hren
 
Županijska organizacija Liberalne stranke poziva Vladu i premijera Ivu Sanadera da još jednom preispita odluku Fonda za privatizaciju o prodaji Željezare Split za jednu kunu. Stranka navodi u priopćenju da Upravni odbor Fonda na čelu s Andrijom Hebrangom nije prihvatio prijedlog ministra gospodarstva Branka Vukelića o nastavku rekonstruiranja Željezare započetog za mandata prošle vlade, što poništava sve do sada učinjeno i dovodi u pitanje uloženih 27 milijuna eura.
Ministar Vukelić obećao je Željezari Vladinu punu pomoć i podršku. Ministar je tada prihvatio, podsjeća stranka, poslovne planove menadžmenta obećavši da će Vlada reprogramirati 243 milijuna dugoročnih kreditnih obveza, osigurati jamstvo za nabavu obrtnih sredstava u visini od 80 milijuna kuna i postići dogovor s HEP-om o nižoj cijeni električne energije.
Bez tih mjera nije realno očekivati pokretanje proizvodnje. Nažalost, umjesto tih konkretnih mjera i zapošljavanja još 70 ljudi, Fond za privatizaciju diže ruke od Željezare donoseći odluku o njezinoj prodaji za jednu kunu. Stoga stranka pita: što ministar gopspodarstva predstavlja u Vladi kada Upravni odbor Fonda i njegov predsjednik, bez ikakva obrazloženja, mogu odbiti njegov prijedlog, usuglašen na svim razinama. Bojimo se, stav je stranke, da iza te političke odluke stoji nepovjerenje prema upravi i pokušaji da se prisili na ostavku. Ako je tako, menadžment se može promijeniti, ali nije dobro da se zbog toga dovodi u pitanje sudbina 409 zaposlenih. Svaki dan čekanja uvećava gubitke Željezare i smanjuje njezine izglede za oporavak, naglašavaju na kraju liberali ne krijući iznenađenje šutnjom grada Kaštela koji bi morao pokazati više interesa za sudbinu ovog poduzeća.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij