POVIJESNI REKORD U BROJU PUTNIKA
Zračna luka Split u Kaštelima ovog ponedjeljka oborila je sve rekorde u broju putnika od svog postojanja, pa je tako po prvi put u svojoj povijesti zabilježila dvomilijuntog putnika i to više od tri mjeseca prije kraja godine.

U skladu s dosadašnom dobrom praksom, u kaštelanskoj zračnoj luci priređen je prijem za dvomilijuntnog putnika, a ovaj put to je mlada Ukrajinka Tatiana Kremen, koja je u ponedjeljak letom Croatia Airlinesa iz Munchena doputovala u Split. 
Tatianu je u zračnoj luci dočekao direktor Lukša Novak sa suradnicima, a ovom prigodom uručeni su joj i prigodni pokloni. Direktor Novak uručio joj je paket autohtonih hrvatskih proizvoda, Boris Kolka u ime Croatia Airlinesa uručio joj je dvije povratne avionske karte za bilo koju svjetsku destinaciju, a dobila je i vikend boravak u hotelu Park u Splitu.

Mlada Ukrajinka bila je ugodno iznenađena ovom dobrodošlicom.
- U Hrvatskoj sam boravila više puta, ali ovo je prvi put da dolazim u splitsku zračnu luku – kazala je Kremen novinarima i pojasnila da iz zračne luke odlazi u četverodnevni posjet Hvaru.

- Brojka od dva miljuna putnika rezultat su pozitivnog trenda rasta putnika i zračnog prometa u našoj zračnoj luci, posebno u ljetnom razdoblju. U osam prvih mjeseci bilježimo rast broja putnika za 17 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U srpnju ove godine kroz Zračnu luku Split prošlo je gotovo 544 tisuće putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu.
Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa i putnika, kao i zrakoplova će se nastaviti i u podsezoni, a Croatia Airlines tijekom zimskog reda letenja povećat će broj letova za Munchen sa četiri na šest tjedno, a za Rim će letjeti svakodnevno, umjesto pet puta tjedno, kao što je bilo do sada – kazao je o potizivnim trendovima direktor Lukša Novak i napomenuo da je broj putnik udvostručen u zadnjih deset godina iako je praksa da se u zračnim lukama promet udvostruči tijekom 15 godina, što je još jedan dokaz iznimne uspješnosti ove domaće zračne luke.

Novak je ovom prilikom najavio kako radovi na izgradnji novog terminala, za koje je u tijeku izbor izvođača, započinju u listopadu. Projekt za koji je Zračna luka sama osigurala vlastita sredstva, prema procjenama trebao bi biti gotov do sezone 2018. godine.
Inače, nadležni u Zračnoj luci na Resniku do kraja godine očekuju više od  2,3 milijuna putnika, dok je dosadašnji rekord iznosio nešto više od 1.9 milijuna putnika.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_9092)

  nikor putuje ,a nikor žali u zemji di se ratuje (Krim)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3200)

  A ,kume ča sii ti otija reč sa otin ričin,ja te kurca ne razumin ! Izgleda da si pismen ali nisi puno pametan !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6151)

  Ajte vi lipo u Dugopolje a ne mi letit dva metra iznad krova. Kad se vec ne zovete Zracna luka Kastela.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9092)

  3200 izdaleka se vidi da Van je bonton (Bon Ton) jača strana.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3164)

  Najbolja strana samohvale je u trenutku kada u turizmu drugih zemalja vlada kriza uslijed rata, bankrota, nerada i nezaposlenosti, raznovrsnog kriminala ... A onda njihove "izbjeglice-turisti" dođu k nama, kao što su i naši odlazili k njima za vrime našeg rata. I nije nikakva zasluga našeg Aerodroma niti Lukše da su ti turisti došli k nama. Isto tako nije slučajno da je avio-prijevoznik bio Croatia Airlines a ne neka strana kompanija pa je reklama dvostruka.A što se tiće "sretne dobitnice", ako ona i nije znala što je čeka kada se prizemlji to su znali oni koji su je "vozali" i ovi koji su je dočekali ovako dogovoreno spremni. U svakom slučaju svaka čestitka Aerodromu što je ove godine tako spremno dočekao i otpremio dva milijuna putnika, a što se reklame tiće ona je namještena kao i svaka druga po onoj narodnoj: "Ako ti nešto osobno fali ti se ka i Cigo hvali"! Osim toga sramotno je da direktor Kaštelanin ne zove to "Aerodrom Kaštela" (umjesto pogrešno Split) ili barem - U KAŠTELIMA!?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9216)

  Mnogo lijep direktor!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3542)

  Ovi šta komentiraju do podne mrzu sebe a od podne cili svit. Muka ti je otvoriti portal od malograđanskih komentara. Najbolje bi bilo da rat traje jedno 30 godin da pišamo i seremo na otvorenom prostoru i da magistralom idu konji i vuku kar iza sebe. Ajme ti ga nama di živimo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4110)

  Odgovara: # 404306

  Lukša, jesi to ti ? :P

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2172)

  Nisam. Ja sam.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7097)

  je se imate sa čime pofalit

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1227)

  zamislite da je umisto ove mlade šesne bija koji čangrizavi stari čovik,a oni ga dočekali sa cvičen

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8186)

  Ovo je biće 3mil putnik ali se vješto kriju brojke.
  Lani je u 6 ili 7 misec bija milijuntni a sad smo za 3 miseca dobili jos milijun putnika.
  Dogodine ce nas zatrpat ako stvarno ne naprave taj terminal koji se ceka godinama...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6177)

  Šta ste proizveli,pa se falite sa dobiti,neka pukne čiket u Bosni pitat ću vas onda koliko će bit putnici.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2103)

  Kao i uvijek na slikama su najnezaslužniji!;)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara