PRIPREMA DOKUMENTACIJE ZA EU FONDOVE
Radovi na jednom od najvećih projekata u Kaštelima u posljednjim godinama, Eko projektu, na pojedinim lokacijama nisu se zaustavljali ni tijekom ljeta, jer su ti radovi definirani kao radovi od javnog interesa, tek je djelomično bio smanjen njihov intezitet.

Završetkom ljetne sezone radovi se zahuktavaju na nekoliko lokacija, pa tako i u Kaštel Lukšiću, kod starog groblja, gdje se prema informacijama iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, nastavilo s radovima  na izgradnji kanalizacijskih kolektora u dužini od 1000 m.
Ovi radovi su započeti prije ljeta, uz sitne prekide i suradnju s lokalnim stanovništvom na području od starog groblja prema sjeveru.

Inače, dio su projekta teškog 50 milijuna kuna u sklopu kojeg se gradi 25 novih kolektora diljem Kaštela te se radi na sanaciji i rekonstrukciji postojećih ispusta.

Napomenimo da je za kanalizacijsku mrežu, odnosno projekt aglomeracije Kaštela – Trogir, kojom bi bilo prekriveno 90 posto kaštelanskog područja, potrebno između 600 i 700 milijuna kuna, za koje će zajednički prema EU fondovima početkom iduće godine aplicirati Eko agencija, Grad Kaštela, Hrvatske vode i Vodovod i kanalizacija, a u ovom trenutku priprema se potrebna dokumentacija.


KOMENTARI:

Stari Komentari (16)

 • (Gost_6506)

  to ste rekli i lani da pripremate dokumentaciju crtate je već 20god.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7410)

  zato je povečan intezitet smrada

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1064)

  je li ovo predizborna priča...nadam se da nije jer ovo je sramota.,,

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3157)

  Pa zašto 200 puta odkopate-zakopate-asfaltirate i tako u krug pa kolko se para potrosilo na to u p.m. više,po kaštelanskoj cesti smrdi kao u septičkoj jami niste normalni...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9783)

  kao da uhljebi 100 puta isto otkopavanje i zakopavanje plaćaju iz svog bogatog i upitnog đepa, cijeli nogomet je pod hdzom i opet izbjeglice i domaći lizači koji su se ratno profiterski obogatili glasaju za njih koji su nas opustošili, jadna nam majka uskoro

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3205)

  E, da je u manjim ulicama flaster stavljan umisto pogodovanja asfalterima, nebi bija problem ni interes raskopavat po 30 puta, ni 30 puta asfaltirat...
  Nebi ni ležećih bilo ali ni divljaka za volanom...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2239)

  Jel ovo kakav neukusni vic ili sta??

  oko 3 godina prije
 • (Gost_142)

  Postoji li kakav plan da ljudi znaju kad će im ulica doć na red i koji su kriteriji?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1436)

  U interesu velikih faca i onih koji su nelegalno napravili objekte ukidate prije projektirane trase puteva, prolazite kanalizacijom ljudima preko privatne zemlje i stavljate šahte koje NE SLUŽE za te kuće, a kuća je napravljena prije 50 godina i ima svu potrebnu dokumentaciju ishodovanu prije 50 godin. Sramite se.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8482)

  Ugl, ovo će sve trajati otprilike dok ekipa iz Eko poduzeća ne bude trebala ići u penziju a mi ćemo i dalje masno plaćati pražnjenje septičke jame,...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9811)

  A JE TO ...tako bi se treba zvati taj projekt sa svim dosadašnjim izvođačima i podizvođačima grada Kaštela ....jer rješenja su im u tom dometu - otkopaj pa zakopaj...po sto puta....tragikomično!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6006)

  Ne znaju. I s kojin pinezima? Šta su to Kaštela od kad su općina uopće napravila? A pogotovo u zadnjih 25 godina, sve su firme propale, ostala je je cementara i aerodrom. Nije dovoljna volja, triba znanje i pinezi. Ili nek se lipo rasformira u sela, ka šta i je u stvarnosti.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6663)

  nista od kastelanskog zaljeva, to je postalo jedna velika septicka jama...u kambelovcu u more idu govna,nikad se to nece rijesit....smrdi ka kuga kad se uz more prosetas....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  "U interesu velikih faca i onih koji su nelegalno napravili objekte ukidate prije projektirane trase puteva, prolazite kanalizacijom ljudima preko privatne zemlje i stavljate šahte koje NE SLUŽE za te kuće, a kuća je napravljena prije 50 godina i ima svu potrebnu dokumentaciju ishodovanu prije 50 godin. Sramite se."

  A koga će se sramit? Kad je divljih graditelja puno više od zakonitih, uključujući (osobito) stoku sitnog zuba, koja se pravi sirotinja.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  Evo i dokaza:

  klikni

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7150)

  Ista priča zadnji 20 god pred svake izbore Hdz po Nazornim i Eku pa im nije interes da se to ikada zavrßi a to što ja svaki misec platim 550 kuna više nego voda i struja šta njih briga imaju svoju glasačku mašineriju za izbore a drugo im nije bitno

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara