Croatian English French German Italian Spanish

 

DAN POSLIJE
Iako bura danas i dalje puše, njen intenzitet znatno je manji od jučerašnjeg, koji je zadao glavobolje stanovnicima duž jadranske obale te brojnim službama koje na terenu otklanjaju posljedice nevremena.

Pune ruke posla i dalje imaju kaštelanske dežurne službe, okupljene u Stožer zaštite i spašavanja.

- Tijekom jučerašnjeg dana, vatrogasci, djelatnici Vlastitog pogona, policijski službenici i ostali, nisu imali odmora, a radilo se do kasno u noć, uklanjala su se porušena stabla te osiguravala područja u kojima se pojavila prijetnja po sigurnost građana i njihove imovine. Jutros smo nastavili sa saniranjem situacije, a porušenih stabala, kupa s krovova, urušenih zidova, ima u svim Kaštelima -  kazao nam je šef Stožera, Zoran Bonacin.

Poseban problem imaju brojna kućanstva, koja su, zbog srušenih stupova i iskidanih kabela, ostala bez električne energije, pa su na terenu brojne ekipe iz HEP-a, koji su zamolili građane, zbog velikog broja kvarova, na dodatno strpljenje.

U stanici za hitnu medicinsku pomoć informirali su nas da nije bilo posebnih ozlijeđivanja uslijed nevremena, pa su imali tek jednu ili dvije intervencije vezane uz olujnu buru.

Zahvaljujemo čitateljima na fotografijama i video zapisima. 

Komentari (29)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_2215
Gost_1437
Komunalai urbanizam ka i uvik.. Vladajućima na znanje šta je najvažnije
Gost_9606
"Bez položene ove edukacije uskoro neće biti moguće niti kupiti pesticide, niti (po zakonu) koristiti na poljoprivrednim površinama." ...
Gost_9606
"Kategorija "za profesionalne korisnike", na koju se odnosi ova naša edukacija, među ostalim uključuje OPG-ove i druge poljoprivrednike...
Gost_8272
a o jubavi ni j grin grin..