Croatian English French German Italian Spanish

 

Za razliku od prvog dijela mjeseca, usprkos nestabilnom vremenu, sljedećih dana očekuje nas toplije vrijeme od normale za ovaj dio godine.

Novi tjedan počeo je s temperaturama zraka koje su znatno iznad uobičajenih za ovaj dio godine. U Dubrovniku se temperatura zraka u ponedjeljak u najtoplijem dijelu dana popela na kasnoljetnih 25 Celzijevih stupnjeva. Drugdje su maksimalne dnevne temperature zraka bile tek malo niže.

Sunčani ponedjeljak ipak nije nagovještaj stabilnog tjedna. Naprotiv, ciklone i frontalni poremećaji uskoro nam donose nove oblake, ali i novu južinu. To znači da ni u aktualnom tjednu nećemo imati hladne dane kakve smo imali u prvom dijelu listopada, no kiše neće nedostajati...

Utorak će donijeti umjereno do znatno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina već ujutro će početi na sjevernom Jadranu, a popodne će se proširiti na Dalmaciju. Oborine neće biti ravnomjerno raspoređene, što znači da će ponegdje pasti tek pokoja litra, a lokalno i preko 50 litara po kvadratnom metru. Krajem dana na sjevernom Jadranu djelomično razvedravanje. Ujutro će puhti slabo do umjereno jugo, na moru južne Dalmacije pojačano. Popodne na sjevernom Jadranu vjetar u okretanju na slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji prema večeri slab zapadnjak i jugozapadnjak, na moru umjeren do pojačan sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 10 do 14°C u zaobalju, od 15 do 19°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

U srijedu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U većini krajeva suho, ali još ujutro uglavnom na jugu Dalmacije može biti kiše i pljuskova, a navečer mjestimice na sjevernom Jadranu. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka. Danju će oslabiti i okretati na slab vjetar zapadnih smjerova, a kasno navečer na moru sjevernog Jadrana slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka od 6 do 11°C u zaobalju, od 11 do 16°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 22°C.

Promjenjivo vrijeme očekuje nas tijekom četvrtka. Oblačnije na sjevernom Jadranu uz čestu kišu, a ponegdje i obilnije pljuskove s grmljavinom. U Dalmaciji će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, povremeno uz kišu ili slabe pljuskove. Puhat će umjereno do jako jugo, uz zapadnu obalu Istre i jugozapadnjak. Jutro toplije u odnosu na srijedu, najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Petak donosi vrlo nestabilno vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a kiša će biti relativno česta. Ponegdje, osobito u Dalmaciji, može biti obilnijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar će posvuda značajno oslabiti u odnosu na četvrtak. U Dalmaciji još uglavnom slabo jugo, jače ujutro na jugu Dalmacije, na sjevernom Jadranu u okretanju na slab vjetar zapadnih smjerova. Toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 21°C.

Postupna stabilizacija vremena očekuje nas u subotu. Još ujutro može biti malo kiše, osobito u Dalmaciji. Tijekom dana sve sunčanije pa će u drugom dijelu dana biti suho. Vjetar većinom slab, dominantno zapadnih smjerova. Bit će tek malo svježije, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

U nedjelju djelomično sunčano. Iako će u većini krajeva biti suho, osobito je na otvorenom moru moguća povremena i slaba kiša. Ponovno će zapuhati jugo, većinom slabo. Zadržat će se toplo za dio godine.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

Vezane vijesti