MALA SVEČANOST U ZRAČNOJ LUCI
Petnaest minuta ranije nego je pokazivao raspored letova, na pistu zračne luka Split u Kaštelima, u nedjelju je po prvi put sletio avion na direktnoj liniji Edinburgh – Split, što je figurtivno pokazalo koliko su škotski turisti s nestrpljenjem čekali svoj dolazak u Dalmaciju.

Avion kompanije Jet2com u Kaštela je doveo 145 putnika, a svima njima u zračnoj luci u Resniku priređen je svečani doček, pri čemu su im članovi KUD-a 7 Kaštela uručili male poklone dobrodošlice. Dobrodošlicu na prvom letu novouspostavljene linije putnicima i članovima posade poželjeli su i predstavnici Zračne luke.

Prigodna torta i boca šampanjca bili su pripremljeni za kapetana aviona i letačko osoblje, a time su im domaćini poželjeli još mnogo uspješnih letova do Dalmacije.

Putnici, koji su odlučili dio predsezone provesti na nekom od otoka, Splitu, Kaštelima i okolici, bili su puni dojmova odmah po izlasku iz aviona.
Bračni par Stewart, kao i njihovi poznanici, bračni par Campbell, koji prvi put dolaze u Hrvatsku, bili su oduševljeni panoramom koju su, unatoč oblačnom nebu, vidjeli iz aviona, ali i dobrodošlicom u Kaštelima.
Davor Cvitanović, rukovoditelj komercijalne službe Zračne luke Split-Kaštela, ovom prilikom naglasio je kako ovog ljeta očekuju sletanje aviona čak 50 različitih kompanija.

- Trenutno imamo potpisane ugovore sa 46 avio kompanija, a do kraja ljeta ta će se brojka zasigurno popeti i na 50 kompanija. Ovo je dobar pokazatelj da sve više kompanija želi letjeti prema našoj zračnoj luci. I sve je više putnika iz britanskih destinacija, Engleske i Škotske, te Irske koji dolaze, što nas posebno veseli – kazao je Cvitanović.

Iako je ovo bio prvi let iz Edinburgha direktno za splitsku zračnu luku, nije prva linija između Splita i Škotske, jer od prošle godine kompanija Easy Jet održava liniju od Glasgowa do Splita. Avioni iz Edinburgha i prema ovom gradu, letjet će svake nedjelje.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_7179)

  jupiiiiii

  oko 3 godina prije
 • doktor (Gost_8628)

  Platit ce Krolici jadni ove sezone:(

  oko 3 godina prije
 • ivica (Gost_154)

  Je tu koji titovac:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3119)

  "Uspostavljena direktna linija Edinburgh - Kaštela "

  Kasno. Jer je odavno uspostavljena direktna linija Zaobalje-Priobalje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2140)

  Nije: "Uspostavljena direktna linija Edinburgh - Kaštela"

  Triba: "Uspostavljena direktna linija Edinburgh - Split"
  Ili: "Uspostavljena direktna linija Ingliston - Kaštela"

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara