hren
 
Okrugli stol okupio je više od 30 sudionika/Matko BILJAKJedinstveni županijski Centar za gospodarenje otpadom trenutačno predstavlja jedino pravo rješenje problema zbrinjavanja otpada, zbog zadane kvalitete tog rješenja i njegove ekonomske opravdanosti. To je glavni zaključak s okruglog stola na kojem se raspravljalo o ovom gorućem problemu, a sazvala ga je Slobodna Dalmacija u suradnji s Udruženjem građevinskih inženjera Splita.

Uz moderatora Jakšu Miličića, stručnog suradnika Instituta građevinarstva Hrvatske - Split, u raspravi je sudjelovalo više od 30 sudionika - predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, Splitsko-dalmatinske županije, gradova Splita, Solina i Kaštela, IGH-a, Građevinskog fakulteta, Čistoće, te ekoloških udruga. Pozivu su se odazvali i stručnjaci iz Zagreba i Rijeke.
Svi sudionici okruglog stola složili su se da Karepovac treba što prije zatvoriti i sanirati, osim u slučaju da Županija, ipak, ne uspije realizirati projekt izgradnje jedinstvenog centra.
Na okruglom stolu sudjelovao je i Ante Paško Maleš, čelnik udruge Zvona Zagore i predstavnik prosvjednika iz Unešića i Lećevice, koji je izjavio kako narod nema povjerenja u Županiju, te da sigurno neće dopustiti gradnju Centra na krškom terenu u Kladnjicama. Članovi ekoloških udruga istaknuli su kako nije ni čudo što su čak i istraživanja povukla oštre reakcije naroda kad se sve ove godine niti malo pažnje nije posvećivalo edukaciji stanovništva o potrebi adekvatnog zbrinjavanja otpada.
Inače, rasprava za okruglim stolom u cijelosti će biti objavljena u "Slobodnoj Dalmaciji" u subotu 5. lipnja.

Danas mještani sa županom

Predstavnici ekološke udruge ’Rast i mještana Unešića i Lećevice koji se bune protiv izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama, danas će se, u devet sati, sastati sa splitsko-dalmatinskim županom Krunom Peronjom. Župan nam je izjavio kako je mještanima spreman ponuditi dodatna objašnjenja vezana za tijek postupka istražnih radova, ali da neće dopustiti obustavu ispitivanja spomenutog terena.
Strojevi u Kladnjicama miruju, međutim, već nekoliko dana jer su, kako doznajemo u Županiji, kooperanti IGH-a, glavnog izvođača radova, imaju produženi vikend.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij