hren
 
HDZ, HSP i HSU samostalno
Gradsko izborno povjerenstvo jučer je službeno objavilo kandidacijske liste za izbor članova Vijeća devet mjesnih odbora. HDZ, HSP i HSU jedine su stranke koje će na izbore 3. rujna izaći samostalno, dok su se ostale stranke odlučile na koaliranje. Sa zajedničkom listom podršku biračkog tijela tražit će SDP i HNS, te koalicija stranaka HSLS, HSS i HB.

Za vlast u mjesnim odborima natjecat će se i tri nezavisne liste, i to Ivana Kovača u Kaštel Sućurcu, Jasmina Novakovića u Kaštel Gomilici i Fabijana Danila u Kaštel Novom.

HDZ, HSP i koalicija HSLS, HSS i HB jedine su stranke koje će na izbore izaći u svih devet mjesnih odbora, dok koalicija SDP, HNS na izbore izlazi u sedam mjesnih odbora, a sve tri nezavisne liste i HSU na izbore izlaze samo u jednome mjesnom odboru.

Zanimljivi su bili prijeizborni dogovori o sastavljanju koalicijskih lista. Tako je HSLS pokušao dogovor o zajedničkom nastupu s SDP-om no, kako doznajemo, neuspješno, jer smo od SDP-ovaca, koji su na području grada puno jača i mnogobrojnija stranka, tražili u slučaju pobjede vodstvo i upravljanje u nekoliko mjesnih odbora.

Tako su nakon neuspješnog pokušaja s SDP-ovcima koaliciju sastavili sa strankama desnog centra, HB-om i HSS-om. Ovogodišnji izbori za vijeća mjesnih odbora bit će znatno zanimljivija i važnija u odnosu na protekle, jer će mjesni odbori iz gradskog proračuna dobivati financijska sredstva zbog toga što su Kaštela izmjenama Statuta dobila status velikoga grada.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • Ivan Kovač Matela (Gost)

  Izvor u Slobodnoj dalmaciji je krivo prenio pa se tako pojavila greška i na ovom portalu gdje se navodi Nezavisna lista Ivana Kovačića što je netočno jer je nezavisna lista Ivana Kovača Matele u K.Sućurcu.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  a ja san mislija da je uskrsnija Ivan Goran Kovacic u Kastilima

  Odjednom k meni miris paljevine
  Vjetar donese s garista mog sela;
  Miris, iz kog se sve sjecanje vine:
  Sve svadbe, berbe, kola i sijela,
  Svi pogrebi, naricaljke, opijela;
  Sve sto je zivot sijo i smrt zela.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  :upset :upset :upset

  oko 13 godina prije
 • Ko je ovde lud (Gost)

  Na predstoječim izborima za mjesne odbore HDZ,HSP,HSU nastupaju samostalno a na nivou grada su u koalicij. Ma koga oni zajebavaju!!!
  Ljudi jeste li ludi oli ćoravi da ste dopustili da vas ubace u kolektivnu apatiju,te usadili stav to je tako i šta ću ja kad ionako ne mogu ništa prominit.
  Može se prominit a najvažnije je prominit ove u opčini ča su stvorili situaciju da su građani tu radi Nji.Prvi korak je preuzmite mjesne odbore u svoje ruke.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Udri mulac kurbinoga sina.
  Zatvorite se svi u kuće i niko na izbore.

  oko 13 godina prije
 • svaki glas je vazan (Gost)

  Nemojte se zezat, iako dosada formalno nisu imali ovlasti mogli su dosta utjecati. Sada je ovo prevažno za kvlitetu života građana. Trebamo svi glasati!

  oko 13 godina prije
 • HADEZEJOVAC (Gost)

  samo se vi nadajte ka i dosad malo sutra će te dobit izbore

  oko 13 godina prije
 • hadezejovac 2. jopet (Gost)

  -mi ćemo dobit,a možemo i namistit

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  bilo bi dobro kad bi stanovnici kastela bili puno bolje obavijesteni o tome sta se i kako dogadja, i u tom smislu treba se pokrenuti KASTELANSKI DNEVNI LIST!!! ili barem tjedni :)

  oko 13 godina prije
 • (farabut)

  [QUOTE] u tom smislu treba se pokrenuti KASTELANSKI DNEVNI LIST!!! ili barem tjedni [/QUOTE]

  E, i da jema duplericu :p

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij