hren
 

HODOČAŠĆE MARIJANSKIM SVETIŠTIMA
Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu pokrenula je zavjetno hodočašće u kojem grupa mladih hodočasnika, branitelja i ostalih prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske, a na tom putu boravili su i u Kaštelima.

U Kaštelima su posjetili hrvatsko prasvetište Gospe Stomorije gdje ih je dočekao župnik don Darijo Čorić i ukratko im predstavio značaj i povijest ovog prasvetišta za cijeli ovaj kraj.
Prije posjeta prasvetištu Gospe Stomorije slavili su svetu misu u župnoj crkvi u Radunu, a nakon toga kratko su se zadržali u posjeti župi Kaštel Novi, odakle su nakon kraćeg boravka nastavili svoj put kroz Kaštela zaustavljajući se u župi Kaštel Gomilica, odakle su nastavili svoj put prema Solinu i Splitu.

Hodočasnička ruta krenula je 12. lipnja iz Katedrale u Osijeku, preko Aljmaša, Vukovara, a završava 25. kolovoza na Srđu kod Dubrovnika. Cilj im je na tom putu spojiti što veći broj važnijih svetišta, preko Zagreba, Rijeke, Dalmacije do posljednjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji. Ruta hodočasničkog puta povezala bi najznačajnija marijanska svetišta kroz Hrvatsku, s prolaskom kroz Međugorje i Bosnu i Hercegovinu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (18)

 • (Gost_1124)

  http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2016/08/stomorija/mala1.jpg
  Po šumama i goramaaa,
  naše župe ponosneeeeee!
  Iđu čete katoličanaaaaaa
  Slavu Gospe pronoseeeeee!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1132)

  donja kaštila imaju stomoriju di se išlo navečer kad se nosila gospina slika. sutradan se išlo na misu. lušićani su isto imali feštu. ako je neko ima potribu činit zavit odlazija je u sinj. ovakvih hodočašča nije nekad bilo i nemislim da se išta manje držalo do velike gospe.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1124)

  " ako je neko ima potribu činit zavit odlazija je u sinj. ovakvih hodočašča nije nekad bilo i nemislim da se išta manje držalo do velike gospe."

  Nisi u trendu: sad ti je "in" pretjerivanje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4755)

  Ovo podsjeca na prvomajske povorke jer oni koji je predvode su svi isli prvi i u tim povorkama samo šta su sad dica i unucad velikih vjernika koji se namiščaju isprid kamera zna se kad je i zašto procesija a nasto ovo lici pa ovi novokomponirani vjernici žele izmjenit u Kastilin obicaje al nemojmo dozvolit da netko minja naše običaje i tradiciju koja postoji stoljecima.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4165)

  a štaš kad vas je bocnilo tj. sitili ste se štafete druga T... svak ima pravo na svoje...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4755)

  Ma ovde sam vidija tebe i tvoje i podsjetilo me kako ste nosili Titovu štafetu,jer ste uvik bili podobni za razliku od mojih jesili se pripozna pogledaj pogledaj slike iz proslosti od pionirske i om.organizacije D K.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1124) (Gost_1132)

  Nisi u trendu: sad ti je "in" pretjerivanje.


  imaš i ti pravo.kakvi je to svetac a da nisu srdele na gradelan i pjevači zabavljaći. ko je vidija da familija ima blagdan sa svojon obitelji u svojon kući za svojin stolon

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8100)

  pogledajte..kako izgleda riva ..pogledajte te oronule kuce..cesta..uzas..ka za vrimena vela mista..ma sta..za vrimena cara franje..;)

  oko 3 godina prije
 • % (Gost_6175)

  8100 nitko nije Malen poradi grijeha svojega već zbog onog što stvoritelj (s njim) odredi

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9215)

  % ajde ne filozofiraj.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1206)

  nisam vjernik na način da idem po molitvenim zajednicama i organiziranim hodočastima. obični sam vjernik koji zna par molitvi, koji moli kad mu se moli bez obzira di se nalazi i u kojoj prigodi jer molitva je jednako vrijedna i u crkvi i u kući i šta je rekla jedna starica za zidićem. mislim da se forsiraju hodočašća, molitve u grupama, duhovne obnove a znam neke koji su sa duhovnih obnova ostali isti ako ne i gori.konkretno ovo gore neznam ćemu služi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1711)

  A šta je vrazi, sotone male i velike? Uznemirilo vas? Svrbi vas ali ne znate di bi se počešali!

  Smeta vam šta netko moli Boga ali zato ne smetaju prijevare, laži, krađe, ... rasprodaja nam Hrvatske! Ne smeta vam kurvaluk, alkoholizam i narkomanija djece i omladine. Na takve članke se ne javljate.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1711) (Gost_1206)

  najviše takvih koje si ti nabrojia su iz prvih banaka u crkvi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2217)

  "kaštila nisu više ča su nekad bila" oni su za domovinu hahahahaha, za koga smo miiiiiiiiiiiiiii :(

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2130)

  Zulu pyzdarije...
  A zna se da su najpokvareniji ljudi veliki vjernici...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8170)

  Blago njima kad mogu dva ipo mjeseca hodati i posjetiti Dubrovnik umjesto da rade i prime se lopate. Lako je moliti, treba raditi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_752)

  Da tebe neko dobro plaća od tudjih novaca, a bez rada, bi li ti radija??
  Znam " poduzetnika" na crno, nemože im rokefeler konkurirat, kad mukte mogu radit, imaju kuća, neznaju u svaka doba ni di sve.
  A dok su radili ono par godina, za mrske juge, u blokove od jedine kuće su živili...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2167)

  Gost_4165)
  a štaš kad vas je bocnilo tj. sitili ste se štafete druga T... svak ima pravo na svoje...

  nemoj samo reč da ove u procesiji nije bocnilo. njih dvadesetak a 2 državne zastave. šta će in zastave pa ne hodočaste po ukrajini ili dalekom istoku pa da se zna ko su i oklen su.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij