SPOMEN NA 21 POGINULOG HRVATSKOG VOJNIKA
Još jednom je datum 13. kolovoza bio dan tužnog sjećanja na 1995. godinu i pogibiju većeg broja hrvatskih ratnika u neposrednoj blizini Bosanskog Grahova, a tim povodom u subotu je u tom bosanskom mjestu obilježen Dan sjećanja.

Prije 21 godinu, 13. kolovoza, kada se na području Bosanskog Grahova vodila teška bitka hrvatskih snaga i srpskih jedinica, u kojoj su srpski vojnici željeli vratiti komunikaciju prema Kninu, što im nije uspjelo, herojski je poginuo 21 pripadnik HV-a, a među njima čak 15 pripadnika 141, brigade, u kojoj su bili ratnici iz Splita, Kaštela, Solina i drugih okolnih mjesta.

I ove godine rodbina, prijatelji, suborci, štovatelji, predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i lokalnih zajednica, a među njima i predstavnici Grada Kaštela, Grada Splita, županije Splitsko – dalmatinske i drugi, sudjelovali su na molitvenom okupljanju u Bosanskom Grahovu, kao i na komemoraciji svim poginulim junacima te su položili vijence i upalili svijeće.

Dan sjećanja na poginule branitelje održava se od 1996. godine, na inicijativu Slavka Galiota, predsjednika Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ iz Bosanskog Grahova, koja je i ove godine organizirala komemorativno okupljanje.

Foto: A. Leko


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_6093)

  Delic...žalosno...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1234)

  pokoj vječni daruj im Gospodine i neka im je vječna HVALA.

  oko 1 godine prije
 • Martin (Gost_9216)

  Delič jel to oni sta mu je rodijak vratija kamion sa rampe dok ne iskrca pivca šta ga je nosija unjemu,haha i on je sad veliki pošteni prvoborac.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8178)

  Delić...žalosno-nekamu bude lakše nije sam sigurno''

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3140)

  delic veliki borac pobija je cetnika vise nego bata zivojinovic na neretvi.jos uvik njegovo ime sa strahom u srbiji izgovaraju.

  oko 1 godine prije
 • dane (Gost_5924)

  Kakav pivac ptice ,ptice rugalice.Nabroite bar pet vrijednih imena ,tako da znam kamo spadate.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5229)

  Dragim mojim suborcima neka Vam je laka Hrvatska zemlja i poručujem njihovoj djeci da budu ponosni na svoje očeve i da vole svoju zemlju budite ponosni!!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2163)

  I da ne glasuju za one koji tu zemlju kradu i loše vode...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3205)

  "Dane" jel misliš na one sta su nosili pršute pa prodavali suborcima ,televizije ,traktore,sve sta su uvatili napisa bi ti ja al ovi nece objavit a sobzirom da sam bija pored njih znan ih vise od pet a šta ti ne napišeš i potpiseš jer su ti mnogi prijatelji pa im se ne želiš zamirit al lipo je leč mirno u posteju boje je neimat nista nego tuđu kletvu.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8178)

  tko je napisao uprknuće???? tko mu je stranački "veliki prijatelj"????

  oko 1 godine prije
 • Bruno (Gost_815)

  Vječna slava i hvala svim HRVATSKIM DOMOLJUBIMA. Divno je štovati spomen na poginule DOMOLJUBE, da se nikad ne zaborave.

  oko 1 godine prije
 • Bruno (Gost_815) (Gost_1198)

  Divno je štovati spomen na poginule DOMOLJUBE, da se nikad ne zaborave.

  pogotovo tuđe

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara