hren
 

Odluka je donesena, "Kaštelanski staklenici" idu u stečaj. Rečeno je to na sastanku trojice ministara, financija Borisa Lalovca, rada Miranda Mrsića i poljoprivrede Tihomira Jakovine, održanog u Zagrebu s direktorom kaštelanske tvrtke Mariom Paladinom i predstavnicima Novog sindikata te sindikata PPDIV-a.

Na sastanku je, prema riječima Marija Paladina, konstatirano da "Kaštelanski staklenici" u ovome trenutku ne mogu poslovati na realnoj ekonomskoj osnovi i da je stečaj neizbježan.

Stečaj je zapravo logičan slijed nakon obustavljanja predstečajne nagodbe i neprihvaćanja financijskog restrukturiranja što ga je predlagala uprava.

"Staklenici" su, naime, u tijeku postupka predstečajne nagodbe Poreznoj upravi trebali isplatiti dug od 26 milijuna kuna, što se nije dogodilo. Konačnu odluku donijet će, ipak, Paško Bačić, stečajni sudac splitskoga Trgovačkog suda, koji je već zakazao i prvo ročište za 30. travnja ove godine.

Budući da postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka - nelikvidnost i insolventnost, prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad "Staklenicima", poduzećem u većinskom državnom vlasništvu, podnijela je 4. ožujka ove godine Financijska agencija (Regionalni centar Zagreb), odnosno Nagodbeno vijeće.

Premda su u staklenicima znali za ovaj prijedlog, malu nadu u izbjegavanje najgoreg donosila im je mogućnost žalbe na obustavu predstečajne nagodbe, koju su i iskoristili. Nada im je očigledno bila neutemeljena, a to im je postalo jasno na sastanku u Zagrebu.

Kaštelanski staklenici ovoga trenutka imaju 80 radnika, čija bi potraživanja trebala imati prioritet u isplati tijekom stečajnog postupka. Zadnja primanja imali su u siječnju ove godine - pola plaće za studeni 2014. godine.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (18)

 • (Gost_1106)

  Bando SDPova
  OVA TRI LUMENA OD MINISTARA (redikula ) ŠALJU KAŠTELANSKE STAKLENIKE U STEČAJ . Mamicu Vam vašu pa nije vam to čaćino , vaša ministarstva je trebalo poslati u stečaj .
  SVE ŠTO STE RADILI I RADITA JE DA RADNIKE ŠALJETE NA ULICU ILI DA TRAŽE KRUH VAN HRVATSKE . Nisu krivi oni toliko već ovce koji su ih birali . Dvadeset godina se ova politička tvrtka sustavno i planski pljačkala a nitko nije završio u Remetincu , jer ova trula Država sa njezinim uhljebima j**e se njih za Staklenike i sudbinu zaposlenika .
  RADNICI KAO BUDALE PREDVOĐENE JOŠ LUĐIM SINDIKATIMA HOĆE - ŠTRAK I ŠTO SADA NEĆETE DOBITI NI PLAĆE NI OTPREMNINE a vi i dalje slušajte Blaževića , Ivekovića iostale parazite , zato neka Vam daju za plaće od Vaših članarina . Trula i pokvarena Država , Blesavi i zavedeni radnici rezultiralo je stečajem što će se tek vidjeti to je najgora opcija a Vi se i dalje dijelite i svađajte . Drugo niste ni zaslužili tek će te se uvjeriti jer ja sam to već proživio . ČESTIT USKRS :(:(:

  oko 5 godina prije
 • (Gost_134)

  o čemu ti pričaš i koga prozivaš bandom. oladi glavu i siti se kad su staklenici počeli propadat. siti se ko ti je zadnjih 25 godin gradonačelnik i župan u kaštilima i šta su učinili za staklenike. ako su pokušavali, u šta sumnjam , pa kad su vidili da in ništa ne uspijeva biše dat ostavku na dužnost.nije propast industrije i svega ostalog od zadnjih 10 godin.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5611)

  Dvadeset godina SDP je na vlasti u Kaštelima i županiji. Dvadeset godina postavlja upravu. Izaberimo napokon poštene ljude iz hadezeja da vode

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4872)

  Prestanite sa mucenjem i razvlacenjem tih firmi koje nemaju nikakvu buducnost. Kljuc u bravu i svima ce bit bolje. Zaboravite na drzavne subvencije! To nas vodi u propast!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8765)

  Djakovic plecas cavka kuzmanic doveli pitura tunela a onda prvi ko pacovi iz NO pobigli (kad je ponestalo grickalica)... Hdz vam nije do kolina u perverziji. A o njihovom prijatelju jakovini bolje ne pisati... Neodgovornost ko pustinja...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8765)

  Ako je sanaderov hdz napravio stetu 90 miljardi kuna ovi su toliko u svakoj godini mandata. Pogubna partija za ovu zemlju.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6039)

  4872 trebalo bi pod bravu stavit neke ljude a ne firme. Sve države ovu proizvodnju subvencioniraju i daju im vodu po simboličnoj cijeni itd. Ovi se prave ludi i od uroda četvrtina je njihova

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6039)

  Privatnici uspijevaju jer legalno prodaju samo što moraju i to je rješenje u ovoj državi. Sad će ovin radnicima sa biroa plaćat naknadu i zdravstveno... Stečajna Dokona Partija sve tjera u ilegalu...

  oko 5 godina prije
 • Kako kome ! (Gost_7204)

  Goste 6039, već godinama, njihov zaposlenik, jedan električar," zlatne ruke", radi na crno privatno sada kada su u stečaju on će radit isto i od biroa dobiva naknadu, jeli to pošteno?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1234)

  A to rade i zene koje rade na crno kod privatnika u njihovim plastinicima. Al kad nestanu Staklenici mogla bi in past satnica sa 20 na 15kn...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_124)

  Ko sve i koliko ih radi na crno svake vrste placa i ne placa,i to ima 25 Godina??
  e pa razmislite sta to znaci,!?
  samo vi kikajte!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6067)

  Ta salata nije u vlasništvu krupnog kapitala i u njihovim butigama se neće prodavat.
  To su osnove monopola, i to zna svako dite od 7 godina koje je jednom igralo monopol..
  Nažalost veći dio ovog naroda je gluplji od svinja a dobar dio je i kupljen od stranaka i namjerno upropaštava oko senbe da krupni kapital kupi.
  Kad izgubite okruženje i vlastite kuće postat ćete roblje koje robovlasnik neće imat obavezu hraniti i liječiti, šta je u robovlasništvu imao.
  savez komunista i njegovi derivati hdz i sdp, kad su se prodali korporacijama vratili su civilizaciski kotač nekoliko tisuća godina unatrag..
  Djabe tehnika i tehnologija, kad je društvo osudjeno na krv za one civilizaciske tekovine koje su prije 200 godina izborene..

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6067)

  Gost_6039)

  4872 trebalo bi pod bravu stavit neke ljude a ne firme. Sve države ovu proizvodnju subvencioniraju i daju im vodu po simboličnoj cijeni itd. Ovi se prave ludi i od uroda četvrtina je njihova
  ---------------
  u poštenim društvima se tako nešto zove subverzivno djelovanje i pojedinci budu na dugim robijama...

  oko 5 godina prije
 • zagonetka (Gost_8127)

  Elektro instalater .uvnjak K. Stari, samo zovi veliki i mali on ti instalaciju pravi za velike pare a sve drugo ostavi po strani dva papira ima jedan je za ponos a drugi ako treba zamaglit.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1729)

  1106, čemu takva srdžba i na kraju čestitate Uskrs. Vaš početak komentara je u potpunosti točan, međutim drugi dio van je u kontradikciji. Teško je povirovati ako ste bili u staklenicin da niste kupili maslo s leđa ipak jednog dijela poštenoga svita. Ova tvrtka je mogla, ali joj je falio gazda koji želi proizvodnju hrane. Svi vi koji ste lagodno živili i poigravali se računajući kvadrate zemlje u odnosu na kukumare ili propuštajući vola za sebi staviti janje u džep,sada šutite, jer ste prepoznatljivi. U mnogim komentarima je gola istina, a ova tvrtka je sustavno uništavana 20 godina, neznanjem, lopovlukom, neodgovornosti, neradom pojedinaca s vrha do dna. Sve je poznato tko su akteri priče u ovo doba.Proizvodnja hrane na ovom plodnom tlu je blagoslov s neba, no složit ćete se te vrijednosti trebaju biti prepoznate. Nemate pravo prozivati dok istovremeno kršite zakone ove Zemlje. Kraj se davno nazirao.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6133)

  1729 zanimljiva logika kad je sdp kriv onda su svi krivi. A to što sdp farba stare tunele nema veze. Milanović jedno priča a drugo radi...Dovesti paladina za direktora, to je bio udarac od kojeg se ova firma teško može oporavit. To su svi znali kao i sdp. A koji im je plan vidićemo. Hrvati kad odu vanka onda su radišni i pošteni a u svojoj Domovini lijeni lopovi. Poznat rukopis dvoglave aždaje.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2227)

  6133 Javio su drug Meštrović , kad otiđete na wc. ponesite ovaj članak i povucite vodu .

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5930)

  2227 ti si zapeo u filterima sto ciste kanalizaciju. Jos malo se strpi....

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij