hren
 

U SPOMEN NA POGINULE I NESTALE
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se diljem hrvatske obilježava u petak 18. studenog, bit će prigoda da se svih onih koji su dali živote u obrani grada heroja i Škabrnje prisjete čelni ljudi Grada Kaštela, ali i svi kaštelanski građani.

Ovom prigodom u petak će se, u 19 sati, u župnoj crkvi u Kaštel Starom održati sveta misa, na kojoj će se moliti za sve žrtve u Vukovaru i Škabrnji, a nakon mise svi zajedno zapalit će svijeće u Vukovarskoj ulici.

Svete mise će se služiti i u pojedinim drugim kaštelanskim župama, a u Kaštel Sućurcu, nakon mise koja započinje u 18 sati, vjernici će u procesiji nositi svijeće koje će postaviti u ulici Vukovarskih heroja na Čelinama.

Mjesni odbor Kaštel Sućurca u suradnji s nekoliko udruga svijeće će u ulici Vukovarskih heroja u Kaštel Sućurcu, upaliti danas, u četvrtak, u 18 sati.


KOMENTARI:

Stari Komentari (16)

 • (Gost_5154)

  U SPOMEN NA POGINULE I NESTALE


  umjesto paljenja svijeća novac uputiti potrebitoj djeci u vukovaru ,a mrtvima održat mise . jel itko izračunao koliko se potroši na svijeće i koliko bi to novca bilo za djecu vukovara

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3306)

  znači mučki ubijenim braniteljima i još uvijek nestalim braniteljima( za koje se nezna mjesto pogibije)i mučki ubijenim i pogubljenim svim žrtvama vvukovara, netreba upaliti svijeću, ona izgleda se cijeni više od života..strašno

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9146)

  re..zaboravio si spomenuti i od 45 do 90..a neka oni kazu svoje..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6145)

  a vi palite sviće i s njima ste oprali sebe.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6115)

  Svijeće se pale radi sjećanja i pijeteta.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6113)

  i to ti je pijetet

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1117)

  šta je po vama pijetet. dobacivanja , dvi kolone, prijetnje a sve to gledaju i slušaju oni koji su izgubili svoje i koji su prošli golgotu.

  oko 3 godina prije
 • 10 (Gost_1708)

  Jeste li se kada upitali: "Otkuda toliko mržnje, zamjeranja i jala u mom srcu?" "Ako pronađem uzrok, otklonim ga uz pomoć Božju i počnem gledati na druge dobrohotno i s uvažavanjem njihovih različitosti - mogao/la bih i ja biti sretniji/ja.
  Svatko ima pravo odati počast žrtvama na svoj način, molitvom (u osami ili javno), paljenjem svijeća ( jednom ili s milion) s 0 kuna ili milion - kako god tko želi.
  Sramotno je da se i povodom ovakvih tema bljuje zloća i jal!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1117)

  zaboravio si navest : svatko ima pravo jedan puta na godinu sjetit se vukovara, a šta je sa ostalim danima u godini. koliko izkazuju suosječanje pozlatit su ga mogli u ovih 25 god.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6155)

  Ja bi ovom prigodom zamolio stanovnike Kaštel Sućurca da ovu 25 godišnjicu napokon obilježe kako (Bog zapovida)triba.Činjenica je kako skoro svaki grad ima ulicu koja u nazivu ima ime Vukovar.Uglavnom su to dugačke ulice i divno je pogledati kako zasjaju u noći prepune lumina.To je najmanje što se može učiniti u spomen žrtvi Vukovaru i ljudima koji su ga branili.Kaštel Sučurac ima jednu malu i nepravilnu ulicu koja je posvečena Vukovarskim Herojima.Mnogi Sućurani i neznaju gdje je.Istina je kako se svake godine pale lumini ali samo djelom ulice.Možda je Sućurane strah proći čitavom ulicom jer se boje "stanovnika"koji tu žive?Dragi Sućurani:Ulica je lijevo od rampe pa sve desno do izlaza na magistralu kraj parkirališta autobusa!Osvijetlite je čitavu a ne samo dio.Učinite to za one kojih nema.Hvala!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_139)

  Pitanje za administratora. Zašto se u tekstu i u komentarima ne smjene navesti zbog čega mise i svijeće za Vukovar i Škabrnju? Ja ću reć. Zbog agresije srba, orjunaša i jugoslavena na Hrvatsku.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_139) (Gost_1117)

  koji si ti heroj.kako ti imaš hrabrosti to spomenit. sad će se svi poginuli i ubijeni dignit,a njiovi živi razveselit.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8126)

  upalimo svijeće i odimo na sv.misu, to je najmanje šta možemo:(:(:(

  oko 3 godina prije
 • Mate (Gost_2170)

  Odgovara: # 408820

  Kad bi provjerio/la svoj IQ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2106)

  mučkim ubijenima i nestalima ako išta mogu znat na onom svijetu onda je to da im djeca ne prosu i da im obitelj nisu beskučnici. najmanje će im biti to koliko se skupilo za vodotoranj i kliko se svića upalilo.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2176)

  "mučkim ubijenima i nestalima ako išta mogu znat na onom svijetu onda je to da im djeca ne prosu i da im obitelj nisu beskučnici. "

  ne mogu.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij