MATURANTI DAROVALI KRV
I dok mnogi mladi završetak srednje škole i „ulazak u društvo odraslih“ obilježavaju čak i vandalskim ponašanjem, dio maturanata srednje škole Braća Radić, svoju punoljetnost obilježili su na najbolji mogući način, akcijom darivanja krvi, kojom će biti spašeni pojedini životi.

Akciji darivanja krvi, koja se provela u zgradi kaštelanske gimnazije, odazvalo se 69 osoba, od kojih dio maturanata i njihovih profesora, a dio ostalih građana Kaštela.
Iz različitih razloga, medicinski djelatnici odbili su 12 osoba te je njih 57 dalo krv.

Svih 69 darivatelja zaslužuju pohvale, no ovaj put spomenut ćemo tek one, kojima je ovo bilo prvo, ali kako su kazali, ne i zadnje darivanje krvi.
Među njima dio je i maturanata, dok je dio maturanata krv dao već poneki put.

A prvi put krv su dali maturanti Josip Barun, Stipe Biljak, Renato Lovreković, Antonija Pajdek, Petra Vukašinović i Andro Šarić, kao i njihovi profesori Radojka Hrgović i Mihajlo Lerinc te Kristijan Kolić, Hrvoje Poljičak i Mirela Trebec. Kao dobar primjer, krv je i ovog puta darovala ravnateljica škole, Marija Kezele.

Akciju darivanja popratili su i učenici nižih razreda, koji su obećali kako će ovakvu akciju provoditi svake godine, kao znak završetka srednje škole.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_3127)

  Super

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2194)

  Bravo!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6136)

  Ovako se triba svaka akcija prezentirati.Mogli ste napisati i sve darivatelje a ne samo koji daju prvi put.Svakako pohvale jer jedna doza krvi je puno vridnija od jedne medalje u đudu koja ima po nekoliko slika.Čestitke ANTI MAJIĆU i nadamo se kako će ovako nastaviti.

  oko 3 godina prije
 • Gostee 6136 !! (Gost_7200)

  I ja san darivatelj i bija san tamo, i sigurno ne bi volija da moje ime i prezime stoje na ovon portalu ili bilokojen drugon mediju.
  Ne iden davat krv radi prezentacije sebe niti da bi se okolo na sva zvona hvalija s tim, ne samo ja nego i svi ostali darivatelji.


  Cilj je nekome spasit život, nije cilj promocija.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara