PLANINARSKO OKUPLJANJE NA VISU
U Podšpilju na otoku Visu  9 i 10 travnja održani su Dani planinara Dalmacije u organizaciji HPD “Hum“ iz Visa i Planinarskog saveza Županije splitsko-dalmatinske. Usprkos lošem vremenu, vikendu sunca i kiše, lijepog druženja i  neuobičajenog  predsezonskog šušura, skupu je nazočilo  preko 700  planinara iz raznih društava  Hrvatske, BIH i Slovenije.

Planinar su počeli pristizati  u subotu uz obavezni prijavak na info-pultu i upoznavanje sa programom i planinarskim turama. Nakon pregledavanja  grada Visa organizirane su planinarske ture u pratnji vodiča i to:
Prva od Visa preko planinarske kuće do Podšpilja.
Druga od Visa preko Vele glave do Podšpilja

Svečano otvaranje započelo je u 20,30  kada se nazočnima se obratio  Gradonačelnik grada Visa, g-din Ivo Radica, gradonačelnica Komiže  Tonka  Ivičević  i predsjednik HPD „Hum“ Željko Arnautović.
Dane planinara Dalmacije simbolično je otvorio predsjednik Planinarskog saveza Županije splitsko-dalmatinske, Filip Balić, zažalivši svim planinarima ugodan boravak na Visu.

Nedjeljno jutro okupano u suncu, okruženi mediteranskim biljkama i njihovim mirisima krenulo se kružnom stazom od Podšpilja preko Huma do Komiže, i drugom, lakšom stazom preko Sinovog Doca -Sv.Mihovil  do Komiže.
Pogled sa Huma na Komižu, otoke  Biševo,  Svetac, svaki planinar i ljubitelj prirode treba doživjeti, a nakon tura uslijedio je zajednički obrok i povratak u trajektnu luku Vis.

Završetak Dana planinara Dalmacije je protekao u podjeli zahvalnica te najavi održavanja slijedećih dana planinara 2017  u organizaciji PD „Svilaja“ iz Sinja.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_1156)

    Jel bia Penga?

    oko 2 godina prije
  • (Gost_6717)

    Bia

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara