POZIV IZ CENTRA ZA TRANSFUZIJU
Centar za transfuzijsku medicinu KBC-a Split poslao je poziv svim građanima koji mogu i žele, da ovih dana dođu darovati svoju krv.

Zbog potreba za dodatnom količinom krvi Centar, koji se nalazi u KBC-u Split na Firulama, kao i ove srijede i u četvrtak, 1. rujna, radit će u vremenu od 7.30 do 18 sati.

- Naše zalihe dovoljne su tek za dva do tri dana, što nije idealna situacija jer bi krvi trebali imati makar za pet dana. Nedostaje svih krvnih grupa, kako pozitivnih, tako i negativnih.  Reagiramo na vrijeme kako se ne bi dogodila situacija da moramo odgađati neke operacije ili da nemamo dovoljno krvi u slučaju prometnih nesreća, krvarenja i slično. Trebate znati da nam nakon darivanja krvi treba 24 sata da bi tu krv mogli dati nekome drugome, jer je potrebno izvršiti ispitivanja, testiranja i drugo.
Situacija nije alarmantna, ali zalihe su pri kraju, pa ako ne dobijemo značajne količine krvi, stanje bi se moglo pogoršati – rekla nam je dr. Jela Mratinović - Mikulandra, pročelnica Centra za transfuzijsku medicinu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • 007 & ! 13* (Gost_2403)

    zato ne nedostaje doktora u poliTici & :) ;)

    oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara