hren
 

ČETIRI MILIJUNA ZA UREĐENJE
Prvi dan školske godine učenike osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, dočekala je promjena pri čemu je prilaz školi premješten je na istočnu stranu školske zgrade jer se prije dva tjedna započelo s rekonstrukcijom ulice Put. Svetog Lovre, čime je onemogućen ulaz sa zapadnih stepenica.

Rekonstrukcija ulice Put Sv. Lovre najavljivala se i pokušala odraditi već duži niz godina, kako bi se eliminirale opasnosti za pješake, zbog nedostatka nogostupa, derutne ograde oko potoka koji tuda prolazi, rupa na cesti koje su u kišnim danima zadržavale velike količine vode i slično.

Radovi, koji su započeli prije približno dva tjedna teški su 4.868.000 kuna, a za izvođača radova izabrana je tvrtka Poduzeće za ceste iz Dugopolja. Rok za završetak svih radova je osam mjeseci, pa bi tako krajem svibnja ulica trebala imati potpuno novi izgled.

- Prva faza radova je razrezivanje potpornih zidova potoka, a potom će se postaviti betonske plate. Nakon toga slijede radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj infrastrukturi. Po završetku svih radova imat ćemo kompletno rekonstruiranu ulicu s nogostupom na obje strane ceste, novom vodovodnom i kanalizacijskom infrastrukturom te javnom rasvjetom i natkrivenim potokom. Ovom rekonstrukcijom će se povećati sigurnosni uvjeti prometovanja pješaka i vozila i kompletno podignuti komunalni standard - kazao je o radovima zamjenik gradonačelnika Mili Novak.

U pokrivanje potoka uključit će se i Hrvatske vode, a sa 150 tisuća kuna financijski se u projekt uključilo i Ministarstvo graditeljstva koje je ta sredstva dodijelilo Gradu temeljem natječaja koji se proveo u svibnju ove godine.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • Vatrena Ponoćka (Gost_5240)

  Napokon!

  Triba sve glavne puteve sa "gornje" ceste na "donju" i sa "donje" do mora sredit da imaju nogostupe i novi asfalt!

  oko 3 godina prije
 • popara (Gost_3250)

  5240 slažen se s van

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6105)

  Oce li se itko sjetiti avaltirati oko luksicke njive? I sljepac vidi da je to jedina alternativa!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5151)

  U Lušiču se radi fala bogu da se bar sta radi postavili su promet e znakove pa kome pravp kome krivo a pitam odgovorne i ovom gradu kad se doc donja sela na red nikad skola je pocela dica idu na mažuretkinje sinoc se nije moglo proc od auti bezobraznih vozača a mrak je zar je teško postavit dva znaka i napravit crtu po sredini Polinovca zasto je on i autobusna stanica u starome tabu tema policija je uredovala i bilo je lipo proc sa kolicima i negledat ko ce nas satrat a to je bilo kratko opet isti isto ka da im je to cačina *****ja opet ih kaznite pa da shvate da svoja auta drže u svom dvoristu jer secsvi pravdaju da nema znaka NA ZNANJE KOMUNALNOM REDARSTVU GRADONAČELNIKU ČAGLJU PELIVAnKI.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8632)

  Sponzorirani clanak. Klap, 100-ti put?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9151)

  Sta se cudis 8632. Ni prvi ni zadnji put.
  Jadni li smo di zivimo.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5095)

  Oćete li i ovde pilat šta stabala ili je to u Lukšiću zabranjeno?
  Znamo da ste lake ruke kad triba bespotrebno uklanjat drvorede po Štafiliću, Starome, Novome,...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1117)

  Znači li to da je ova cesta sada zatvorena za promet. Da li se još radi u ulici Majurina ili je gotova, jer ako nije, a i ova zatvori, gdje će se prolaziti. Priko Pantane ????????

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6218)

  Odgovorni u Gradu Kaštela! Zašto ovom prigodom niste uzeli u plan rada i natkrivanje preostalih 100 metara tog Tribižinskog potoka koji prolazi zapadno pokraj škole "Ostrog", odnosno od Kaštelanske ceste do sredine Lukšića. Od te sredine mjesta do mora je potok natkriven nešto prije 1910. godine, a vi ni sada nećete natkriti tih zadnjih 100 metara.
  Međutim, to je trebalo napraviti još prije 100 godina. Tom ulicom (potokom) istočno od glavne mjesne crkve u Lukšiću odvija se veliki dio prometa u središtu mjesta, pogotovo je ta ulica potrebna za brzi i praktični direktni izlazak automobila kada se na mjesnom trgu Brce ljeti odvija nekakav kulturni program ili u ostatku godine kada Brce ostane glavno prometište (parkiralište?!za izlaz iz priobalnog dijela Lukšića. Dakle, više od 100 godina čekanja za manje od 100 metara natkrivanja potoka. A koliko je to onda vaših mandata. Obećajte ovo barem za slijedeće izbore, pa će svi Lukšićani glasati za vas ili "pripustite dite materi, a ne mačehi"!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4241)

  Da je pameti, zatvorija bi se prilaz školi s toga puta ili bi se Put sv. Lovre zatvorija za promet. To jednostavno nije sigurno prometno rješenje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7118)

  ajte kvragu više i koliko vam triba

  oko 3 godina prije
 • (Gost_222)

  Tribaju izbori bit svake godine tako da se ovi na vlasti svake godine jednu ulicu ili park obnove, ovako se svake četiri bude iz zimskog sna.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2271)

  vidim da se radi punom parom :D

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij