Croatian English French German Italian Spanish

 

ČETVRT STOLJEĆA U NAŠIM ŽIVOTIMA
Riječi Mije Grgina, „Slušate radio Kaštela“ odaslane u eter prije točno 25 godina, 1. rujna 1991. godine u 8.30 sati na frekvenciji 94,1 FM, bile su početak rada Radio Kaštela, ali i početak novih vrijednosti u medijskom prostoru Kaštela i srednje Dalmacije.

Iako se radilo o prvoj privatnoj radijskoj postaji na ovim područjima, koja je s radom započela u ratno vrijeme i bez potpune opreme, zbog čega su joj mnogi prognozirali probleme pa i kratak rok trajanja, grupa entuzijasta prebrodila je sve početne nedaće i na samom početku udarila pečat identitetu postaje koja je ponijela naziv „Domaći Radio“.
A oni koji su prvenstveno za to zaslužni bili su Fedor Bašić, Mirsad Arapović, Tonći Antunović, Darinka Jurašin, kao i Tonči Katalinić, Ivan Sedlar i Jozo Cikojević.

U stvaranju programa s redom informacija, redom razgovora, redom glazbe, kroz godine su sudjelovali brojni novinari, voditelji, tehničari, urednici, pomoćno osoblje, a Radio Kaštela bio je drag gost u većini kaštelanskih obitelji.
Glasovi Joška Vukšića, Vedrana Očašića, Joška Grgina, Tonća Bibića, Valerije Konta Maglica, Edite Perkov Ugrin, Amre Pašić, Slavice Vuković, Dražena Katalinića, Dolores Rudan, Damira Matasa i mnogih drugih, bili su svakodnevni dio života Kaštelana. A da bi bilo tako brinule su se i generacije urednika i tehničkih realizatora poput Josip Bepa Mornara, Damira Milana, Tonija Tarašića, Kreše Mrše, Ivana Jurića i ostalih. Posebnom, prepoznatljivom programu Radio Kaštela dugo godina doprinosili su i Marko Vrdoljak, Srećko Mandić te Ivan Delaš.

Ni Radio Kaštela kroz godine nije ostao “uskraćen” za promjene vlasništva, programskih shema pa i naziva, ali je i dalje ostao domaći radio, blizak svojim slušateljima, kojemu je cilj informirati građane, savjetovati ih, zabaviti.

Danas ova postaja djeluje pod imenom Nautic radio Kaštela, a na tragu njihovih prethodnika kroz program nas u ovom trenutku vode Dolores Rudan, Boško Vučemilović, Josipa Glavota, Bernarda Rajčić, Vladimir Pilepić, Sandro Bilandžić, Tončica Rakela i Joško Vukšić, uz podršku direktorice Ivone Smoljić i tajnice Viktorije Ban.

Dragim kolegama ovom prilikom čestitamo njihov 25. rođendan uz želje za što više dobrih vibracija i vedrih valova koje nam eterom svakodnevno šalju u naše domove.

Sretan rođendan Radio Kaštela!


KOMENTARI:

Stari Komentari (30)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara