hren
 

 

 

ŠKOLE, UDRUGE, TURISTIČKA ZAJEDNICA I GRAD ZAJEDNO
Svjetski dan hrane ove je nedjelje u Kaštel Kambelovcu obilježen manifestacijom „Jesen u Kaštelima 2016 – Sajam plodova zemlje” te prisjećanjem na dva desetljeća održavanja manifestacije „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ u Kaštelima.

Kaštelanima i gostima koji su pristigli na kambelovsko brce, svoje proizvode, poput kruha, peciva, slastica, ali i drugih jela te različitog pića i suvenira nastalih od plodova zemlje, predstavili su učenici i djelatnici odgojno – obrazovnih ustanova, institucija i udruga, a njih su pozdravili kaštelanski dogradonačelnik Zoran Bonacin te pročelnica Sandra Zokić. Svim sudionicima zahvalila se direktorica Turističke zajednice Kaštela, Nada Maršić. Turistička zajednica ujedno je, uz potporu Grada Kaštela bila i organizator cijelog događanja.

Bila je ovo prilika da se svi prisjete i početaka organizirane manifestacije „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ a na te početke nazočne je podsjetila ravnateljica škole Bijači, Jadranka Šošić.
Na svečanom otvaranju manifestacije u nedjelju su svojim programom sudjelovali Prijatelji ojkavice, članovi KUD-a 7 Kaštela, klapa Oštrokondže, djeca iz udruge Karol Woytila i kaštelanskih škola te Kaštelanske mažoretkinje koje su izvele koreografiju koja im je na nedavnom Europskom prvenstvu osigurala zlatnu medalju.

U Bratskoj kući pored kambelovskog brca za ovu je priliku bila postavljena izložba “20 godina centralnog obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ koju je uredila Željka Perdić, a na izložbi su se mogle pogledati fotografije i tekstovi objavljeni u posljednjih 15 godina u Kaštelanskoj kronici, Portalu grada Kaštela, Slobodnoj Dalmaciji i drugim medijima, kao i fotodokumentacija s početka održavanja ove manifestacije iz arhive škole Bijaći.

Osim te izložbe svi koji su pristigli u Bratsku kuću mogli su pogledati eksponate izrađene od stare kaštelanske masline društva Bijaći, eksponate od drveta koje je izradio samouki umjetnik Ivica Prga te cijeli niz zanimljivih izložaka iz Kaštelanske zagore, koje su osigurali obitelj Plazonić, Mate Jurić i Mate Taraš.
Kaštelanski „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“, odnosno manifestacija „Jesen u Kaštelima“ bili su prilika i za prikupljanje donacija za prihvatilište za beskućnike u Kaštel Gomilici, na čemu se svima zahvalio Denis Ivanović iz udruge Sveti Jeronim koja skrbi o beskućnicima.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_9204)

  super / da je barenko više vaki događanja / neka selo nije mlitavo vengo živahno:)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6199)

  Lijepo..bravo za sve ucesnike...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6109)

  zašto sve ove prigode imaju isti program. na banku kojekakva peciva, folklor, oni sa sela, mažoretkinje.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara