hren
 

IMA LI REDA KOD IZVOĐENJA RADOVA NA JAVNIM MJESTIMA
Iako Kaštelani s nestrpljenjem očekuju radove na kanalizacijskom sustavu i njIhov dovršetak, ti radovi često stvaraju pomutnju u svakodnevnom životu, baš poput radova koji su ovo ljeto započeli na području istočno od škole u Kaštel Gomilici.

Radovi u ulici Marka Marulića uglavnom su zaustavili promet tom ulicom i koristili su se alternativni putevi.  Kad je započela nastavna godina problem prometovanja tim dijelom aktualizirao se.
Roditelji koji su djecu dovodili na nastavu ulicom sa zapadne strane škole, koja je u normalnim uvjetima jednosmjerna te se nastavlja ulicom Marka Marulića, svakodnevno su stvarali gužvu iz koje se nije bilo lako izvući, uzevši u obzir i parkirane automobile. Jer svi koji su u tu ulicu ulazili, nisu mogli nastaviti jednosmjernim tokom već su se bili priseljeni vraćati unazad, što je opet bilo onemogućeno zbog vozila koja su ulazila u ulicu.

Oni koji su se jednom našli u toj situaciji nastojali su je naknadno izbjeći, no kako su nam kazali neki od roditelja, nisu bili postavljeni nikakvi znakovi novog prometnog režima, odnosno znakovi da je ulica sa zapadne strane škole za vrijeme radova slijepa ulica, pa bi se mnogi, koji su prvi put ulazili u tu ulicu, ponovo našli u gužvi.

Ovaj problem otvorio je cijeli niz pitanja o tome, na koji se način obilježavaju mjesta izvođenja radova, posebno Eko projekta, koji se odvijaju na više lokacija. Prema izjavama građana, radilišta često nisu pravilno obilježena, a upitno je informiranje javnosti o početku radova, što je zakonska obveza investitora.

EKO: Radove smo završili prije početka nastave

O problemu nastalom na prometnicam u Kaštel Gomilici postavili smo pitanje u agenciju EKO Kaštelanski zaljev, odakle su nam odgovorili kako su sve u vezi tamošnjeg radilišta učinili u skladu s zakonskim propisima, te kako su radovi završeni prije početka škole.

- Radovi u Ulici Marka Marulića u Kaštel Gomilici, istočno od škole,  izvode se u sklopu izgradnje dodatne kanalizacijske mreže grada Kaštela, gravitacijski kolektori 2. i 3. grupe. Izvođač radova je tvrtka Skladgradnja iz Splita, a EKO Kaštelanski zaljev, je  naručitelj radova. Radovi se izvode temeljem pravomoćne građevinske dozvole koja obuhvaća radove na još 16 lokacija u Kaštelima, a gradilište je uredno prijavljeno nadležnom tijelu graditeljstva i građevinskoj inspekciji. Izvođač ima suglasnost Grada Kaštela za prekope  te suglasnost Policije na projekt privremene regulacije prometa. Svi znakovi na i oko gradilišta su postavljeni prema tom projektu s kojim se suglasila Policija.  

Neovisno o gore navedenom, naručitelj, nadzorna služba i izvođač su dinamiku radova dogovorili tako da se radovi u dijelu te ulice  izvode tijekom ljeta, kako bi bili gotovi  do početka nove školske godine, a sve da bi se izbjegle situacije za koje smo sada prozvani. Ta dinamika je ispoštovana i ulica istočno od škole je bila prohodna prije počeka nastave. Nije mi poznato jesu  li nakon početka školske godine izvođeni neki drugi radovi po trasi ulica oko škole. Ako jesu ti radovi nemaju veze s EKO Kaštelanskim zaljevom.
O svim radovima koje EKO Kaštelanski zaljev organizira u Kaštelima obaviješten je Grad Kaštela, pa posljedično i Portal grada Kaštela (?!?) – odgovori je koji smo dobili od voditelja projekta Jadranka Roguljića.

Obveza investitora je izvijestiti javnost o radovima

Zanimljivo je kako su  ovim odgovorom iz Eko agencije ustvrdili da su radovi bili gotovi prije početka nastave, a na naše pitanje u Gradsku upravu tko je izvodio radove na tom području u navedeno vrijeme, dobili smo informaciju da je riječ o radovima čiji je naručitelj Eko agencija.

Ujedno, ako je obveza investitora obavijestiti javnost o početku radova, onda bi o radovima trebalo i obavijestiti javnost, što se radi putem medija, ili ako je takav dogovor, onda bi medije trebao obavijestiti Grad Kaštela, te kako nadležni navode, posljedično bi tako bila informirani i građani.


KOMENTARI:

Stari Komentari (16)

 • (Gost_7161)

  a ostali radovi čekaju proljeće pa čdu onda polako

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2187)

  Ja tu ne vidim ni radove, a ni radnike. Samo skinuti asfalt!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9649)

  Ovaj grad, ova sela, su jedan veliki nered i nerad! Organizacija CISTA NULA!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6049)

  A roditelji su u VJEKOVNIM gužvama i to kod osnovne škole u Kaštel Lukšiću, pogotovu kad je loše vrime, onda od parkiranih auti po cesti nemogu ni pješaci prolazit kako triba. A još na kraju ulice koja je zatvorena (di se izlazi na magistralu) traju još radovi ima već drugi misec dana.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2239)

  A kod škole u Kaštel Novom?
  Dva parkinga imaju, ali ne, oni parkiraju na cesti i blokiraju cestu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_110)

  Sramota da osnovna škola nema parkiralište ali bitno da imaju oko škole na tisuće kvadrata zelene površine koja veći dio godine nije ni zelena već zapuštena a vrime kad je recimo uredna je vrime kad treba pobrati dvadesetak maslina tako da vrijedni radnici ove škole mogu sebi uzeti koju litru maslinova ulja,ništa drugo već sramota počevši od ravnatelja pa dalje,a najsmješnije je da im svako malo trebaju učenici plačati za tzv.potrošni materijal(wc papir,pitura,metle........)koje vrijedne čistačice vješto čiste svoje kuće i brišu svoje guzice......itd da ne nabrajam jednom rječju sramota

  oko 3 godina prije
 • Gostu 110! (Gost_7234)

  A koja je to škola poštovani gospodine! Da i mi znamo.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8827)

  O.Š. KNEZA TRPIMIRA

  oko 3 godina prije
 • gostu 110 (Gost_4542)

  ma niste u pravu,situacija je puno gora nego što ste je opisali

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1195)

  Gos.gradonačelniće grada Kaštela, ova situacija oko škole Kneza Trpimira
  dešava se na području grada Kaštela.Vi ste odgovorni za stanje u cijelom
  gradu!Molio bi Vas da obavijestite javnost jeste li išta poduzeli u svezi
  riješavanja ovog velikog problema ili Vas upće nije briga što dnevno
  stotine roditelja(birača)doživljava?
  Usput,Vi i neki Vaši ljudi su lobirali za Skladgranju.Zašto od njih ne tražite da
  poštuju rokove?

  oko 3 godina prije
 • cinik (Gost_3170)

  je gužve su jerbo su dica bez nog i pameti pa ne mogu prošetat 10 minuti do doma.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6138)

  Pa evo dase nadovezm kad ce vodovod nastavit dalje radove na kanalu kod suda do sezone jedan dio napravili i sta sad sezona je prosla ili cekaju danas ponovo poplavi a uredno placamo slivne vode i ostale komunalije i kad su vec kod parka u Luksicu naptravili mostic zasto cekaju zadsto neasvaltiraju cestu zar ce cekati dok onaj kanal ne zavrse pa toje organizacija ajme majko sta uopce reci, ma prihvatite se pposla placamo vas ali nas gradonacelnik je glavni i odgovorni zasto nepozove te neradnike na razgovor ne samo kad treba glasove nase onda ajmo sve obecat

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6180)

  radovi od ulice crnoći prema gospi stomoriji sve blokirano a niko nema pojma o tome nit ikakve obavjesti nima...sramota, jel ovo neka mutež opet ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3124)

  Gost 3170 je u pravu , a tome još treba dodati da bi bilo bolje da po djecu na kraju nastave automobilima ne dolaze majke koje svaki put obavezno naprave totalni zastoj i kolaps u prometu oko OŠ "Knez Trpimir" u Kaštel Gomilici , nego očevi , koji poštuju i provode bar osnovna pravila u prometu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9230)

  Jadni roditelji, doslovno i preneseno.

  oko 3 godina prije
 • rokov (Gost_222)

  KA u sucurcu....ka da je tamo bolje..na zebri parkirani kamioni...komunalni redari.
  gdje ste???

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara