Croatian English French German Italian Spanish

 

DVADESETČETIRI GODINE U ETERU
Nautic radio Kaštela ovog utorka, 1. rujna, slavi 24. obljetnicu emitiranja u kaštelanskom i dalmatinskom eteru. Tom prilikom, za sve slušatelje pripremili su bogat i zabavan program koji će potrajati tijekom cijelog dana.

Radio je osnovan ratne 1991. godine a prve riječi izgovorene na frekvenciji 88,2 MHz točno u 8:30 sati bile su: – “Slušate radio Kaštela”. Izgovorio ih je Mijo Grgin i time najavio početak emitiranja programa nove radio postaje. U prvim godinama koje su bile teške i bez adekvatne radijske opreme uz pomoć Općine Kaštela stup radija činili su osnivač Tonči Katalinić sa glavnim urednikom Ivanom Sedlarom, glazbenim urednikom Fedorom Bašićem i voditeljem/novinarom Jozom Cikojevićem. Iako bez današnjeg interneta uz opće teškoće u pristupu informacijama i često bez struje uz agregate, najslušaniji radio tijekom ratnih godina redovito je emitirao izvještaje s terena ratom poharane domovine. Najbolji svjedok suradnje radija s braniteljima, udrugama, društvima, gradovima i općinama te građanima je cijeli arhiv zahvalnica koje i danas čuvaju kao dragu uspomenu.

Bez obzira na promjene kadra, menagmenta i imena od Šponde do članice Hit-mreže i Soundseta, današnji Nautic radio Kaštela zadržao je epitet “domaćeg radija” uz dobro raspoložene djelatnike i pretežito domaću glazbu na 94,1 MHz.

Komentari (19)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_2090
"ko je izgradio ceste , ko je elektrificira sela, ko je izgradio tvornice, hotele, škole, vrtiće, ko je u bolnicama i ambulantama ličio...
Gost_2090
"Ma tražit ću im milijun eura kad su tako pok_areni!!!" Da bi ti ja 2 milijuna. Po gujici...
Gost_2090
Fali jon 5 za učinit 6. On topic: A šta ćemo s biciklistima? Postali su opasniji u prometu od motorista.