PRED NAMA JE PRAVI JESENSKI TJEDAN
Jesenska fronta donijela je na početku tjedna promjenjivo vrijeme, mjestimice uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Ostatak tjedna donosi postupno hladnije vrijeme, no pravo zahlađenje dogodit će se u unutrašnjosti Hrvatske, a veći dio Jadrana ostat će pošteđena niskih temperatura zraka.

U utorak će prevladavati sunčano. Ujutro će puhati slaba do umjerena tramontana koja će u drugom dijelu dana sve više jačati, a utorak navečer podno Velebita bit će vrlo jaka do olujna. Minimalne jutarnje temperature zraka od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature i dalje visoke, većinom od 19 do 23°C, ponegdje u zaobalju malo niže.

Srijeda donosi pretežno sunčano i suho vrijeme, tek ponegdje uz prolaznu promjenjivu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka bura, mjestimice uz olujne udare, ujutro su podno Velebita mogući orkanski udari. Minimalne jutarnje temperature zraka od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 21°C.

Stabilno i pretežno sunčano bit će u četvrtak. Kasno navečer moguće ja naoblačenje, na otvorenom moru uz mjestimičnu kišu. Još ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju će okrenuti na slab vjetar sa zapada i jugozapada. Noć i jutro bit će najhladniji u tjednu s minimalnim temperaturama od -1 do 4°C u zaobalju i od 4 do 11°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temprature većinom od 15 do 20°C.

Petak će biti promjenjiviji u odnosu na prethodne dane. Na sjevernom Jadranu djlomično sunčano i suho, a u Dalmaciji promjenjivo oblačno, povremenu uz kišu, a nad otvorenim morem i vanjskim otocima i uz obilnije pljuskove s grmljavinom. Prema kraju dana postupan prestanak oborina, navečer i razvedravanje. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura koja će prema večeri malo ojačati, u Dalmaciji na jugu jugo i levant, ali će se tijekom dana bura posutpno širiti na cijelu obalu. Jutro će biti oko 5 stupnjeva toplije u odnosu na četvrtak. Najviše dnevne temperature od 12°C ponegdje u Zagori do 19°C ponegdje na sjevernom Jadranu.

Subota donosi ponovno stabilnije i suho vrijeme. Prevladavat će sunčano, mjestimice s promjenjivom naoblakom u drugom dijelu dana. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura i tramontana, na otvorenom ponegdje pojačana. Danju će slabiti i uz obalu Dalmacije okrenuti na slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 2 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature  većinom od 16 do 21°C.

U nedjelju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Mjestimice će biti kiše, osobito krajem dana i navečer kada može i zagrmjeti. U noći tiho ili uz slabu buru, danju će okretati na jugo koje će navečer biti u jačanju. Jutro neznatno toplije u odnosu na subotu. Najviše dnevne temperature od 12°C ponegdje u zaleđu Istre i Kvarnera do 20°C ponegdje na jugu Dalmacije.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara