Croatian English French German Italian Spanish

 

OBOSTRANE ZAHVALE
Prvo mjesto publike na ovogodišnjem festivalu klapa u Omišu i apsolutna pobjeda na festivalu u Perastu, ali i dosadašnji uspješan rad, bili su povod prijema koji je gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić upriličio za članice ženske klape Neverin, a prijem je gradonačelnik upriličio i za kaštelanskog pjesnika i umjetnika Dinka Bekavca.

Članice Neverinki, predvođene Antonelom Pilić Burić, u ugodnom razgovoru s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima Zoranom Bonacinom i Milijem Novakom, prenijele su dio svojih emocija koje su obilježile njihove nastupe u Omišu i Perastu. Pri tome su naglasile kako su uspjehom u Omišu posebno zadovoljne jer su dvije godine izostale s festivala, a povratnicama je uvijek teže.

Gradonačelnik Udovičić zahvalio je Neverinkama na uspješnom promoviranju Kaštela te im čestitao na uspjehu, a čestitkama su se pridružili i njegovi zamjenici.

- One su jedan od najboljih ambasadora i klapske pisme i grada Kaštela. Mi smo, prema mom mišljenju, jedan od najklapskijih gradova u Hrvatskoj, zbog toga nam je bitno ovo što one rade. Naš festival klapa u Kambelovcu ne bi imao značaj da nemamo Neverinke i druge klape, koje daju smisao i festivalu i svim klapskim događanjima u gradu – kazao je Udovičić, navodeći kako Grad rad Neverinki financijski prati u skladu s mogućnostima, a tako će biti i dalje.

Ovom prilikom Ljubica Jevtić najavila je nastup klape na natjecanju u Osijeku u listopadu, kao i nastup na koncertu u Zagrebu te sudjelovanje u adventskim događanjima u glavnom gradu. Kako je kazala, Neverinke će pokušati realizirati i nastupe na međunarodnim natjecanjima pjevača i zborova u Veroni i Pragu.

Neverinke su ovom prigodom morale gradonačelniku i njegovim zamjenicima ispuniti želju te kratko otpjevati neku od pjesama sa svog repertoara. Kako su Neverinke ovog prijepodneva bile u krnjem sastavu, za potpuni doživljaj pjesme pridružila im se i novinarka Ina Dukan, a domaćini su zaključili kako je ovo bio najveseliji i najraspjevaniji prijem u Gradskoj upravi.

Dinko Bekavac Gradu poklonio sedam slika

Gradonačelnik Udovičić nakon klape Neverin ugostio je i kaštelanskog umjetnika Dinka Bekavca, kako bi mu javno zahvalio na poklonu Gradu.

Dinko Bekavac, po zanimanju arhitekt, a po vokaciji slikar te u posljednjim godinama i pjesnik, dugogodišnji član udruge Emanuel Vidović, koji iza sebe ima oko sedamdesetak izložbi te nekoliko knjiga poezije, Gradu je poklonio sedam svojih slikarskih djela.
Radi se o vedutama Kaštela, izrađenima u pastelu, koja imaju značajnu i umjetničku i emotivnu vrijednost.

- Ove slike odlučio sam pokloniti Gradu u znak zahvale što me već godinama podržavaju u mom radu, organizaciji izložbi i promociji knjiga – kazao je Bekavac.

- Njegov nesebični potez željeli smo objaviti javno te mu se javno zahvaliti na vrijednom poklonu – zaključio je gradonačelnik Udovičić.

Komentari (1)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_6138
Već vidim da mi uzurpiraju zemljište... Jel kažnjivo ako pas ujide a bija je u dvoru na lancu?
Gost_6937
a kome se moramo javiti,di je taj obrazac
Gost_9196
moj komentar obrises a onda ga komentiras..pravi si zaostali kukavicki lazljivi i hvalisavi balkanski komunisticki isprdak..bia i osta....
Gost_9172
.............. sve je na svome mistu ca joj fali ...............?