hren
 

RADILIŠTA KANALIZACIJSKOG SUSTAVA
Raskopane ulice, odložen građevinski materijal, rupe, makadam u centru mjesta, brze i privremene asfaltne zakrpe, blato, prašina... sve su to riječi kojima bi se moglo opisati stanje u priobalnom dijelu Kaštela ovih dana, a posebno uz obalu i u centrima donjokaštelanskih mjesta.

Od završetka prošlogodišnje turističke sezone diljem Kaštela izvode se radovi na kanalizacijskom sustavu projekta Eko Kaštelanski zaljev, a kako bi se odvojila oborinska od sanitarne kanalizacije te uredilo spajanje kućanstava na novu kanalizacijsku mrežu, bilo je potrebno prekopati desetke ulica.
Projekt je to kojeg Kaštelani desetljećima očekuju kako bi napokon bio uređen kanalizacijski sustav, a more u Kaštelima čisto.

No, turisti koji pohode Kaštela, upravo zbog čistog mora i kaštelanskih ljepota, ovih dana preskaču rupe te se ne snalaze u prometovanju, a privatni iznajmljivači i turistički djelatnici negoduju jer su očekivali da će se do početka lipnja sav nered ukloniti.

Međutim, iako je već svibanj doveo u Kaštela značajan broj gostiju, a nije ih nedostajalo niti na početku lipnja, za nadležne sezona u Kaštelima traje tek dva mjeseca, tijekom srpnja i kolovoza, a kako su najavili, do početka srpnja započeti radovi bit će završeni.

- Grad koordinira radove koji se provode i koji bi po svemu sudeći trebali ubrzo biti i završeni.
Do početka neslužbenog otvaranja turističke sezone, izvođenje radova će biti finalizirano i postupat će se sukladno Odluci o zabrani građenja i izvođenja radova koja nastupa od 1. srpnja i traje do 31. kolovoza za područje južno od Ceste dr. Franje Tuđmana – odgovorili su iz Grada na naše pitanje kada će se radovi privesti kraju, odnosno asfaltirati, urediti i očistiti ulice gdje su radilišta.

Iako se radi o projektu od društvenog značaja ovakvo stanje ulica nije reprezentativno, a hoće li se sve završiti do navedenog datuma i dalje ostaje upitno. Jer na pojedinim mjestima već desetke dana nema radnika, a na nekim mjestima radovi su se tek otvorili.

Inače, odluka o zabrani građenja koju nadležni iz Grada spominju, godinama nije doživjela izmjene pa je upitno prati li se rast smještajnog kapaciteta na području i sjeverno od Ceste dr. Franje Tuđmana, kao i statistika vremena dolazaka gostiju. Navedena odluka više izgleda kao odluka u nekom kontinentalnom mjestu, a ne gradu koji većinu svojih dobrih gospodarskih rezultata bilježi u turizmu.

Foto: PGK


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • (Gost_6204)

  Lipa su lipa moja Kaštela:p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7093)

  netalentirani izvodjaci radova..........po ure rade 7.5 sati marendavaju....more u kastelima nece nikad bit cisto...........kastela su unakazena i postaju sve ruznija i smrdljivija......sam primjer je ulica dudanov put i park ispod stanice u kambelovcu.....

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7604)

  Lito u Kaštelima se pozna po bagerima na plažama.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4566)

  ovo je SRAMOTA

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6203)

  Kaštela - grad šahti, nereda i go.ana...

  oko 4 godina prije
 • Gradonacelnik (Gost_1181)

  Kastela Kastela ta divna sela iz jos manjeg sela dosa sam ja .Posto gradonacelnik u zanosu slicnih meni pijesme Hdz SVE ZNA .Domoljubljem u prsa se buso stranackog vodju sluso isprazne recenice govorio milosivom Bogu molio komunjarama budale plasio.Eu fondove prozivo da jos koji mandat nanizo.Turizam obecavo oko hotela korov posiao u ulice buldozere parkiro da bi im se turist divio.Godine prolaze ovcica ce uvijek biti i meni jos jedan mandat dodijeliti

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4158)

  na vjeću Parčina je postavila pitanje ;" da li će radovi biti gotovi do ppočetka sezone" odgovara gradonačelnik;" do 15.6. će biti gotovo".Da li je to još jedna neistina od našeg gradonačelnika???

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1432)

  Najbolje po vama nikako ništa ne radit.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4140)

  kaštela neka budu za reli pariz - dakar

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1218)

  zanima me samo 1 pitanje ako je u ulicama prije kopanja bia asfalt zašto sad beton !?!?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9603)

  bila je lipa edukacija " za iznajmljivace" o predzezoni koju je organizirala turisticka zajednica. Pitanje je kome triba edukacija.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4140)

  (Gost_1218)
  zanima me samo 1 pitanje ako je u ulicama prije kopanja bia asfalt zašto sad beton !?!?

  a di su kamene ploće prije asfalta?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3226)

  kaštela su najviše gradilište na jadranu u kaštilima radi više od osamdeset bageri a ča bi ste vi tili ?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4238)

  4140 u uvaLi Rukavac :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4140)

  (Gost_4238)
  4140 u uvaLi Rukavac  ????

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3156)

  Radovi su 01. lipnja tribali stat i nastavit se iza 15. rujna da je pameti. Grad je raskopan, smrdljiv, šporak. Gradonačelnik samo čeka da mu prođe mandat. Sramota. Neard, nered, nedisciplina.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9177)

  Kako nerad kad je grad raskopan???

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4079)

  Udovićić Botići i ostali mudrijaśi ča vodit turiste po kaśtilin kaživat im naše lipote štrade raskopane koliko je ljudi palo i slomilo ruku ili nogu a o smradu koji se širi od Intrade do spomenika Nemožeś stat probudite se użgite svitlo jer ovako se ne može ić naprid izgleda da ovakav izgled kaštilin nekome odgovara. Kako će vodit i volit naša sela kad ih za njih niśta ne veže nego katrida na kojoj side opozicija u H.D .Z

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2108)

  "Lipanjski turisti zabavljaju se preskakanjem rupa i gušeći se u prašini"

  Zato ćedu se lipo razladit i oprat prašinu u kristalno čistome moru kojega se more dat pit novorođenčadi.:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3102)

  da je berket ista radija bar bi sad pet sahti manje bilo za radit

  oko 4 godina prije
 • (Gost_153)

  Odgovara: # 395914

  Nek odu u metropolu vivit kako Bandić radi kad radi. 24 sata uz reflektore i prije roka. Ovo je nerad.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9610)

  fali parkinga u gomilici uz more
  uvik malo

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij