Croatian English French German Italian Spanish

 

Dodjelom nagrada u subotu, na centralnom peraškom trgu ispred crkve Svetog Nikole, završen je jubirani 15. Međunarodni festival klapa Perast.

Apsolutni pobjednik festivala,  po ocjeni stručnog žirija i publike je ženska klapa „Neverin“ iz Kaštel Lukšića.

U kategoriji Muških klapa, pobjednik je klapa ”Kožino” iz Kožina, dok je u kategoriji Mješovitih klapa prvo mjesto pripalo klapi ”Basca”  iz Baške vode.

Nagrada publike, u kategoriji Muških klapa, pripala je klapi ”Kaše” iz Dubrovnika, a u kategoriji Mješovitih klapa „Castel Nuovo“ –  Herceg Novi.

Za najbolju debitantsku klapu proglašena je klapa ”O’Dive Bell Canto” iz Berana, a priznanje za najbolju crnogorsku klapu pripalo je klapi ”Castel Nuovo” iz Herceg-Novog.

Prve festivalske večeri u kategoriji Nova klapska pjesma najbolja je bila klapa „Sveti Nikola“ iz Metkovića koja je izvela pjesmu „Borsa moje matere“. Po ocjeni publike, najbolja je bila ženska klapa „Incanto“ iz Kotora sa pjesmom “Tre sorele”. Nagrada žirija za najbolju kompoziciju pripala je klapi “Sveti Nikola”, drugo mjesto pripalo je klapi “Assa Voce”, a treće klapi “Diva”.

Ministar kulture u Vladi Crne Gore, Pavle Goranović organizatorima Festivala klapa Perast poslao je pismo u kome se kaže:

,,Bogato kulturno i istorijsko nasljeđe Crne Gore kao inspiracija, klapsko pjevanje kao neraskidivi dio muzičkog identiteta u vjekovnom ambijentu Perasta povezuje našu državu sa svijetom na najljepši način, a uvjeren sam da će odjeci nasljeđenih napjeva, kvalitetno izdavaštvo i respektabilni umjetnički koncerti u organizaciji Festivala klapa Perast i ubuduće bogatiti kulturnu ponudu Crne Gore”, naveo je u poruci je Goranović, uz uzvinjenje što nije bio u mogućnosti da prisustvuje finalnim večerima ovogodišnjeg festivala.

Izvor: Bokanews.me

Komentari

  • Nema komentara

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_9196
moj komentar obrises a onda ga komentiras..pravi si zaostali kukavicki lazljivi i hvalisavi balkanski komunisticki isprdak..bia i osta....
Gost_9172
.............. sve je na svome mistu ca joj fali ...............?
Gost_3149
Naprotiv , ja neman šta reć protiv mame , . . . , sve je na svome mistu i kako triba
Gost_1212
stavite karte da se može vidit i povečat a ne ovako
Gost_1951
9196 o cemu ti pišes o kojim lažima moja dica ce vracat tude dugove budi realan ostavi proslost jer nisi nit politicar ni povjesnicar a...