hren
 

POZIVAJU SE GRAĐANI DA PREDAJU ZAHTJEVE ZA PRIKLJUČAK
Nakon što smo u nedjelju pisali o prodiranju vode u stambene objekte na području Raduna, u ponedjeljak ujutro na teren su odmah izašli nadležni iz Grada Kaštela kako bi analizirali nastalu situaciju i razgovarali s građanima.

Ova tema potom se našla na zajedničkom sastanku predstavnika Grada, Vodovoda i kanalizacije kao investitora, Vodoprivrede kao izvođača radova te nadzornog organa, koji je održan u utorak.

Kako nas je informirala pročelnica za komunalu Marija Pelivan, predstavnici izvođača i investitora, zaključili su kako se ne može sa sigurnošću utvrditi da su radovi na postavljanju cjevovoda, koji se obavljaju u ulici Sv. Jurja, izazvali poplavu u objektima, jer razlozi mogu biti i u činjenici da je na tom području u kratkom vremenu palo 130 litara kiše po metru četvornom.

Prema riječima Miljenka Jakovine iz Vodoprivrede, koje nam je prenijela pročelnica Pelivan, jer nam ni Vodoprivreda ni VIK nisu odgovorili na službene upite, svi radovi su do sada izvođeni prema pravilima struke i projektu.


Iz arhive

- Do kraja slijedećeg tjedna na ovoj dionici radova bit će izvedeno ispitivanje te dezinfekcija cjevovoda, a asfaltiranje, koje bi smanjilo mogućnost da se kiša nađe u kanalima cjevovoda, predviđeno je za polovinu studenog, zavisno od vremenskih prilika. Iako je prvi rok za asfaltiranje bio sami početak studenog, ono je zajedničkom odlukom prolongirano za dva tjedna kasnije.
Razlog tome je što smo pozvali tamošnje stanovnike da predaju zahtjeve za vodovodni priključak, kako bi se radovi na priključcima mogli izvesti prije asfaltiranja čime ne bi bilo dodtanih troškova radova te troškova za same građane – kazala je pročelnica Pelivan.

Iz tog razloga nadležni su na adrese građana uputili obavijest u kojoj stoji da zainteresirani stanovnici ulice Sv. Jurja zahtjeve za priključak na vodovodnu mrežu mogu podnijeti do 20. listopada.
Kako se navodi, kasniji zahtjevi neće moći biti realizirani prije postavljanja asfaltnog zastora, te će zahtjevati ponovno prekopavanje ove ulice i prouzročit će dodatne troškove vlasnicima objekata.

Obavijest građanima ulice Sv. Jurja možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_9221)

    jao strasno se bojim da cu se zarazit ljudi moji neka dezinfeciraju i ceste to jedino jos preostaje

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij