj školi

Kako doznajemo, do ponedjeljka je zbog vremenske nepogode i porušenih stabala odgođena nastava u Područnom odjelu glazbene škole Josip Hatze u Kaštel Kambelovcu.

Vaše fotografije ili obavijesti o stanju u Kaštelima možete poslati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara