VATRA OSVOJILA NAJVIŠE STATUA, TANGO JE PJESMA GODINE, A PSIHOMODO POP IMA NAJBOLJI ALBUM
Na završnoj dodjeli glazbene nagrade Porin dodijeljene su statue u 12 kategorija. Najviše nagrada dobio je bend Vatra za hit Tango i to za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimkute onu najvažniju, za pjesmu godine gdje je bilo petero nominiranih. Vatra je tako od pet nominacija izgubila samo onu u kategoriji "Najbolji video broj" gdje je statuu osvojio spot "Bejbi" Psihomodo popa. Psihomodo su osvojili još dva Porina i to za album "Ćiribu, ćiriba" u kategorijama album godine i rock album godine.

Po dva Porina dobili su Massimo i Urban&4. Massimo je nagradu dobio za aražman te najbolju mušku vokalnu izvedbu za skladbu "Ispod nekog drugog neba", dok je Urbanov album "Mamut" pobijedio u kategorijama "Najbolji album alternativne glazbe" te "Najbolje likovno oblikovanje". Prvi Porin u karijeri dobila je Sara Renar. Kantautorica je pobijedila Ninu Badrić i Ivanu Kindl u kategoriji "Najbolja ženska vokalna izvedba", a statuu je osvojila za izvedbu skladbe "Jesen".

U protekloj godini najbolju vokalnu suradnju imali su Gretta feat. Geby za pjesmu "Malena", a najbolji pop album imao je bend Detour. Od pet nominacija Detour je osvojio Porina samo za pop album "A što ak' ja". Iako su se lani istaknuli mnogi mladi glazbenici, najboljim novim izvođačem proglašen je bendBang Bang

U kategoriji gdje se birao najbolji album klapske i tamburaške glazbe Porin je dobila klapa Kampaneli Donja Kaštela za "Sva ti duša u me stala", dok su za najbolju jazz izvedbu nagradu osvojila dva izvođača i to Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. Ernie Watts & Hrvoje Rupčić za "New red dwarf" te Davor Križić Experiment za "Echoes of a dream".

Uz ove nagrade dodijeljene su i one za životno djelo. Za izniman doprinos hrvatskoj glazbi Porin su dobiliNikša Gligo i Frano Parać. Posebnu statuu za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe osvojili su Josipa Lisac, Karlo Metikoš i Ivica Krajač za "Dnevnik jedne ljubavi".

Finalna svečanost održala se u splitskoj Spaladium Areni pred nekoliko tisuća posjetitelja, a dodjela je prema mnogima, bila najspektakularnija do sada. Osim što se po prvi put glazbena manifestacija organizirala u najvećoj dvorani, pozornica je također bila glamurozna, a prostirala se na 600 “kvadrata” uz mnoštvo multimedijalnih svjetlosnih efekata. Izvođači, dobitnici, voditelj i i prezenteri izmijenjivali su se na tri pozornice, pop bini, rock bini te onoj centralnoj a dodjelu nagrada. Voditelji svečane dodjele bili su Nikša Kušelj, Ida Prester, Mario Petreković te Ana Gruica..


KOMENTARI:

Stari Komentari (28)

 • (Gost_9106)

  Cestitam momci
  Svaka cast, trud se uvik na kraju isplati!
  Samo tako nastavite i neobazirite se na zle jezike i izrugivajuce komentare pojedinaca koji bi dali sve da su na vasem mistu!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6221)

  bravo i pozdrav iz Kambelovca :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9159)

  Svaka cast.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9141)

  Bravo Kampaneli! Kaštelani trebaju biti ponosni na vas. Sad imaju dvije Porin-klape. Svaka čast. Ponosni smo i mi jer su pivali i kod nas. Poz iz Šibenika

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1137)

  Bog in da zdravlje!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3243)

  Ma možedu bit ne znan kakvi pivači,ali tribaju bit ljudi,triba bit čovik.Pozdrav najbojem basu u Kaštilin N.Grginu legendarnom članu ove klape,kojeg su dotični potirali na veoma ružan način.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7707)

  Daj ne laj

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5120)

  A boze sta ste se uvatili nevena to je proslo svrseno vrime. To se u svakoj klapi dogadja neslaganja karaktera i ko cudo drugoga!
  Pogledajte kambi iskon sufit ali niko nikoga ne komentira a vi se uvatili kampanela ocito nekoga dobro zuljaju! Ima i drugih ljudi i boljih od nevena sta su otisli iz njih,pa sta ima veze, bitna je klapa a ne pojedinac!
  Pustite ljude da gustaju u tome sta imalju a vi koji ste ljubomorni to prosipajte na drugome mistu!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3152)

  Iskrene cestitke! Do zvijezda!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1203)

  Koje je to misto Donja Kaštela, trebalo bi pisati Grad Kaštela ili smo još uvik sedam sela prikupljeni u jednu administrativnu cjelinu.Kad ćemo se konačno oslobodit malomišćanskog mentaliteta i zaista postati Grad u kojem svako misto ne vuče na svoju stranu.
  Čestitke klapi Kampaneli iz Kaštela.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5514)

  NA JUČERAŠNJOJ dodjeli, Damir Urban je svojim "Mamutom" osvojio Porina za najbolji alternativni rock album godine, no, baš kao i 1998. za album "Žena dijete", Urban je odbio preuzeti nagradu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6104)

  Cestitamo!!klapa "ŠTORIJA"

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4)

  Goste 3243 Nemoj namečat nikad svoje mišljenje. Za tebe je tako a za druge je obratno frštenzi .Za gosta1203.Ča kompliciraš bez veze. To su ti ka u Splitu kotari ka naprimjer Meje, Brda , Zvončac itd i oni sačinjavaju grad. Jesi li razumija to ti je isto ka tvoj Radošić , Trolikve Sratok itd ča čini Dalmatinsku Zagoru Frštenzi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6246)

  pozdrav najbojem kumu,samo naprid..............................a ljubomoro jaka li si.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7678)

  Urban je svoj porin drža u rukama kad je bilo predstavljanje dobitnika u zlatnom salonu. Predstava za medije

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4187)

  čestitke i tati i mami i sinu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7125)

  Zašto Urban ne želi porina?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3160)

  Odgovara: # 361387

  skuzaj ali nije sratok "nega" bogdanovici po novon:)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1240)

  Parat će se oblaci od nosi u ariji

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3190)

  moj mate,svaka cura za te,tako i bog oće.šta sad kaštelanski puće kažeš za ovo dite........................na ponos kući i selu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8500)

  Bravo za Kampanele,bravo za Kaštelane,ne obazirite se na zlobne komentare. Samo naprijed za Kaštela ,za Dalmaciju.

  oko 3 godina prije
 • 4555 (Gost_7171)

  ovaj porin je jedno lipo ostvarenje snova ekipe koja se našla spontano u želji da nešto lipo napravi .u ovu pobjedu su utkane želje,snovi i nastojanja svih dosadašnjih članova al i svih bivših voditelja gos.Krokara,gos.Tambače i gđe.Nele Burić,gđa..Sadašnji voditelj gđa.Mira Milašević je prepoznala tu dobru energiju klape i uputila je u pravom smjeru.Bravo Mira ! Klapa treba biti zahvalna i gradu kaštela,gradonačelniku bivšem i sadašnjem,županu,obiteljima Studin,Gluić,Duišin,Bonacin,Žanić,Kuzmanić i ostalima koji su im uz Joška Vukšića uvijek bili vjerna logistika i podrška.ova nagrada je ipak kruna teškog rada i entuzijazma ali i pjevačkog umijeća,drago mi je što u ovoj klapi ima mojih dobrih prijatelja ,budimo ponosni na ovakve događaje jer je ovo nagrada sviju nas koji živimo u donjin selin,sve ostalo je pesimizam i ljubomora kao odraz vlastitog neuspjeha i neostvarenja osobnih želja. Još jednom Čestitke!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1116)

  šteta šta je greza sama priredba dodjele porina.

  oko 3 godina prije
 • Iskrene čestitke (Gost_1856)

  Iskrene čestitke klapi Kampaneli-Donja Kaštela na ovogodišnjem Porinu. Može li se znati u kojim prostorijama uvježbavaju svoje pjevanje?
  Unaprijed se zahvaljujem.

  oko 3 godina prije
 • 6633 (Gost_9160)

  A di su Botić , Zokić , Tranfić ,Bralić i ostali dobri prijatelji šta su pomagali klapi evo da se i njih spomene !

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9221)

  ma oni su išli u penšjun,jerbo došli su mlaji...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_191)

  di je bariton

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7122)

  oče li ova kaštela ikad bit zadovoljna sa ičin šta učinu njiovi sugrađani ma ko bili ma kako se zvali . dajte više oladite , ajte vi ako znate boje nego ste se dočepali kompjuteri i razno razne tehnologije i znate uć u portal i čekat da šta izađe da možete komentirat. SVAKA ČAST MOMCIMA, a onima svima koji se trude da nas predstavljaju na bilo koji način. ČESTITKE

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara