hren
 

RAZGOVOR S GRADONAČELNIKOM IVANOM UDOVIČIĆEM
Aktualna gradska vlast polako prolazi dvije trećine svog mandata, a godina  koja prethodi slijedećim lokalnim izborima do sada je često bila godina u kojoj se ubacuje u petu brzinu, pa smo zato odlučili razgovarati s prvim čovjekom Kaštela, Ivanom  Udovičićem, kako bi, između ostalog, saznali hoće li i koliko projekata iz predizbornih obećanja ova vlast realizirati.

Iza nas je nešto više od dvije i pol godine mandata aktualne vlasti, kako bi ih ocijenili, s posebnim naglaskom na prošlu godinu?

- Generalno možemo biti zadovoljni. Iako smo imali manjak prihoda zbog izmjena državne porezne politike, imali smo nešto veće prihode od komunalnog doprinosa. Neki projekti su realzirani, neki su u fazi realizacije. Učenici su uselili u novu školu u Kaštel Novom, gimnazijski razredi uselili su se na novu adresu, gotova je i dvorana škole u Novom i njeno se otvaranje uskoro očekuje. Završen je vrtić Maslina. Iako su nositelji dijela tih projekata bili država i županija, i Grad je sudjelovao u njihovoj realizaciji. Tako smo riješili najveće probleme prostora predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja u gradu. U skladu s proračunom sufinancirali smo rad brojnih udruga u kulturi i sportu. Možemo se pohvaliti da smo u ovom trenutku jedan od najsportskijih gradova u državi. Intenzivno se radilo na projektima vodoopskrbe, kanalizacije, uređenja komunalne infrastrukture...

Kojim će se projektima dati poseban značaj u ovoj godini, pa i do kraja mandata ove vlasti?

- Najvažniji segment i ove će godine biti izgradnja i uređenje komunalne infrastrukture, bez koje Kaštela ne mogu biti u potpunosti uređen grad.
Kao prvo, očekujemo završetak brze ceste u drugom dijelu godine. Od posebne važnosti je i projekt sekundarne kanalizacijske mreže, kao i sustav vodoopskrbe.

Kad ste spomenuli kanalizaciju i vodoopskrbu, moram vas pitati u kojoj su fazi ti projekti? Naime, u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji početkom 2013. godine, obećali ste završetak izgradnje vodovodne mreže i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za kanalizacijsku mrežu, za koju će se sredstva osigurati iz strukturnih fondova.

- Za projekt sekundarne kanalizacijske mreže, odnosno dokumentaciju, realizirano je 40 milijuna kuna iz natječaja, a u naredna dva do tri  mjeseca očekujemo uspješnu realizaciju natječaja za još nekoliko desetaka milijuna kuna. U ovoj godini intenzivno će se nastaviti raditi na projektnoj dokumentaciji te ćemo aplicirati za sredstva iz EU fondova, jer nam za uređenje sekundarne kanalizacije treba više od 600 milijuna kuna. Iako će se većina sredstava osigurati iz EU fondova, Grad Kaštela mora biti spreman i osigurati sredstva  s kojima će trebati sudjelovati. Nadam se da će do 2021. godine većina kućanstava biti spojena na kanalizacijsku mrežu.

Izgradnja vodoopskrbne mreže je u tijeku, spajaju se objekti na području Raduna i Kaštel Starog. Radi se na mreži sjeverno od magistrale u Lukšiću, te na ogranku sustava u Rudinama i Novom. Pri kraju smo s dokumentacijom za vodospremu u Gomilici, za što ćemo nastojati osigrati sredstva u visini 25  milijuna kuna, da bi se u 2017. godini započelo s izgradnjom mreže u Gomilici, Sućurcu i Kambelovcu. Vodoopskrbu većinom financiramo iz vlastitih sredstava, uz pomoć Županije, a nadamo se da ćemo tijekom ove godine dobiti određena sredstva i iz Ministarstva regionalnog razvoja.

Uz uređenu komunalnu infrastrukturu vezuju se i uređeni komunalni odnosi,odnosno komunalni red u gradu. Pri tome su najvažniji komunalni redari, prometni redar, uređeno zbrinjavanje otpada

- Broj komunalnih redara mogao bi biti i veći, no najvažnije je ipak da postojeći komunalni redari budu maksimalno učinkoviti i da prvenstveno ukazuju na nepravilnosti i održavaju dobru suradnju s građanima. Prometni redar zajedno s policijom nastoji uvesti red, posebno u parkingu, a za građevinske nepravilnosti ustanovili smo građevinskog redara. No ono što želim naglasiti je važnost da svaki građanin Kaštela bude svojevrsni komunalni redar,koji će ukazati na uočene nepravilnosti

Prema potrebi, s tvrtkom Čistoća dogovaramo i dodatni odvoz smeća s kaštelanskih ulica, no problem u Kaštelima jednak je problemu u većem dijelu Hrvatske, a to je nedostatak tvrtki koje bi preuzimale odvojeni otpad. Druga stvar je i centar u Lećevici koji je pred dobijanjem dozvole, a koji bi se trebao baviti zbrinjavanjem otpada.


Ivan Udovičić

U vašim predizbornim obećanjima naveli ste da će te do kraja mandata u potpunosti urediti Cestu dr. Franje Tuđmana, odnosno nogostup Sućurac – Solin i od Bilinskog puta do Zračne luke, kao i uređenje šetnice od Nehaja do Resnika?

- Izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za nogostup od Sućurca do Solina bio je zahtjevan i dugotrajan posao. Napokon će se ove godine krenuti s izgradnjom. Dio Tuđmanove ceste do Resnika preuzele su Hrvatske ceste jer se radi o najznačajnijoj prometnici do Zračne luke te su za ovu godinu najavili uređenje dokumentacije, a izgradnja nogostupa mogla bi uslijediti slijedeće godine.
Na šetnici od Nehaja do Resnika sanirali smo određena oštećenja te spojili cijelo područje, tako da se nesmetano može stići do Starog Resnika i natrag.

Obećali ste i besplatne karte za umirovljenike, no one nisu besplatne, noćne autobusne linije?

- Karte umirovljenicima nisu u potpunosti besplatne, oni ih plaćaju u minimalnom iznosu, jer je to bio najbolji način da sufinanciranje koriste oni kojima je stvarno potrebno, te da tako smanjimo  nepotrebno velike troškove koje je Grad imao kada je svatko uzimao karte bez obzira trebale mu ili ne.
Manji broj noćnih autobusnih linija uveden je tijekom ljeta, a sa Prometom smo više puta  razgovarali i o zimskim noćnim linijama, no zbog financijskih problema u toj tvrtki i određenih tehničkih problema, za sada ih nije moguće realizirati.

Većini stranaka, da tako kažemo, u predizborno vrijeme bila su „puna usta“ sportskih i dječjih igrališta. Što ste vi učinili vezano uz nedostatak istih?

- Ove će se godine dovršiti manje sportsko igralište u Radunu, a čeka nas i uređenje postojećih dječjih igrališta, njihova obnova, kao i uređenje nekih novih, kako bi svaki predio imao dječje igralište.

Uređenje Pastoralnog centra? Ima li kakvih prepreka zbog odnosa na relaciji Grad-Nadbiskupija?

- Nema nikakvih prepreka. Naručili smo stručnu analizu postojećeg stanja, a kad ona bude gotova vidjet ćemo što je nužno napraviti. Sigurno ćemo ići s popravkom krovišta, a o svemu ostalom odlučit ćemo kada analiza bude gotova.

Što je s aktivacijom turističkih zona, surađuje li Grad s Turističkom zajednicom, izlazite li u susret  privatnim iznajmljivačima koji drže glavninu smještaja u Kaštelima?

U čestim smo kontaktima s vlasnicima pojedinih turističkih zona. Nadamo se, da će se prema odluci Gradskog vijeće ove godine izraditi UPU za područje bivšeg Jugovinila, iz Resnika najavljuju neke nove investicije, područje Štalije prodaje se u sklopu stečajnog postupka, nadamo se da će vlasnici Palacea, kao što su obećali, posvetiti se sudbini tog hotela nakon završetka projekta Mall of Split.

Suradnja s Turističkom zajednicom uglavnom se odnosi na potporu organizaciji različitih manifestacija, a privatnim iznajmljivačima uvijek smo na usluzi, nastojimo im ubrzati procese legalizacije te skratiti vrijeme potrebno za osiguravanje dokumentacije.

Spomenuli ste legalizaciju, koliko je objekata legalizirano do sada i koliko će ih biti legalizirano do kraja ove godine?

Do sada je legalizacija završena za više od 50 posto objekata, a nadamo se da će do kraja godine biti legalizirana većina objekata na području grada.

Na kraju bih Vas podsjetila da je jedna od Vaših izjava u predizbornoj kampanji bila da će Gradska uprava biti servis dostupan građanima 24 sata, a Vaš slogan bio je „Moj slogan je moj broj mobitela“. Je li to danas tako i jeste li na raspolaganju građanima kad vas trebaju?

- Kako smo izjavili tako i radimo. Na usluzi smo građanima koji imaju neki akutni problem, posebno su im na usluzi naši prvi ljudi upravnih odjela. Isto tako, broj mog mobitela je na raspolaganju svima kojima je pomoć potrebna, a takvih je primjera u zadnje dvije i pol godine bio značajan broj – zaključio je Ivan Udovičić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (83)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_3220)

  Ivan Udovičić je magistar ekonomije, ima završenu visoku školu, dva puta je dobio izbore za gradonačelnika, koliko znam, sudionik je Domovinskog rata.
  Gost 4209 anonimno vrijeđa Udovičića vrlo nisko, s velikom dozom mržnje i frustracije. Ispada da na svakom kutu Kaštela nalazimo magistre znanosti, inžinjere i izborne pobjednike koji mogu docirati gosp. Udovičiću.
  Ovakva mržnja i frustracija je moguća samo kod nerealiziranih političkih i stručnih gubitnika.
  Gospodin je vjerojatno doktor zemljopisa kad zna gdje su Studenci. Da je barem pročitao bonton

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4094)

  Ako bi sutra ADZ predstavio mješavinu vukodlaka i crnog vraga, u Kaštelima bi isti iznio pobjedu!
  Biran od strane ''domaćih'' (tumaćenje Vama ba volju) visoko intelektualnih ''sve znaden o o našoj, kako se zove oni đava, političkoj situaciji" krugova

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4209)

  Odgovara: # 384913

  Poštovani gospodine Ivan Udovičić nije magistar ekonomije nego zaštite na radu. Tu titulu je zaradija politički. Nitko ga nisko ne vrijeđa nego iznosi činjenice. On vrijeđa moj Kaštelanski puk i nije uredu da nezna trenutačnu političku situaciju, tko sjedi u saboru a tko je ministar okoliša te priča da ide plan Lećevice. I nije istina da je dobija izbore 2 puta. Prvi put je nasljedija gospodina Antu Sanadera pa je izgubija od Berketa, pa je pobijedija Berketa neznatnom većinom (200 glasova). Vrlo dobro poznajem zemljopis i hrvatstvo iz Studenaca. I za tvoje znanje u II svjetskom ratu nisu dali Hrvatskog vojnika.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3207)

  zato je berket ukopa prugu i smanjija prirez za nasu dicu

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8456)

  Da sudionik domovinskog rata..strasno...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8200)

  Ispravak netočnih navoda. Udovičić je magistar ekonomije a magisterij je zavrsija na splitskoj ekonomiji aprve izbore je izgubija od Berketa za 180 glasova a druge je Berketa dobija za 2000 glasova. koliko ja znan u Studencin je bilo hrvatskih vojnika ali nije bilo cetnika

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1437)

  Di su ti projekti Udovicicu?? Di su ti EU fondovi?? Novac vam se poklanja, a vi ga niste sposobni uzet i ulozit.. Katastrofa!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8456)

  A bit ce bio u cetvrtoj brigadi od prvog dana...sigurno..nijemoga nigdi drugo..toliki domoljub i sudionik domovinskog rata

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3153)

  Kastela, tupilo, glupilo, nistavilo, :p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6186)

  Koje frustracije, a iz teorije konačno prešlo nešto i u djela..

  oko 4 godina prije
 • upu 17 (Gost_2231)

  ukopoana pruga,manji prirez,zicara,virtualni staracki dom,home port za kruzere u divuljama i jugovinilu,rolanje do trogira ,male skole koda 4

  oko 4 godina prije
 • 2402 (Gost_8915)

  Broj zlih ljudi u Kaštelima je svaki dan sve veći,grozni komentari,uvrede,naklapanja...groznoooooo

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9102)

  (Gost_3220) Ivan Udovičić je....

  Viruješ li stvarno u te monade koje si napisa ??

  oko 4 godina prije
 • gostu 91¸02 (Gost_3220)

  Možeš ne voljeti političkog protivnika jer te je pobjedio, tebe ili tvoju političku ili interesnu opciju ali negirati društvene standarde je već pitanje dobrog odgoja.
  Ako politički protivnik završi školu ili fakultet sigurno je "kupio diplomu", lažni je branitelj itd.
  Stvarajući takvu atmosferu vrlo brzo ćete se naći u situaciji da netko posumnja u vaše diplome, diplome vaše djece itd., vaš status na poslu, u društvu, gdje god se pojavite naći će se netko jednako odgojen kao i vi i spustiti vas na zemlju. A onda uživajte

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5100)

  Napisati da gradonačelnik dva mandata na političkoj sceni ne poznaje politicku situaciju može samo diletant.
  Podsjećam ekologa da je njemački vođa Zelenih Joska Fischer bio veliki protivnik nuklearnih elektrana. Kad je postao ministar nijednu nije zatvorio. Tako će se Dobrović isto spustit s ekološkog oblaka u realnost. Neka on dovede Cemex u red bit će dobro

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6127)

  Mene samo zanima dragi naš gradonačelniče zašto se kaštelanski đaci i studenti svako jutro voze Prometovim autobusom koji nema grijanja i jako je neudoban, bolje reći za otpad, da li to nekoga zanima. I da dodam ja se svako jutro iskrcam i presjedam i lipi i topli, naravno novi autobus broj 17, znači više vrijede putnici u Splitu koji se voze maximalno 20 minuta, nego putnici koji plaćaju više od 10% svoje plaće za pokaz i koji se voze od Trogira skoro sat vremena. Još da napomenem ako netko nije shvatija, a to je da šoferi koji voze na tim linijama su posebno kažnjeni, jer mi putnici trpimo sat vremena a oni to moraju sve podnosit nekoliko sati, zo yna u Prometu "gospodin" koji raspoređuje autobuse i javlja se na broj 407-905, pa njega gradonačelniče zapitajte zdravlje vaših građana, kako mi to možemo podnosit.
  Inače gore navedeno je većinom izraženo u budućem vremenu, znači da ispunjenje vaših obećanja i planova je je u daleko manjem postitku od očekivanog. Ipak sritno do kraja.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6127)

  Oprostite zbog grešaka u pisanju jer sam u priši, ali samo da pojasnim da "gospodin" koji raspoređuje buseve se javlja na telefon broj 407-905, i taj je toliko nemoćan da ne može osigurati nama koji putujemo iz Trogira i Kaštela primjeren bus, jer valjda nas smatra manje vrijednima, pa nam ne treba ni grijanje ni hlađenje, bilo me sram od turista u kakvim smo se busevima vozili prošlo lito. Ne možemo dozvolit da nam jedan pojedinac određuje sudbinu i način života u Prometovim busevima jer mi plaćamo preskupe karte, ili omogućite privatnicima da oni obavljaju javni prijevoz kao i Promet, slobodno tržište i zdrava konkurencija bi ispravila ovu neopravdanu i nepravednu situaciju. Ako ništa ne pomogne onda bi bilo dobro da netko pokrene bojkot prema ovakvom prijevozniku, mislim da bi se onda brzo našlo rješenje. Hvala

  oko 4 godina prije
 • (Gost_521)

  "Mene samo zanima dragi naš gradonačelniče zašto se kaštelanski đaci i studenti svako jutro voze Prometovim autobusom koji nema grijanja i jako je neudoban, bolje reći za otpad, da li to nekoga zanima. I ..."

  Ne bi ti drugo ni da kad si glasa za takve.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1220)

  //(Gost_3220) Ako politički protivnik završi školu ili fakultet sigurno je "kupio diplomu", lažni je branitelj itd. //
  Netko bi ga se ipak trebao sjećati, poneki studenti iz toga vremena, na primjer ili koja čistačica, profesori... nije Split na drugom kontinentu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2231)

  kad berket misli ukopat prugu

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6115)

  opet nisu hdz ekipa uzeli normabele ade uzmite ne stidi te se može te ih dobit koliko očete pa izličite se

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3143)

  opet nisu hdz ekipa uzeli normabele ade uzmite ne stidi te se može te ih dobit koliko očete pa izličite se

  koji je ovo doktor pisao?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6168)

  obecat ukopat prugu slab je normabel za to slab
  jace triba nesto

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6304)

  nemeže ti proci ova samohvala jer ti neznaš ni tko ti glavu nosi a ne vodit grad.veliko je pitanje znaš li uopce razliku između smeca i otpada.dobro ti je neko reka da si jedno predavanje sadašnjeg ministra prespava a drugo u Vitturija škiva. da ne govorimo o stalnom prekopavanju Kaštela po sto puta na jednom mistu di si u sukobu interesa i odugovlaciš radove na korist vodoprivrede u cijem nadzornom odboru sidiš i mlatiš faturete.fuj bljak pljuc!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9569)

  goste 6304 ti sigurno znaš tko ti glavu nosi, jadne noge ,ne kaže se zaludu ,teško nogom pod manitom glavom

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6913)

  goste 521 a kako ti znas za koga sam glasa, ima nas jos koji misle svojom glavom i nisu ovde zbog milosti HDZ-a, puno si se privarija, ja samo ne zelim bit politicar,a to znaci ne trebaju mi poeni da bi govorila sa mrznjom kontra pobjednika, meni trebaju kao i vecini rezultati i zato sam i ovom sadasnjem gradonacelniku pozelila sritno. Priznajem malo virujem u njegove sposobnosti, nadam se povratku Berketa ili nekog jos boljeg i primjerenijeg nasim Kastelima, da zna plivat, plovit i pivat i mislit svojom glavom.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8534)

  polovica obećanja djelomično ispunjena, druga polovica na čekanju

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1144)

  6913 mozes sa berketon jidrit i mislit glavon

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3173)

  6569 kakva god nosim je sam a on da ne mora tražit svoje mišljenje okolo ne bi tu nikad ni bija.po tebi sam sigurno bija manit i onda kad sam iša na ratište dok je recimo njega udba oslobađala vojne obveze jer je kao kotlovnicar obavlja dužnost od iznimog državnog znacaja isto ka i danas :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4156)

  Rs. U p m. Svi skupa napisite nekad malo istine. Istine o lupezima

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4156)

  I ovo nije Tudmanova ulica , doktore ovo je ulica KASTELANSKA bila od pamtivjeka, ovo nije Srpskom ni cetnicko ime. Vratite nan Kastelansku cestu a za Franju ima puno drugi misti. Ovo nije vlasko Ovo su Kastila. Kapito

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8184)

  Uhljeb.Zaposlija cilu familiju

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8218)

  Najduža ulica u Hrvatskoj, bar po nazivu:
  Prvog predsjednika hrvatske države cesta dr. Fanje Tuđmana

  predlažem dodavnje tabele "koji se hrabro borio protiv crvenih, žutih, crnih i zelenih vragova"

  to su te dugo člekane promjene koje će nam stvoriti svima bolje sutra...
  http://www.kastela.hr/wp-content/uploads/2015/02/k-stari.pdf

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5133)

  Izdati se mora!
  http://registar-izdajnika.org/
  You don't have permission to access / on this server.

  Kako nemam pravo pristupa kad sam izdajnik?
  Popio sam 3 puta Nikšičko pivo i učili su me čirilicu u školi, što tada nisam odbio!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3501)

  Čini mi se Ivane da Lećevica ide:
  http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/biografija-slaven-dobrovic-novi-ministar-zastite-okolisa---423157.html
  Svaki prosječni građanin je upućen u novu vladu :
  Tihomir Orešković, premijer, dipl. ing. kemije,
  Slaven Dobrović, ministar okoliša,
  Vlaho Orepić, MUP, jedan od boraca protiv termoelektrane Ploče,
  Josip Katalinić – predsjednik Kriznog ekostožera Marišćina (Marišćina = Lećevica u primorsko-goranskoj ž.), saborski zastupnik
  Miro Bulj – borac protiv elektromagnetskog onečišćenja, saborski zastupnik. Miislin Ivane da Lećevica ne ide. Puno je stručnih ekologa na jednon mistu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9241)

  nadam se povratku Berketa

  Evo se ovi nada povratku Berkata na misto gradonaćelnika. Koji nije ništa radija. Dolazija je na posa u 11 sati a odlazija u 13 sati, koji ponediljkon i petkon nije ni dolazija na posa. koji nijedan posa nije započeja ni dovršija za misto. Koji je ostavija dug od 20 milijuna. I on bi ga vratija.
  Berket je dobar sebi i svojoj dici a za Kaštila je katastrofa. Što prije to budete razumili, to bolje za sve nas

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9241)

  Ovi registar izdajnika je super, podržajen da bude dobrovoljan tako da se niko ne mora bunit.
  Evo su Frljić, Tomić i Ivančić se prvi javili, ko oče bit s njima samo naprid, ali kad se dragovoljno upišu nema brisanja.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6119)

  udovčiču zaposli i moju vamiliju kako si zaposlija svoju jvpm

  oko 4 godina prije
 • povratak berketa (Gost_6552)

  sad mu je najprisnija punta giricica

  za nasu dicu

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5682)

  Pa ća govorite da nije ništa ućinija.Neki dan san iša na peti kat.Uštida, nema šjor Keđe, ali jema zvono.Ne možeš ući, nima osobe koju tribate.Sran vas bilo, čijim ste pinezin napravilo to zvono.Koga i od koga se štitite, znan, nerad od rada, uhljebljene od školovanih, lopova od poštena čovika.Nećete još zadugo!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_536)

  Pozivam gosp. Udovičića neka ponovo objavi svoj broj mobitela na ovom portalu. Očito su ga neki zagubili, a tili bi Vas nazvat.
  Održite svoje predizborno obećanje, budite dostupni svojim građanima!

  oko 4 godina prije
 • Nasljednica (Gost_9202)

  Vi, komentatori, buduci ovo nije zabranjeno kao kod tv jadran , Bez pardona, mogu vas komentirati ..... da vas nema, tribalo bi vas potplatiti :) Do broja cete lako doci, google, i upisete ima clanka gdje je objavljen broj uvazenog Gradonacelnika, a imate i njegov direkt broj u uredu.......samooooo....... vidio bi se vas broj pa vam je prpa :) :) :)

  oko 4 godina prije
 • Nasljednica (Gost_9202)

  P.s. sjecam se.......pisalo je pred brojem mobitela jedna vrlo zgodna poveznica :) hahahaaaaaa...... vi ste malo makli, ocete sve na gotovo, e , ne moze, ne dam vam broj :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8205)

  http://www.sucurac.info/images/news/-PlakatUdovicic.jpg

  oko 4 godina prije
 • 9162 (Gost_9115)

  a kako mislite radit nogostup-prvo triba ukopat kanalizaciju pa onda nogostup.necete valjda sad radit nogostup onda opet sve raskopat za 4 godine kad se bude spajala kanalizacija.i imovinsko pravni odnosi nisu rješeni

  oko 4 godina prije
 • gost 9162 (Gost_9115)

  navodno za ove ča jin nije otkupilo vridi ova -nekakav zakon o nacionalizaciji,grad će to odnit a neće platit.a baš me zanima ča bi dorh reka na ovo ili recimo da van je odvjetnik prodanović

  oko 4 godina prije
 • (Gost_197)

  Odgovara: # 385306

  A ti ne rediš u državnoj firmi pa ne razumiš neke stvari. ;)
  Pravljenje nogostupa (meni 10 posto)
  Kopanje kanalizacije je skuplje zbog nogostupa, pilanje betona itd(jope meni 10 posto)
  Vraćanje nogostupa u prvobitno stanje
  (vidi kao gore)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1255)

  Da priču prodaju o nekakvoj nacionalizaciji za nogostupe i stanice. Malo morgen. I kad se autoput radija ljudima je plaćeno. Samo naprid Ivane s intervjuima. Čekamo rezultate rada.

  oko 4 godina prije
 • gost 9162 (Gost_1236)

  bila kod odvjetnika-ne mogu uzet nista već tribaju platit,i zna se tocno koliko.ja svoje ne dan

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9378)

  Sve sama laž na poslu je svega dva dana u tjednu kaže rješio pola lrgalizacije a od tog im jer kasne više od 50 posto rjrsolo ministarstvo u Zagrebu.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul