DRUGA KAŠTELANSKA BICIKLIJADA
Tijekom dva dana sudionici 2. kaštelanske biciklijade “Putevima ponosa i slave” prošli su put dug više od 200 km i na taj način prisjetili se akcije Oluja, koja se dogodila prije 21 godinu te stradanja Kijeva i Vrlike u kolovozu 1991. godine.

Sudionici biciklijade u subotu ujutro okupili su se na Malačkoj, gdje ih je pozdravio kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, a svi zajedno položili su cvijeće u spomen obilježju poginulim braniteljima.

Nakon starta prvo stajanje uslijedilo je kod spomenika u Matasima, a nakon toga u Vinovu Gornjem, gdje je uslijedio odmor uz spomen mjesto  „Lokva Vinjanac“.
U Ružiću je sudionike biciklijade dočekao zamjenik načelnika, a u ovom mjestu položeno je cvijeće i odana počast poginulim braniteljima u općini Ružić.

Na svom putu biciklisti su posjetili i Meštrovićev mauzolej u Otavicama te se kratko osvježili na rječici Kosovčici. U Biskupiji su razgledali starohrvatski lokalitet Crkvine i crkvu Sv. Marije.
U Kninu ih je dočekao gradonačelnik Nikola Blažević, kao i predstavnik Kaštela, Mate Gotovac. Bila je ovo prilika za posjet spomeniku pobjede „Oluja 2015“ te zajedničku fotografiranje.
Prvi dan biciklijade završen je u Kijevu, a u nedjelju ujutro, nakon molitve u crkvi sv. Mihovila u Kijevu i polaganja cvijeća kod spomenika strijeljanog Isusa na Glavici u Kijevu put je nastavljen do izvora Cetine.

Kao i prošle godine biciklisti su posjetili starohrvatsku crkvu Sv. Spasa, a potom je put nastavljen prema Civljanima.
Dolazak na Vrličku česmu bio je prilika da ih pozdravi i ugosti zamjenik načelnika Vrlike Branko Maras. Nakon polaganja cvijeća pred spomenikom u Vrlici put je nastavljen preko Vinalića te sjevernom stranom jezera Peruča, ili kako je neki nazivaju „hrvatski Road 66“.
Ni ove godine biciklisti nisu „preskočili“ kupalište Dabar, a posjetili su i izvor Kosinac te našli osvježenje u hladnoj vodi.

Put je nastavljen do Klisa gdje je uslijedio još jedan kraći odmor, nakon čega su biciklisti nastavili prema Kaštelima, gdje ih je uz gradele i domaće vino čekao odmor od pomalo iscrpljujućeg dvodnevnog puta.
Svakako treba spomenuti da je cijela biciklijada održana uz zastavu legendarne 4. brigade, Paukova.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_9509)

  Vrlika je grad, baš kao i Kaštela, tako da ne može biti načelnik nego gradonačelnik Vrlike.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8121)

  Ostaviti prošlost i sukobe

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5219)

  (Gost_8121) - Pa vidiš da voze bicilkle, ne pucaju. Oćeš li ti ostaviti prošlost i više ne otić svojima na grob?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1105)

  Odlična biciklijada. Svaka čast organizatorima

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7605)

  Bravo, MM! :)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7132)

  Bravo,DG!;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5150)

  bravo d... i m...
  svaka cast !!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_130)

  Kvragu i bicikle.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara