ODRŽANA PREDAVANJA O ARHEOLOŠKIM POSTUPCIMA I LOKALITETIMA
U sklopu programa popularizacije arheologije u okviru izvannastavnih aktivnosti, u školi Prof. Filipa Lukasa gostovali su arheolozi Anja Bertol i Ozren Domiter iz Arheološkog muzeja u Zagrebu. U projektu sudjeluje jedna osnovna ili srednja škola iz svake županije u Hrvatskoj, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji odabrana je Osnovna škola prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog.

Program „Arheoloških susreta“ usmjeren je na poticanje aktivnih oblika učenja putem istraživačke aktivnosti, čime se potiče kritički pristup i razvijanje znanstvenog pogleda na svijet. 

Sudjelovali su učenici arheološke i povijesne skupine koje vodi učitelj Ivan Carev, arheolog i profesor povijesti, te desetak učenika nižih razreda. Arheolozi su učenicima održali predavanje o postupcima arheoloških istraživanja, te o arheološkim lokalitetima zavičaja. Budući da je u aktivnost uključen i Muzej grada Kaštela, viša kustosica prof. Ivanka Kamenjarin održala je predavanje o najvećem antičkom lokalitetu u Kaštelima -  Siculiju na Resniku. Također je održana i radionica pisanja hijeroglifa na kojoj su učenici naučili pisati svoja imena staroegipatskim slikovnim pismom.
Arheolozi su postavili malu izložbu plakata u predvorju škole.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada