hren
 
SVAÐA ZBOG DC-A: DR. MIHOVIL BIOČIĆ OPTUŽIO ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO
U nazočnosti kaštelanskih i solinskih gradskih vijećnika, predstavnika županijskih službi, ekoloških udruga i predstavnika Dalmacijacementa, u kaštelanskom dvorcu Vitturi održana je sjednica o proizvodnji cementa i utjecaja na okoliš. Jedan od inicijatora sjednice SDP-ovac Miso Peran uputio je pitanje nadležnima iz DC-a posjeduje li Ministarstvo zdravstva dokumente prema kojima je vidljivo koliko zrak na području Kaštela utječe na zdravlje 45.000 'pokusnih kunića'.

DC-ova voditeljica Odjela za zaštitu okoliša Meri Pletikosić je kazala kako DC ima dozvolu za loženje sumpora koji, kako kaže, nigdje na svijetu ne stvara problem pri zaštiti okoliša, a u DC-u se koristi ispod dopuštenih zakonskih mjera.

Solinskog SDP-ovca Marka Šegu zanimalo je posjeduje U DC sve ekološke standarde koji se propisuju na području EU-a, Pletikosić je istaknula kako su vrijednosti propisa usklađeni s direkcijama EU-a, na što upućuju i česti inspekcijski nadzori bez negativnih zapisnika. Dr. Mihovil Biočić predsjednik GV-a Kaštela, istaknuo je zabrinutost zbog mjernih stanica za mjerenje emisije prašine koje se, kako je kazao, ne održavaju te prozvao Zavod za javno zdravstvo DC kako posjeduju tajne podatke koji pokazuju kvalitetu zraka.

Žestoko je reagirala mr. Tabana Tomić koja, kako kaže, 35 godina radi na ispitivanju kvalitete zraka te tajni ugovori nikada nisu postajali. Predsjednik Uprave DC-a Cemexa Snan Carlos Rineon Restrepo je kazao i kako se nova uprava DC-a odlučila za strože mjere zaštite okoliša, što se vidi na dosadašnjim investicijama, na kojima se neće stati, jer se planiraju buduća ulaganja.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost)

  Bacanje prašine u oči - svima nama!

  oko 13 godina prije
 • ISKRENI (Gost)

  manje prašine?, a auto više nemožeš oprat bez 5 litar kvasine i to dobre!

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  A željezara?

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Ma prave budale od svih nas, a mi im to dozvoljavamo.

  oko 13 godina prije
 • jure (Gost)

  a ljudi moji same gluposti,
  nema pomoci za kastila!!!

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Ako mr. Tomić već 35 godina radi korektno svoj posao, kako se mogla dogodit azbestoza u Vranjicu, točnije rečeno, epidemija azbestoze. Što je Zavod za javno zdravstvo poduzeo da se zaustavi daljnje trovanje u Kaštelanskom zaljevu. Gospođa Tomić će doživit svoju mirovinu, a zna li koliko je onih koji je nisu ili neće doživi jer udišu zrak kojeg ta gospođa već 35 godina \"savjesno\" ispituje.

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij