hren
 

REAKCIJA NA OBJAVLJENI TEKST
Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila tekst pod naslovom „Kaštelanin zabranjuje radove na tuđoj, bratovoj zemlji“, a isti prenio i Portal grada Kaštela, u našu redakciju javio se Ljubomir Peraga, te nas zamolio da objavimo njegovu izjavu, u kojoj odbacuje određene navode u navedenom tekstu.

- Kada su u našoj ulici, Gostinjskoj ulici u Kaštel Lukšiću, započeli radovi Eko projekta na sustavu odvodnje otpadnih voda, primjetio sam da se radovi ne izvode nekom logičnom trasom, kao i da moja obiteljska kuća nije uplanjena, poput ostalih u ulici, u spajanje na kanalizacijsku mrežu. Odmah sam reagirao i razgovarao s radnicima i nadležnima na terenu, te potom i s nadležnima u Eko agenciji, kao i njihovim odvjetnikom.
U tim razgovorima tražio sam da nadležni potpišu kako će zid koji su imali namjeru srušiti, po završetku radova vratiti u prvobitno stanje, kako ne bi došlo do određenih manipulacija. Isto tako, tražio sam i da uplane priključenje moje legalno izgrađene obiteljske kuće, koja se u Gostinjskoj ulici nalazi već desetcima godina – kazao nam je Peraga.

- Nakon što sam reagirao kod nadležnih, oni su zaustavili radove, a iste su nastavili prije nekoliko dana. Koliko vidim sad radove izvode na ulici, a više nitko ne spominje rušenje zida, kao što je bila prvotna namjera, no što će dalje biti, vidjet ćemo – komentira ovaj Kaštelanin, još jednom ponovivši da će ustrajati u tome da se uplani priključenje njegovog objekta na kanalizacijsku mrežu, jer, kako kaže, za to nema nikakve prepreke.

- Iako je novinski članak trebao ukazati na eventualne nepravilnosti pri radovima, u njemu se akcent stavio na imovinsko-pravne odnose mene i mog brata. Ovom prilikom mogu kazati da sam sve probleme imovinsko-pravnih odnosa do sada riješavao u nadležnim institucijama, pa ako bude trebalo tako ću i ubuduće, i niti u jednom trenutku nismo željeli te probleme riješavati preko radova na Eko projektu, kako se imputira u tekstu.
Ono na što sam želio svima obratiti pažnju, kako obraćanjem medijima, tako i razgovorima s nadležnima, činjenica je da je Eko projekt potreban svima, da ne treba podilaziti interesima pojedinaca, da treba sagledati stanja na terenu i svima, pod jednakim uvjetima, bez obzira radili se o običnom građaninu ili nekom dužnosniku, osigurati osnovne potrebe, u ovom slučaju, spajanje na kanalizacijsku mrežu – zaključio je Peraga i još jednom napomenuo da u niti jednom trenutku nije fizički zabranio radove, već samo reagirao kod nadležnih, što se vidi i po tome što su isti nastavljeni. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_1130)

  po dobrom balkanskom obicajnom novinarstvu..izvrci i lazi..proc ce sigurno koji misec dva..da se sugovornik i novinari..usklade..i dogovore kako napisati izgovoreni i istiniti intervju..ha..ha..ha..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7776)

  A zasto nije spomenut g. Predrag Zekic u tekstu?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6118)

  Ja mislin da je ove teme vise dosta. Amo pric na nesto zabavnije. Maskare su!!!!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6160)

  Sve su životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih.

  Šta ćeš sad poimenice spominjat ove "jednakije"

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6160)

  Poslije toga više nije bilo čudno što su slijedećeg dana svinje, koje su nadgledale posao na Farmi, imale bičeve. Nije bilo čudno kada su saznale da su svinje kupile radio, da pregovaraju o uvođenju telefona i da su se pretplatile na John Bull, Tit-Bits i Daily Mirror. Nije im više bilo čudno kada su vidjele Napoleona kako šeće vrtom s lulom u ustima — pa čak ni kada su svinje obukle odjeću iz ormara gospodina Jonesa.....

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8122)

  znači zekić tu nešto masla...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_179)

  Malo je cijev '' iskočila'' iz trase
  Događalo se već, opet niko nije kriv...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_193)

  Evo i citata:

  "No, ne želim da preko moje zemlje idu kanali, sve zbog susida kojemu je komin nagrađen uz samu cestu, pa da njegov ne ruše, oni bi uzeli moju zemlju, iznervirano nam priča Peraga, kojeg posebno ljute najave priključenja njegove kuće na susjednu Novakovu ulicu."

  Eko-Kaštelanski zaljev: Plan postoji i po njemu ćemo kopati

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij